Moderator: Lizzy
M0ppie schreef:dus het is een beetje zelf kijken naar de bevleesdheid en inschatten hoe en wat. Ik heb daar nu nog niet zoveel idee van maar dat zal naar mate ik meer ervaring krijg wel beter worden.Als je uitgaat van 45 tot 50 % vleesbot, dan krijg je geen tekorten.
Een poot, vleugel of een karkas hebben allemaal een ander percentage bot. Ik dacht dat ik daarmee moest rekenen.
De ontlasting kijk ik ook altijd na, en de laatste tijd vond ik dat te zwart, vandaar mijn vraag. Ik ga ermee aan de slag, wil niet dat mijn hond een calium tekort krijgt oid.
Hope schreef:De ene keer zijn ze meer bevleesd dan de andere waarmee ik gemiddeld ongeveer wel op 45% kom.Hier idem.
Ik neem de ontlasting als leidend.
M0ppie schreef:ja inderdaad.Ik voeg dus alleen extra spiervlees toe als het echt kaal bot is. Haaskarkas bijvoorbeeld. Dat is echt kaal.
Dus bij konijnenkarkas moet ik meer vlees toevoegen dan bij eendkk.
Maar hoeveel extra spiervlees dan? En bij reeribben dan?
En waar koop jij je wilde konijnkarkas als ik vragen mag?
Hope schreef:Ik voeg dus alleen extra spiervlees toe als het echt kaal bot is. Haaskarkas bijvoorbeeld. Dat is echt kaal.Dank je wel voor je uitleg, ik snap het zo een stuk beter
Reeribben voer ik dus zonder extra vleesbot. Ik heb de reeribben van Floris en die zijn heel mooi 50-50.
Konijnkarkas koop ik het liefst ook bij Floris (hier op BP dus, bij vraag en aanbod) en anders bij dogmeat. Het allerliefst heb ik het natuurlijk van de plaatselijke jager maar dat is niet makkelijk.
Hope schreef:Ik voeg dus alleen extra spiervlees toe als het echt kaal bot is. Haaskarkas bijvoorbeeld. Dat is echt kaal.Dit moet natuurlijk spiervlees zijn
Reeribben voer ik dus zonder extra vleesbot. Ik heb de reeribben van Floris en die zijn heel mooi 50-50.
Konijnkarkas koop ik het liefst ook bij Floris (hier op BP dus, bij vraag en aanbod) en anders bij dogmeat. Het allerliefst heb ik het natuurlijk van de plaatselijke jager maar dat is niet makkelijk.