Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

#3245302
Mijn hondje heeft 3 weken geleden een gebits reinhging gehad. Een week later kwam ik om vage klachten van mijn hond bij andere arts.die keek hem helemaal na en zei dat een kies heel slecht is,zag pus. Dus ik mijn da gebeld en die zei ,kom maar als het zo is, fix ik het kosteloos. Nou,die zag dus niks,zijn collega ook niet. Kijk ik net,trek zijn lip omhoog, bloed het,terwijl ik er geeneens aanzat? Ik loop al vanaf 25 juli te sukkelen met hem, bloedonderzoeken , gister echo buik. Beestje is hele dag gewoon,zodra we gaan slapen,begint hij te smakken. Zal het dan toch zijn gebit zijn,terwijl dat pas gereinigd is!? Snap niet dat mijn arts dit dan zo kan missen
#3245363
Carla1972 schreef:Mijn hondje heeft 3 weken geleden een gebits reinhging gehad. Een week later kwam ik om vage klachten van mijn hond bij andere arts.die keek hem helemaal na en zei dat een kies heel slecht is,zag pus. Dus ik mijn da gebeld en die zei ,kom maar als het zo is, fix ik het kosteloos. Nou,die zag dus niks,zijn collega ook niet. Kijk ik net,trek zijn lip omhoog, bloed het,terwijl ik er geeneens aanzat? Ik loop al vanaf 25 juli te sukkelen met hem, bloedonderzoeken , gister echo buik. Beestje is hele dag gewoon,zodra we gaan slapen,begint hij te smakken. Zal het dan toch zijn gebit zijn,terwijl dat pas gereinigd is!? Snap niet dat mijn arts dit dan zo kan missen
Is het een idee om de boel goed te deppen/schoon te maken met een oplossing van Echinacea Extra Forte van Bloem? En dat een keer of vier per dag.

Wat de oorzaak is voor het smakken weet ik ook niet. Heb je het idee dat hij misselijk is?
Door Lil
#3245469
Hier ooit ook iets dergelijks, maar dan met een ontsteking en verwijderde kies gehad. Naar een da doorverwezen die gespecialiseerd was in tanden en dus een speciaal tanden rontgenapparaat heeft. Blijkt dat net als mensen zo'n apparaat dis echt nodig is wil je met tanden het goed doen. Dus dat kan ik je eventueel adviseren; zoek een praktijk die die foto's kan maken. (Was hier gelukkig in de buurt).

Verder kan bloedend tandvlees ook toeval zijn en door iets anders komen.
#3245543
Heb 2 dierenartsen hierover gesproken en laten zien. Mijn eigen da die het gereinigd heeft,die had een vermoeden van loszittende kies,maar na ingreep was alles toch goed zei hij(geen ab mee) 2 weken later andere da die zegt,kies is niet goed,zie pus. Dus terug naar eigen da,die zegt ik zie niks,dus we laten het zo. Donderdag de arts die echo heeft gemaakt ook laten kijken, ook niks bijzonders. Wat kan nog meer een reden zijn van bloedend tandvlees of tand? Ik ga eens googlen op da gespecialiseerd in gebit
#3245585
Lizzy schreef:http://www.tandheelkundigdierenarts.nl/
Knaake heeft mijn Daantje erg goed geholpen toen ze tanden brak bij een botsing. Je krijgt van hem géén anti-bioticum overigens, omdat dit zinloos is voor gebitsproblemen. Dus mocht je toch (eerst) naar je da terug gaan en die wil dat voorschrijven: niet doen, draagt niet bij. Bezoek Knaake (Den Haag of Wageningen) of als dat niet kan, vraag hem welke collega's hij kan aanbevelen.
#3246312
Lizzy schreef:Is het een idee om de boel goed te deppen/schoon te maken met een oplossing van Echinacea Extra Forte van Bloem? En dat een keer of vier per dag.

Wat de oorzaak is voor het smakken weet ik ook niet. Heb je het idee dat hij misselijk is?
Net het topic van Kaela gelezen over haar hond Oscar. Oscar smakt ook veel s,nachts en zij heeft het over maagproblemen/misselijk. Gino heeft al veel bloedonderzoeken gehad/echo/gebit. Dierenarts weet ook niet meer goed waar te zoeken.
#3246378
Carla1972 schreef:Het lijkt op gingivitus wat Gino heeft,als ik afbeeldingen bekijk. Raar zo snel,net na zijn reiniging.
In mijn ogen niet zo raar. Ze hebben met het reinigen aan het gebit zitten wroeten en in het tandvlees. Daar hoeft maar een bacterie bij te komen en je hebt de poppen aan het dansen. Daarom zeg ik: deppen met echinecea.

En als je dierenarts het niet meer weet, moet hij je doorsturen naar een specialist.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door