Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Door MillyMol
#3245955
De hond (Canis lupus familiaris) is volgens Wikipedia een gedomesticeerde ondersoort van de wolf. De hond is een roofdier uit de familie van de hondachtigen (Canidae). De hond komt op alle continenten voor, meestal in gezelschap van de mens. Al sinds duizenden jaren wordt de hond gebruikt voor bewakingstaken, bij de jacht, als herdershond en als trekdier. Nog steeds heeft hij werk als politiehond of hulphond, maar de meeste honden worden tegenwoordig gehouden als gezelschapsdier. Er worden veel activiteiten mee gedaan.

Hieronder een voorbeeld van de Canis lupus familiaris, meer specifieke een Engelse Cocker Spaniël, met in zijn gezelschap een andere veel voorkomende diersoort: de Homo Sapiens. Eerstgenoemde begint net aan een afdaling van een zandduin in de Schoorlse Duinen. Laatstgenoemde staat in een semi-actieve houding en kijkt geïnteresseerd toe:

Afbeelding


Hieronder een voorbeeld van een Canis lupus sukkeliaris, meer specifieke een Engelse Cocker Spaniël die op zijn bek gaat nadat hij zichzelf schromelijk overschat had. Kan ook komen doordat de voornoemde Homo Sapiens nogal enthousiaste keelgeluiden uitstootte, waardoor de Canis op zijn… euh... kanis ging:

Afbeelding


Tot slot een voorbeeld van een Canis lupus kampioenatis, meer specifiek een Engelse Cocker Spaniël die zich glorieus hersteld en zeer gracieus alsnog over een hindernis springt, dit tot grote trots en vreugde van de reeds eerder genoemde Homo Sapiens, die daarna zelf op haar kanis ging (geen foto van :biggrin2: )

Afbeelding
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door