Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Gebruikersavatar
Door Maxioscar
#3229939
Zat toch wel erg veel vlees aan de ribben...toch ook maar een schedeltje erbij gedaan...

Is het de bedoeling om het vlees al die uren mee te laten koken? Of mag ik dat er nu wel uithalen( kookt nu zoon 4 uur)
Gebruikersavatar
Door Maxioscar
#3229948
Ik geloof dat je alles eruit moet zeven , botjes zijn niet meer geschikt voor consumptie.
Vet is... Uhhhh vet , en het vlees , tja dat weet ik dus niet :o
Door hannabelgje
#3229964
Vlees zou ik rustig durven geven, maar dan wel als extra en er rekening mee houden dat het qua voedingswaarde niks meer voorstelt.
De bouillon inderdaad zeven en de botjes niet geven.

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk
Door Diego
#3230520
Ik wil dit ook zo graag maken op de juiste manier van lang op laten staat,,maar ik durf het niet in de nacht op het fornuis te laten pruttelen. Ik heb het wel eens geprobeert maar draai het dan wel uit als ik naar bed ga.. (De honden slapen ook in de keuken).
Hoe doen jullie dat dan?
Gebruikersavatar
Door Aquillo
#3230567
Je kunt het in een gietijzeren pan in de oven laten trekken als je geen gebruik maakt van een slowcooker. Alleen ik maak dit voor mijn eigen soepen. Voor de honden nee. tenzij ze ernstig ziek zouden zijn en geen voedsel kunnen hebben.
Door Diego
#3231115
Ik heb helaas geen slowcooker.
Ik wist niet of dat kwaad kon, vorige keer heb ik dat dus ook gedaan, gas uitgedraaid en volgende dag weer aan. Blijf ik dat ook gewoom zo doen ;)
Door Raaf
#3237539
Mijn eerste bone broth staat op!

3 schenkels (knieën) rund
2 kalkoennekken
2 kippenvleugels
2 kippen dijbenen
2 ossenstaarten
Net onder water in een grote soeppan en een scheut appelazijn. Gisteravond paar uurtjes opgezet en vanochtend verder gegaan. Ben voornemens om het zo'n 12-16 uur te laten pruttelen.

Ik ben benieuwd of één van de oudere honden hierdoor weer wat meer trek krijgt om te eten...
Door topaaz
#3243157
Dit weekend voor de eerste maal bone broth gemaakt...
Na ongeveer 8-9 uur staan pruttelen, bouillon afgegoten (= mooi opgesteven na koelen dus jeej ;) ), opnieuw water + citroen bij en heeft nog 20 uur staan pruttelen. Ik wil graag wachten tot dat botten zacht zijn zodat ik ze kan mixen mee onder de bouillon, echter ze zijn nog steeds superhard! Hoelang moet ik nog wachten want werkweek is begonnen --> Tussenpauzes tussen het verwarmen en maar 4-5 uur/dag kan ik het nu opzetten
Door Lizzy
#3243359
Ik zou vergeten dat de botten zacht worden en mee kunnen.... Als het nu nog knetterhard is gaat dat in mijn ogen waarschijnlijk niet meer veranderen en dus zou ik die wegknikkeren.
Door topaaz
#3243405
Oké, dus gisterenavond was het zover, de varkensribben en stukken rundsbot waren zacht geworden.
Enkel de rundsribben en echt grote stukken rund waren nog hard.

Ik heb ze allemaal gemixt, terug onder het vocht geroerd en in de koelkast gezet --> Deze ochtend was alles mooi vast ;D Ik ben eigenlijk best wel trots op mijn eerste bone broth ever.

Ik ga me binnen twee weken een slowcooker aanschaffen denk ik wat alles ook gaat vergemakkelijken.

Nero heeft alvast de batch goedgekeurd :biggrin2:
Ik heb deze ochtend ook een klein beetje aan het katteneten toegevoegd... benieuwd of het straks op is als ik thuis kom.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door