Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

#3251970
Angelique schreef:Ik vind het eigenlijk een briljant stuk :biggrin2:
Ik heb al grijnzend het stuk gelezen want vind het heerlijk geschreven, wel is het 'snel' geschreven en als ik dan even ging nadenken vanuit zelf katten eigenaar zijn vond ik het jammer dat er maar zo kort het een en ander werd geprobeerd voor de kat ;). Maar ja verder is het stuk geweldig ook de info die hij aanhaalt tav de verschillende stromingen, de humor en ook de geheimzinnigheid.
#3251976
Anneloog schreef:Ik heb al grijnzend het stuk gelezen want vind het heerlijk geschreven, wel is het 'snel' geschreven en als ik dan even ging nadenken vanuit zelf katten eigenaar zijn vond ik het jammer dat er maar zo kort het een en ander werd geprobeerd voor de kat ;). Maar ja verder is het stuk geweldig ook de info die hij aanhaalt tav de verschillende stromingen, de humor en ook de geheimzinnigheid.

Ik snap wat je bedoelt. Maar omdat het er zo geschreven staat wil het niet zeggen dat hij direct na 1of 2 x proberen het rauw voer afgeschreven heeft. Dat was ook niet de insteek van het artikel, dus wat mij betreft heeft hij daar voor het artikel tekst genoeg aan besteed en is heel goed bij de kern van het verhaal gebleven en dat is dat de voedingsindustrie samen met de da jouw kat aan het ziekmaken zijn en dat jij daar nog vet voor mag betalen ook. En ergo, ze schaden het dier ermee. Dat ze doen alsof ze alles weten en ondertussen stomweg zakkies met brokken verkopen en geen flets benul hebben van voeding in combi met gezonehid/ziekte. Het leest ook nog eens lekker weg en is voor zo goed als iedereen te begrijpen. Dus ik blijf erbij...briljant. (Die plantinga... ;D ;D
#3251978
Angelique schreef:Ik snap wat je bedoelt. Maar omdat het er zo geschreven staat wil het niet zeggen dat hij direct na 1of 2 x proberen het rauw voer afgeschreven heeft. Dat was ook niet de insteek van het artikel, dus wat mij betreft heeft hij daar voor het artikel tekst genoeg aan besteed en is heel goed bij de kern van het verhaal gebleven en dat is dat de voedingsindustrie samen met de da jouw kat aan het ziekmaken zijn en dat jij daar nog vet voor mag betalen ook. En ergo, ze schaden het dier ermee. Dat ze doen alsof ze alles weten en ondertussen stomweg zakkies met brokken verkopen en geen flets benul hebben van voeding in combi met gezonehid/ziekte. Het leest ook nog eens lekker weg en is voor zo goed als iedereen te begrijpen. Dus ik blijf erbij...briljant. (Die plantinga... ;D ;D
Klopt helemaal moest het echt even paar keer lezen voor ik het zo doorhad. En zeker na vaker lezen snapte ik steeds meer wat ie nu eigenlijk echt schreef :D. Maar de eerste keer al dat ik het las was ik verkocht door de manier van schrijven, het leest zo lekker en de humor, moest alleen even mijn eigen denken aan de kant zetten en vaker lezen voor ik het door had.
#3252068
Echt he, er zitten er nu een paar vet te balen:
Wouter Hendriks, hoogleraar diergeneeskunde in Wageningen bevestigt het gelijk van fora in de Consumentengids: ,,Granen horen niet thuis in het oorspronkelijke dieet. Ze vormen een goedkoop vulmiddel.''
Ik bekijk het etiket van het voer dat ik geef, Purina, en dat van Royal Canin Diabetic uit de dierenapotheek. In het dieetvoer van 15 euro per kilo zit weliswaar meer proteïne dan in het supermarktvoer van 4 euro per kilo, maar het bestaat toch voor ruim de helft uit koolhydraten en vezels.
Ik vraag de dierenarts hoe ze denkt over rauw vlees of goed natvoer uit blik als therapie. Ze heeft er geen uitgesproken mening over, maar zegt wel: 'als Karel op een hoogwaardig vleesdieet overstapt, hoef ik minder insuline te spuiten'.
Ben wel benieuwd wie deze dierenarts is. Ik vermoed toch zo maar dat ie op een pro-vers-lijstje thuis hoort :biggrin2:

En last but not least heb ik zo gelachen om deze:
Sterker nog: dr. Esther Hagen-Plantinga, diervoedingspecialist van de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht, verbindt haar naam tegenwoordig aan dieetvoer met volgens de opvallend vage ingrediëntendeclaratie onder meer bietenpulp, gerst, aardappelzetmeel en mais. Oh ja, ook nog 34 procent eiwit (het enige vermelde percentage) voor de ex-jager. Food for thought.
#3252071
Als die arts het nou zelf had geadviseerd had die wel op de lijst gemogen. Maar gewoon meds en voer meegeven en daarna bevestigen dat het met een fatsoenlijk voer ook grotendeels opgelost kan worden vind ik eigenlijk een grof schandaal dat weet je het dus en hou je bewust je klant financieel in de tang door hem een niet tot maar een beetje werkende "oplossing" aan te smeren.

Maar goed, ik zal nooit de gevleugelde uitslraak van een oogspecialist vergeten van tig jaren terug....een da heeft niks aan een gezonde hond, die is op geen enkel vlak interessant.
En dat gegeven blijkt door de jaren heen toch wel veel waarheid te bevatten.
Dan wil ik de artsen persoonlijk er nog maar half op aan kijken daar de een groot aantal best graag een genezen hond de toko uit ziet lopen, maar de doelstelling van de toeleveranciers lijkt toch wel om vooral chronishce patienten te kweken.
Denk alleen maar terug aan de praktijkfolder van Hills toendertijd, dat een da die Hillszooi moet verkopen, aangezien een Hillseten de praktijk minstens 6x vaker bezocht dan de niet-hills-eter.
#3252084
Angelique schreef:Als die arts het nou zelf had geadviseerd had die wel op de lijst gemogen. Maar gewoon meds en voer meegeven en daarna bevestigen dat het met een fatsoenlijk voer ook grotendeels opgelost kan worden vind ik eigenlijk een grof schandaal dat weet je het dus en hou je bewust je klant financieel in de tang door hem een niet tot maar een beetje werkende "oplossing" aan te smeren.

Maar goed, ik zal nooit de gevleugelde uitslraak van een oogspecialist vergeten van tig jaren terug....een da heeft niks aan een gezonde hond, die is op geen enkel vlak interessant.
En dat gegeven blijkt door de jaren heen toch wel veel waarheid te bevatten.
Dan wil ik de artsen persoonlijk er nog maar half op aan kijken daar de een groot aantal best graag een genezen hond de toko uit ziet lopen, maar de doelstelling van de toeleveranciers lijkt toch wel om vooral chronishce patienten te kweken.
Denk alleen maar terug aan de praktijkfolder van Hills toendertijd, dat een da die Hillszooi moet verkopen, aangezien een Hillseten de praktijk minstens 6x vaker bezocht dan de niet-hills-eter.
Ik ben het met je eens. Maar ook niet iedere klant zal willen.

En verder is het waar. Een dierenarts heeft niks aan een gezonde hond. En ik heb er gehad hoor, die voor een half rolletje tape nog de hoofdprijs vroegen (OK, daar kom ik natuurlijk niet meer, maar de schoft zei 20 jaar geleden tegen me "zal ik hem gelijk vaccineren nu hij onder narcose ligt?" en ik zei "maar hij heeft nog geen jaar geleden zijn enting gehad!" waarop hij zei "ja maar onder narcose voelt hij er niks van". Mijn hond (ik wist toen nog niet beter) is onder narcose gevaccineerd, terwijl er een gezwelletje werd weggehaald waarvan nog niet zeker was of dat goed of kwaadaardig was. Kijk, dan ben je gewoon een slecht mens, ten koste van mijn hond zo je zakken weten te vullen. En ik ben er zeker van dat hij de enige zo niet is).
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door