Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Door smulpaap
#3230262
Vanmorgen hier in de wijk aan de wandel . Ik ging van start hier in het parkje , er is een brede sloot en aan de overkant weer huizen
Het is daar rustig , en menig hond loopt daar los . Wat niet mag .

Ik stond in het parkje even op Tessa te wachten , ik keek naar de overkant . Ik zag iemand uit de buurt aankomen met zijn Stafford
Keurig aan de lijn , niets mis mee . De man loopt daar maar te wandelen , en komt niet (meer) op plaatsen waar de honden wel los mogen
Maar ik zag nog iets gebeuren . Een Mechelaar en een JRT schoten weer eens naar buiten , de deur uit . Eigenaar nog niet te zien
Dat zag ik gisteren ook al :-X De Russell vloog richting Stafford , de Mechelaar er natuurlijk ook achteraan
Eigenaar kwam ook eens naar buiten . Brullen naar die honden , de Mechelaar ging terug , de JRT niet
De man met de Stafford draaide om en ging weer weg , de andere kant dus maar op .
Met nog steeds de JRT achter zich aan . Gelukkig zat er ook en man te vissen aan de sloot
De man heeft zelf een Poedel en dacht dus blijkbaar , ik grijp die Jack maar voordat dit mis gaat
En hij kreeg de Jack te pakken . Maar oh wee als dit bij wijze van spreke mis was gegaan
Dan had het hoogst waarschijnlijk weer geweest .... zie je wel die k*t -Stafford
Terwijl de eigenaar van de Stafford zich gewoon netjes aan de regels houdt
De man moet ook ergens lopen met zijn hond , ontwijkt andere loslopende projectielen al .....
Gebruikersavatar
Door Hylos
#3230268
Story of my life. Zo gaat dat hier bijna elke dag. Gelukkig vind Xavi kleine hondjes niet erg, zelfs niet als ze volledig uit hun plaat gaan en naar hem toe stuiven.
Maar de lol van wandelen is er bij mij al lang af. Iedereen mikt zijn hond overal los.. ze luisteren niet en de stafford is altijd de boosdoener. Ja mijne gaat nu ook uit zijn plaat bij bepaalde honden. Niet raar als je alles maar steeds op hem af laat stormen.

Dus wandel ik in de stromende regen, op rustiger tijdstippen en op saaie stukken. Het is niet anders.
Door Lil
#3230278
Precies waarom ik va(a)k(er) geen bal meer aan vind om met de honden te wandelen. Ik heb nu hond drie en vier aan mijn voeten liggen en op 1 foutje met Boris en 1 foutje met Jones na hebben ze nog NOOIT iemand lastig gevallen. Geen van de vier de afgelopen 15 jaar. En Cay en Jones zijn echt niet gemakkelijk. Jones loopt best heel erg veel aan de lijn juist vanwege er kan wild zijn of er kan een andere hond of paard of zo om de bocht komen. Maar ondertussen zijn al mijn honden al meer dan 1 keer gebeten geweest (en dan bedoel ik hechtingen/nietjes etc. Alleen grauwen en plukken haar en zo dat tel ik al helemaal niet mee). Ze worden meerdere keren per week terwijl ze aan de lijn zitten lastig gevallen en echt op plaatsen dat je het echt niet normaal vindt dat iemand ook maar een nanoseconde eraan zou kunnen denken een hond los te gooien. Echt je gelooft werkelijk waar niet waar mensen een hond los laten.... pffff....

Ik kan ze niet missen, maar ik sta wel op een punt dat ik zeg of hierna geen hond meer of heeeeeel dringend een heel stuk rustiger gaan wonen of eigen (omheind!) terrein waarop je ze kunt uitlaten zonder overlast van anderen.
Door Martine-Tom
#3230280
Hier een klein hondje wat heel lastig te socialiseren was, eindelijk was ie zover dat ie min of meer zn reactiviteit kwijt was...word ie door een franse bull gegrepen met gat tot gevolg, gelijk weer terug bij af :'(
Ik denk ook regelmatig dat ik hierna geen hond meer neem, lopen is echt heel vaak niet leuk en een groot aantal honden vermijd ik tegenwoordig gewoon maar.
#3230285
Oh, wat een vervelende dingen zijn dat toch he!?
Zo te lezen stormen die JRT en Mechelaar wel vaker naar buiten.....waardeloos!!
Wat goed dat die visser zo alert was en de JRT te pakken kreeg.

En mijn complimenten voor de eigenaar van de Stafford!!

Ik ga alleen nog naar overzichtelijke plaatsen, zodat je alles goed kunt zien aankomen en op tijd weg kunt.
Jammer dat niet iedereen verantwoordelijk met hun dier omgaan.

