Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Gebruikersavatar
Door Radja
#3231552
Gisteren is de voedster gesteriliseerd. Wilde gisteravond niet eten,behalve een jong takje rozemarijn. Vanmorgen nog niet gegeten,dus ik op mijn fiets een potje olvarit wortel gehaald en bij de apotheek een infuusspuit ivm groot gat waar voeding doorheen kan. Ook wat biks geweekt en fijn gemaakt en in Teddy haar bekje gespoten(met beleid) dat is me uiteindelijk 2x gelukt en heeft totaal 60cc binnen gekregen. Ze poept niet, 2 keuteltjes sinds gisteren.
Heb met DA gebeld,mag het nog even aankijken,ook omdat ik geen auto heb en op de fiets te veel stress zou opleveren,en doorgaan met dwangvoeding. Maar ze pikt het niet meer! Ik houd haar in haar hok,leg mijn onderarm tegen haar aan en met die hand doe ik haar bekkie open en spuit erin en langzaam spuiten. Wil ook ivm met strees en dat ze bij moet komen,niet te vaak proberen,maar advies was op het toch 6x per dag te doen! Dus wie kent er een goede manier om dwangvoeding te geven? Vanavond gaat schoondochter naar de DA,maar ik moet haar blijven voeden!
Laatst gewijzigd door Radja op do 14 jul 2016, 16:09, 1 keer totaal gewijzigd.
Door zurca
#3231559
Op je knieen gaan zitten, konijn tussen je knieen parkeren, eventueel in handoek. Dan met 1 hand koppie vast en met de andere hand spuitje in bek.

Succes en sterkte met "nijn" :-*
Gebruikersavatar
Door Radja
#3231563
Dank je! Misschien is het niet nodig,hoop ik! Probeerde net weer op mijn manier,mevrouw gaat met haar koppie in een hoek zitten,ik weg en ze gaat opeens heel chagrijnig loof van bospeen opknagen! Ga indien nodig over een uurtje jouw manier proberen!
#3231568
Hoe? Ze eet wel wortelloof dan?
Of eet ze het niet op?

Hoeveel pijnstilling krijgt ze? Twee keer per dag?
Want dat is bij konijnen echt nodig.

Als ze echt niet eet, zelfs met pijnstilling, keek ik het niet aan. Dat is niet normaal.
En als die DA vind van wel, dan ging ik naar een andere. Ik vind het zowiezo al raar dat je haar naar huis krijgt als ze niet eet. Ik wordt na een operatie van een konijn, gelijk wat, pas gebeld als ze terug eten.
Zit ze niet te koud en uit de tocht? Desnoods even binnen halen hoor. Niet te warm zetten, zo'n 20° is ook wel voldoende, tenzij ze een ondertemperatuur zou hebben....
Gebruikersavatar
Door Radja
#3231571
Ze hebben haar gisteren al veel langer gehouden,omdat ze niet goed wakker werd. Ik heb mijn schoondochter gevraagd of Teddy daar had gegeten en volgens haar hadden ze gezegd van wel.

Maar ik denk dat ik de ergste crisis inmiddels heb bestreden,ze heeft gepoept!! en ging daarna weer loof eten! En idd eten! Ik vond eerder een bolletje uitgekauwde loof,maar nu niet.Ligt ook hooi en ander eten.
Ze krijgt 1x per dag 14 streepjes Metacam.

Binnen werd ze gestrest,heb haar toen gewoon maar naar haar eigen hok gedaan,handdoeken op de bodem ivm met de wond en daar werd ze rustig. Staat niet op de tocht,ook niet in de regen,heb ook zonnescherm uitgedaan ivm de regen en bliksem.


De DA wilde dat ik zou komen,maar ik heb geen auto,ook niet in mijn omgeving. We vonden het beide beter dat we dan zouden afwachten en doorgaan met dwangvoeren. Achterop de fiets met regen en onweer,zou te veel stress hebben gegeven.
#3231573
14 streepjes, daar weet ik niet veel mee. :biggrin2:

Is het een flesje voor honden of voor katten? Want die dosering ligt anders. Van de kattenversie geef ik altijd minstens het dubbele in het gewichtspuitje, van de honden gewoon het gewicht zoals aan een hond die evenveel weegt. Dat raad mijn DA zo aan.
En dat dus 2 keer per dag als het voor de pijn is. Want na 12u is dat bij een konijn echt uitgewerkt. Bij konijnen werkt dat minder lang dan bij katten of honden. Antibiotica trouwens ook.
En een konijn met pijn eet niet.
Gebruikersavatar
Door Hope
#3231574
Ze moet gewoon eten. En drinken, want dat gaat ook niet altijd lekker.

