jo.jager schreef:Wat hij nu krijgt, is konijn karkas, kipkarkas, eendenekken,eendenvleugels, kipperug,konijnenkop,fazantkarkas.eendenkarkas,kwartel en parelhoen.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Da's een prima rijtje, hoor! Daar hoef je niet per se nog iets aan toe te voegen. Lamsnekken zijn al snel te hard, dus daar zou ik ook liever een (zoutloze) bouillon van trekken. Invriezen in een bakje en dan lekker als ijsje voeren op een warme dag!
Je zou eventueel nog kippenpoten kunnen voeren, daar zit vaak meer vlees dan bot aan. Gevogeltenekken zijn meestal ook goed bevleesd, alleen karkassen kunnen soms wat kaal zijn, is mijn ervaring. Ik voer zelf altijd 50% vleesbot en 25% spiervlees iedere dag als basis . Afhankelijk van welke dag het is, vul ik die 75% aan met orgaan of groente of pens: 2 x per week groente, 2 x per week pens, 1 x per week hart, 1 x nier en 1 keer lever.
Voor Max en Laika doe ik dus bijvoorbeeld:
totaal per dag 800 gram = 400 gram vleesbot + 200 gram spiervlees + 200 gram aanvulling, afhankelijk van welke dag het is (op maandag 200 gram hart, dinsdag 200 gram pens, woensdag 200 gram groente, donderdag 200 gram nier, vrijdag 200 gram pens, zaterdag 200 gram lever en zondag 200 gram groente).