Haha, hier een vrouw met een onvriendelijke charpei. Loopt los waar het niet mag en roept dan: maak je hond maar los hoor, dat lossen ze samen wel op!
Als je dan terugroept dat je dat niet doet en of ze haar hond terug wil roepen, blijkt 'opeens' dat het beestje niet luistert.
Ja ja, maar wel los laten lopen.
Door smulpaap
#3230373
Nee , van dergelijke dingen ga je niet vrolijk worden
En idd Hylos .... dan krijgt de Staf weer de schuld :-X
want zie je wel hij valt mijn kleine hondje aan ::) :-X
En deze man met de Stafford dacht dus ook overzicht te hebben , dat heb je daar ook
Maar ja , als er twee ongeleide projectielen naar buiten stormen ......
Maar goed , dat moet allemaal gewoon kunnen blijkbaar

Volgens mij wonen die lui met de JRT en de Mechelaar daar nog maar net .
Ik hou ze zelf ook al in de gaten , zeker die Russell

En wandelen wordt er met zulke figuren zeker niet leuker op . Dat ondervind menigeen
Als ik hier in de buurt wandel met mijn twee oude bessen dan heb ik altijd een kar bij me
En ze mogen er beurtelings uit . het is helaas niet anders
Ik had voorheen 1 oude bes , Noa . Nu heb ik er twee

Wij hebben jarenlang 4 honden gehad . Ik moet er om deze reden niet meer aan denken .
En als deze 2 er niet meer zijn ? Wij weten het nog helemaal niet zeker of er wel weer een hond komt
De lol raakt er steeds meer af . Komt er nog wel een hond dan houden we het er bij 1
#3230374
Wat die 2 honden deden is waardeloos...punt, geen discussie. Maar....deze honden (of anderen) zouden net zo goed per ongeluk ontsnapt kunnen zijn, een lijntje die breekt of uit een hand schiet enz. dat soort dingen gebeuren nou eenmaal en als jouw hond alles wat voor zijn neus komt meteen kapot trekt, dat dien je die hond te voorzien van een muilkorf.....dan moet je 'm gewoon tegen zichzelf beschermen. En ja nee, tuurlijk, oneerlijk enz. Maar het is daarbuiten nou eenmaal geen jungle en als je ergens met je hond loopt moet je rekening houden met onvolkomenheden van de mensen om je heen en het feit dat honden nou eenmaal geen robotjes zijn. De onvolkomenheden van die mensen is namelijk niet zo erg dat de hond die ook maar een dotje doet daar meteen de doodstraf voor verdient.

Nog los daarvan ga je schadetechnisch ook nog eens mank. Dus voorkomen is altijd beter dan achteraf de schade opnemen. l*llig hoor voor zo iemand die echt zijn best doet om het goed te doen. Maar helaas is alleen je best doen in deze gevallen niet goed genoeg als je weet dat je een killer aan de lijn hebt.
Door Sultan
#3230377
Wij hebben een reactieve hond. Een schat voor ons, maar oh zo lastig buiten. Maar het is onze taak om alles in goede banen te leiden. Dus niet wandelen waar het druk is, hij gaat in de auto naar vrijwel zeker hondloos gebied, waar we alsnog super alert zijn. Wij willen voor hem en andere honden elke confrontatie vermijden. Altijd.
En toch komen we soms mensen tegen die, als wij met hem aangelijnd in hond luw gebied lopen en duidelijk waarschuwen, daar waar honden absoluut niet los mogen, hun hond alsnog vrij op die van ons af laten stormen... Ook lopen we op hele rustige tijden. Dankzij intensieve BAT training, gaat het gelukkig meestal goed. Maar het blijft steeds weer een ervaring die ons een hartverzakking geeft.
We doen alles wat in onze mogelijkheden ligt, we wandelen waar zo goed als geen honden komen, daar waar aanlijnen verplicht is. Die van ons is ten allen tijde aangelijnd en wij hebben ogen voor en achter.
Is een beetje meedenken op dergelijke plekken met alles wat wij al doen dan echt teveel gevraagd?
Door Lil
#3230381
Angelique schreef:Wat die 2 honden deden is waardeloos...punt, geen discussie. Maar....deze honden (of anderen) zouden net zo goed per ongeluk ontsnapt kunnen zijn, een lijntje die breekt of uit een hand schiet enz. dat soort dingen gebeuren nou eenmaal en als jouw hond alles wat voor zijn neus komt meteen kapot trekt, dat dien je die hond te voorzien van een muilkorf.....dan moet je 'm gewoon tegen zichzelf beschermen. En ja nee, tuurlijk, oneerlijk enz. Maar het is daarbuiten nou eenmaal geen jungle en als je ergens met je hond loopt moet je rekening houden met onvolkomenheden van de mensen om je heen en het feit dat honden nou eenmaal geen robotjes zijn. De onvolkomenheden van die mensen is namelijk niet zo erg dat de hond die ook maar een dotje doet daar meteen de doodstraf voor verdient.

