Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door miekjevdv
#3252003
Sinds begin september volg ik en mijn hond, Nelson, een beginners cursus agility. Ik ben met deze cursus begonnen omdat Nelson heel snel en lenig is.

Daar ontstond dit weekend na de les een discussie over het gebruik van glucosamine.

-Verschillende personen zijn voor het preventief gebruik van glucosamine ( dus al geven op jonge leeftijd zonder dat er gezondheids-problemen zijn).
-Andere waren dan weer voor het gebruik van glucosamine als het echt nodig is.
-Andere waren er dan weer voor om glucosamine te geven vanaf een bepaalde leeftijd (senior honden vanaf ongeveer 7 jaar).

Ikzelf ben niet tegen het preventief gebruik van glucosamine, maar ook niet echt voor. Ik weet het eigenlijk niet zo goed.
Ik ben bang als ik het preventief zou geven, dat het misschien niet meer helpt wanneer de hond het op latere leeftijd misschien echt nodig heeft.

Wat vinden jullie van het preventief geven van glucosamine?

Even wat info over mijn hond:
Nelson: Beagle, 2 jaar, slank (jaja een slanke beagle) en atletisch gebouwd, mooi gespierd. Zijn energie moet soms wel nog wat geremd worden, hij begint altijd heel hevig aan iets ipv rustig op te bouwen.
Zijn beweging: ongeveer 2 uur wandelen per dag (op verlof dagen of tijdens het weekend is dat meestal meer), 1 uur spelen per dag (trekspelletjes, apporteren (dit is hij nog aan het leren), denkspelletjes, 1 x per week les agility (1u), minstens 2-3 keer per week loslopen (meestal meer dan 2u).
Eten: ongeveer 450gr kvv per dag, 1 keer per week vette vis, 1 keer per week een rauw eitje, af en toe rauwe groentjes, 1-2 snacks per dag (gedroogd konijnenoor met vacht, en dan nog iets anders) en dan nog wat trainingssnoepjes per dag.
Door eelke
#3252600
Ik sta er denk ik een beetje hetzelfde in dan jij, ik weet het ook niet zo goed. Maar als ik zo lees wat je voert (wissel je ook merken en smaken kvv af?) zou ik denken dat je hond daar genoeg uit haalt.
Zelf geef ik wel een soort van preventief visolie. Ik zeg preventief, omdat ik er mee begonnen ben toen mijn hond wat huidproblemen had.

Wellicht kan een ander er nog iets zinnigs over zeggen ;)
Door smulpaap
#3252614
Ik zou dat met een jonge energieke hond nog niet doen .
Ik zou hem wel een goede hap eten geven . En met kvv zeker afwisselen
Je zou bv wel kunnen denken aan bv een goede fysio , of aan een sportkeuring
Mensen die hierin gespecialiseerd zijn kunnen je hond prima beoordelen
Gebruikersavatar
Door Kaela
#3252664
Glucosamine is een stof die in een normaal vers vlees menu ruim vertegenwoordigd is voor een gezonde hond. Extra glucosamine geven heeft ook nadelen, de nieren worden er minder blij van. Dus ik zou geen reden kunnen bedenken om een jonge gezonde hond preventief glucosamine te gaan geven.

Ik zou, wat Eelke ook al aanstipt, een goede visolie wel durven overwegen. Beetje afhankelijk of je menu voornamelijk bestaat uit industrie vlees of juist wild en hoeveel vette vis je voert. Maar als je onder de 10% vette vis blijft en niet overdreven veel wild in je menu hebt, zou ik best nog 2 a 3 dagen per week een goede visolie willen geven voor de omega3.
Goede visolies zijn solgar, doils en grizlies bijvoorbeeld.
Door miekjevdv
#3253060
Hij krijgt nu 6 verschillende diersoorten KVV van 5 verschillende merken + 1 keer per week vette vis (haring of zalm). De vis is ongeveer 9% van zijn weekmenu.
En dit varieert per keer ik opnieuw KVV bestel.
Ik heb hier nog visolie staan van Grizlly.

Ik ga even opzoeken waar ik in België zo een sportkeuring kan laten doen. Kan altijd interessant zijn om dit eens te laten doen.

Dan ga ik geen glucosamine preventief geven.
Het is inderdaad nog een jonge, gezonde en zeer fitte hond.
Door enchanted
#3253098
Hoi,
Sinds kort gebruik ik van Aniforte Agility vet.
Dit kan ook preventief worden gegeven zag ik. Ik doe dat niet want mijn herder van 12 heeft artrose en ik geef daarom een dubbele dosering. Maar het is dus een preventief middel zag ik.
Dacht, geef het je toch ff door.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door