Als je geen fiets hebt zal je iets moeten regelen, desnoods een taxi. Want een konijn wat niet eet gaat gewoon dood. Hopelijk zet het herstel zich zo voort en gaat ze weer eten.
Dwangvoeren doe ik met het konijn op de knieën, ingebakerd in een handdoek. Niet leuk, maar als je kan kiezen tussen dat of doodgaan, dan moet het maar even.

Ik vind 1 x per dag pijnstilling voor een konijn vrij weinig. Als konijnen zich niet echt happy voelen stoppen ze acuut met eten en dat is het laatste wat je wil. Ik zou de da even bellen en overleggen of je meer pijnstillers moet geven. In elk geval 2x daags, want dat spul werkt bij konijnen geen 24 uur.
Gebruikersavatar
Door Radja
#3231578
pearlsofpassion schreef:14 streepjes, daar weet ik niet veel mee. :biggrin2:

Is het een flesje voor honden of voor katten? Want die dosering ligt anders. Van de kattenversie geef ik altijd minstens het dubbele in het gewichtspuitje, van de honden gewoon het gewicht zoals aan een hond die evenveel weegt. Dat raad mijn DA zo aan.
En dat dus 2 keer per dag als het voor de pijn is. Want na 12u is dat bij een konijn echt uitgewerkt. Bij konijnen werkt dat minder lang dan bij katten of honden. Antibiotica trouwens ook.
En een konijn met pijn eet niet.

Sorry,ze weegt 7 kilo en krijgt dus het dubbele. Heb daar net over gebeld. Zij doen niet aan 2x per dag bij konijnen. Het is Metacam voor katten. Dat het minder lang werkt bij konijnen vertelde ze ook,daarom ook dubbele dosis.
Gebruikersavatar
Door Hope
#3231580
Radja schreef:Sorry,ze weegt 7 kilo en krijgt dus het dubbele. Heb daar net over gebeld. Zij doen niet aan 2x per dag bij konijnen. Het is Metacam voor katten. Dat het minder lang werkt bij konijnen vertelde ze ook,daarom ook dubbele dosis.
Zijn ze wel konijnkundig/gespecialiseerd in konijnen?
Gebruikersavatar
Door Hope
#3231585
Radja schreef:Ik neem aan van wel. De kliniek staat goed aangeschreven en uit ervaring weet ik dat ze aangeven wanneer zij daar niet kundig genoeg voor zijn.
Helaas zegt dat niet altijd genoeg. Er zijn niet echt veel konijnkundige praktijken. Konijnkunde is namelijk gewoon echt een vak apart. Zo ging ik, toen ik nog bij mijn ouders woonde, met de nijnen echt naar een andere praktijk. De praktijk waar we kwamen met de hond was echt top. Voor honden, katten, vogels, paarden. Maar konijnen is een vak apart.

Wat je kan doen is eens op deze site kijken:
https://www.bunnybunch.nl/forums/topic/ ... renartsen/
en kijken of je da daar tussen staat. En staat hij er niet tussen, dan ging ik toch even contact opnemen met een da die er wél op staat om zeker te weten dat het met de pijnstillers nu goed gaat. Want 1x daags een dubbele dosis geven is niet hetzelfde als 2x daags de normale dosis geven. Het systeem van een konijn werkt nu eenmaal anders dan dat van een kat.
Gebruikersavatar
Door Radja
#3231591
Bunnybunch zoek ik erg veel op,fijne site voor mensen zoals ik die totaal geen verstand hebben van konijnen en in het diepe worden gegooid! Mijn schoondochter komt zo thuis en dan mag zij verder gaan met Teddy.
Gebruikersavatar
Door Hope
#3231598
Radja schreef:Bunnybunch zoek ik erg veel op,fijne site voor mensen zoals ik die totaal geen verstand hebben van konijnen en in het diepe worden gegooid! Mijn schoondochter komt zo thuis en dan mag zij verder gaan met Teddy.
Naaah, vragen stellen doe ik er ook al lang niet meer. Er zitten naar mijn idee teveel pubers op die vinden dat ze alles weten. Maar de info op de site is er erg goed.
Gebruikersavatar
Door Radja
#3231611
Ik lees de algemene info en soms wanneer ik iets specifieks zoek,kom ik op een topic,maar nooit vragen gesteld,duurde hier ook een half jaar voordat ik lid durfde te worden :biggrin2: en vragen kon stellen.
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door