Nog los daarvan ga je schadetechnisch ook nog eens mank. Dus voorkomen is altijd beter dan achteraf de schade opnemen. l*llig hoor voor zo iemand die echt zijn best doet om het goed te doen. Maar helaas is alleen je best doen in deze gevallen niet goed genoeg als je weet dat je een killer aan de lijn hebt.
100% mee eens, als het bijt moet het een muilkorf om.

Maar wat moet je aanvangen als jij je hond aanlijnt omdat hij groot is en blaft (maar niet bijt!) en jouw hond dus altijd met scheuren en gaten thuis komt? Ik kan wel muilkorven, maar die heb ik doelbewust afgenomen. De mijne is aan de lijn en ik vind dat het feit dat hij blaft (van ga aub weg, ik wil dit niet) nu niet een vrijbrief dat alle andere honden dan maar gaten bij hem mogen maken en scheuren in hem mogen trekken. Toch is dat blijkbaar zo en ik heb tot nu toe geen flauw idee wat te doen. Laat ik hem los gaat hij de andere hond wegjagen en heb ik het gedaan, daarom zit hij dus vast.
Door smulpaap
#3230398
Sultan schreef:Wij hebben een reactieve hond. Een schat voor ons, maar oh zo lastig buiten. Maar het is onze taak om alles in goede banen te leiden. Dus niet wandelen waar het druk is, hij gaat in de auto naar vrijwel zeker hondloos gebied, waar we alsnog super alert zijn. Wij willen voor hem en andere honden elke confrontatie vermijden. Altijd.
En toch komen we soms mensen tegen die, als wij met hem aangelijnd in hond luw gebied lopen en duidelijk waarschuwen, daar waar honden absoluut niet los mogen, hun hond alsnog vrij op die van ons af laten stormen... Ook lopen we op hele rustige tijden. Dankzij intensieve BAT training, gaat het gelukkig meestal goed. Maar het blijft steeds weer een ervaring die ons een hartverzakking geeft.
We doen alles wat in onze mogelijkheden ligt, we wandelen waar zo goed als geen honden komen, daar waar aanlijnen verplicht is. Die van ons is ten allen tijde aangelijnd en wij hebben ogen voor en achter.
Is een beetje meedenken op dergelijke plekken met alles wat wij al doen dan echt teveel gevraagd?
Ja , dat dus . Ik heb tientallen jaren met al onze honden in een stuk doodlopende polder gelopen . Prachtig voor jezelf , weidevogels enz
Er kwamen daar altijd een handjevol mensen met honden die het ook wat moeilijker hadden . We hielden gewoon even rekening met elkaar
Geen probleem . Twee jaar geleden ben ik er voor het laatst geweest . Het is nu een soort vrijstaat voor moordmachines , zij hebben de polder ook ontdekt
Men komt nu aanrijden met een auto vol moordmachines , gooit die honden de auto uit . Geven een flinke poep gas en die honden kunnen hun gang gaan :-X
Door Martine-Tom
#3230400
Ik zit hier te wachten tot het fout gaat. Een vrouw hier heeft een staff oid en blijkbaar vind ze het 10x niks, hond loopt aan een korte lijn en vrouw doet niks anders dan schelden op de hond, snokken aan de lijn enz.
Hond moet zelfs lopend poepen want stil staan is teveel moeite. Als je dr tegen komt gilt ze al van verre dat je je klote hond bij moet houden...
Kwestie van tijd tot die hond knapt...
Door jasmijn
#3230411
Dit is waarom ik heel blij ben met mijn kleine hond, haku til ik gewoon op als ik een anderen hond zie aan komen.

Hier loop ook alles maar los waar het niet mag en vinden mensen dat ze daar recht op hebben, dus als ik een los lopende hond aan zie komen dan zeg ik "haku tillen" en springt hij zo in mijn armen.

Je kan zeggen wat je wilt maar ik laat geen Stafford, heder, labrador of welke anderen hond bij hem, al zijn ze nog zo lief hij is doods bang en heeft een slechte rug.
Als ze hem blij omver rennen kan ik weer opnieuw beginnen met trainen, lijn rust en medicijnen.

Mijn droom is ook een flink stuk eigen land zo dat ik nooit meer anderen honden tegen hoef tegen te komen, maar ik denk dat dat wel bijna elke verandwoorelijkheid hondeingnaars droom is.
Door smulpaap
#3230421
jasmijn schreef:Dit is waarom ik heel blij ben met mijn kleine hond, haku til ik gewoon op als ik een anderen hond zie aan komen.

Hier loop ook alles maar los waar het niet mag en vinden mensen dat ze daar recht op hebben, dus als ik een los lopende hond aan zie komen dan zeg ik "haku tillen" en springt hij zo in mijn armen.

Je kan zeggen wat je wilt maar ik laat geen Stafford, heder, labrador of welke anderen hond bij hem, al zijn ze nog zo lief hij is doods bang en heeft een slechte rug.
Als ze hem blij omver rennen kan ik weer opnieuw beginnen met trainen, lijn rust en medicijnen.

Mijn droom is ook een flink stuk eigen land zo dat ik nooit meer anderen honden tegen hoef tegen te komen, maar ik denk dat dat wel bijna elke verandwoorelijkheid hondeingnaars droom is.
Toen Amber van mij ( Mijn Engelse Bulldog ) nog een stuk jonger was kwam ik vaak een vrouw tegen met een Chihuahua
En altijd zei ze , ze mag wel met mijn hondje spelen hoor . Maar ik zei altijd nee , laten we dat maar niet doen
Amber is sociaal en kan met elk ras overweg , maar Amber kan ook erg lomp zijn
En ik wilde het dus echt niet op mijn geweten hebben als dat bij wijze van mis had gegaan
Daar zijn die hondjes gewoon te klein voor .
Gebruikersavatar
Door Hope
#3230425
Angelique schreef:Wat die 2 honden deden is waardeloos...punt, geen discussie. Maar....deze honden (of anderen) zouden net zo goed per ongeluk ontsnapt kunnen zijn, een lijntje die breekt of uit een hand schiet enz. dat soort dingen gebeuren nou eenmaal en als jouw hond alles wat voor zijn neus komt meteen kapot trekt, dat dien je die hond te voorzien van een muilkorf.....dan moet je 'm gewoon tegen zichzelf beschermen. En ja nee, tuurlijk, oneerlijk enz. Maar het is daarbuiten nou eenmaal geen jungle en als je ergens met je hond loopt moet je rekening houden met onvolkomenheden van de mensen om je heen en het feit dat honden nou eenmaal geen robotjes zijn. De onvolkomenheden van die mensen is namelijk niet zo erg dat de hond die ook maar een dotje doet daar meteen de doodstraf voor verdient.

Nog los daarvan ga je schadetechnisch ook nog eens mank. Dus voorkomen is altijd beter dan achteraf de schade opnemen. l*llig hoor voor zo iemand die echt zijn best doet om het goed te doen. Maar helaas is alleen je best doen in deze gevallen niet goed genoeg als je weet dat je een killer aan de lijn hebt.
Helemaal mee eens, van a tot z.

Elke eigenaar heeft de plicht zich aan regels te houden en schade te voorkomen. Dus aanlijnen waar je aan moet lijnen en alleen los als dat ook daadwerkelijk verantwoord is. Voor sommige mensen is een losloopgebied namelijk gewoon een gebied waar je met je hond naartoe gaat die niet luistert.
Maar heb je een gevaarlijke hond, hoe lastig dat voor een eigenaar ook is, dan zal je zelf moeten zorgen dat er niet gebeten kan worden.

Zoals Angelique al zegt, een lijntje kan breken, een hond kan ontsnappen. Alleen je best doen is soms gewoon niet goed genoeg.

Ik was vanmorgen met Nelson in het losloopgebied hier in de buurt. Ik was er erg vroeg omdat wij houden van rust en het op zonnige dagen wel een kippenhok lijkt daar. 7.15 liepen we er al rond.
Nelson loopt los. Komt er een mevrouw op ons af: mevrouw, ik wil u even zeggen, wij hebben onze jonge Pitbull bij. Hij loopt aan een lange lijn en heeft een muilkorf om maar hij houdt zo van zwemmen. Zou u misschien willen voorkomen dat uw hond naar hem toe loopt? Dan kan hij ook eens lekker ontspannen spelen.
Zo kan het ook. Ik heb de vrouw een complimentje gegeven en ben niet in de buurt van de hond geweest. Dát vind ik dus verantwoordelijkheid nemen. Van zowel die mevrouw (waarschuwing, aangelijnd, gekorfd) als van ons (de kat niet op het spek binden en gewoon niet naartoe gaan). Iedereen blij.
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door