Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Door aht
#3218140
Wie heeft er ooit 2 pups gelijktijdig in huis gehaald. De ene 4 weken ouder dan de andere en van andere fokker. Ras : labradors
Graag info hierover doorgeven, zowel voor als tegen.
Door Kinnie
#3218142
Ik zou er niet voor kiezen. Heb die keuze eind van het jaar om 2 pups redelijk snel achter elkaar te hebben (een van mijn reu en een van mijn teef, met mijn teefje ga ik zelf een nestje fokken) en van beiden wil ik een pup aanhouden. Ik kies ervoor om met mijn teefje een loopsheid langer te wachten zodat ik geen 2 pups tegelijk heb.
Een pup heeft veel aandacht nodig, en ik wil die aandacht goed kunnen verdelen met ook de oudere aanwezige honden. Met twee pups vind ik dat dat niet optimaal kan
Gebruikersavatar
Door constance.blokzijl
#3218145
Met 1 pup in huis nu zeg ik nee. Alhoewel het ook afhankelijk is van je werk vind ik. Als je de eerste tijd/maanden thuis bent zou het misschien anders zijn, maar heb je die mogelijkheid niet zeg ik echt nee. Echt een pup is zo vreselijk veel werk, en de een is makkelijker dan de ander natuurlijk maar stel dat je net 2 wat moeilijkere pups treft....
Door PLientje
#3218146
Voor mij zou het wel uitmaken of de zorg en opvoeding alleen op jou neer komt of dat er eventueel een partner is die ook graag met honden bezig is en 1 pup "op zich neemt"?

In mijn situatie zou ik er niet voor kiezen. Ik ben degene die alles doet met de honden, 2 pups zou ik voor mijn gevoel niet kunnen bieden wat ze nodig hebben. Misschien dat ik er eerder anders over gedacht had, maar nu mijn 2e hond nogal een gebruiksaanwijzing had/heeft waar heel veel training in zit. Ben ik me er bewust van hoeveel werk het kan kosten. Mijn vorige hond was/is heel gemakkelijk en vergde een stuk minder tijd om haar op te voeden.
Door aht
#3218148
constance.blokzijl schreef:Met 1 pup in huis nu zeg ik nee. Alhoewel het ook afhankelijk is van je werk vind ik. Als je de eerste tijd/maanden thuis bent zou het misschien anders zijn, maar heb je die mogelijkheid niet zeg ik echt nee. Echt een pup is zo vreselijk veel werk, en de een is makkelijker dan de ander natuurlijk maar stel dat je net 2 wat moeilijkere pups treft....
Ik ben tijdelijk thuis wegens ziekte dus de tijd heb ik wel om me met de opvoeding bezig te houden. Mijn echtgenoot werkt van thuis en kan af en toe een handje toesteken.
Het pupje dat we reeds hebben sinds vrijdag 6 mei is reeds zindelijk en luistert echt al goed. 1x kom roepen en daar is ze, wachten, aan de lijn lopen, vast/ los begint ook aardig te lukken. Is ze moe van te spelen gaat ze automatisch in de binnenhuiskennel, jankten als die dicht gedaan wordt voor tijdens de nacht heeft ze maar 3 dagen gedaan met een maximum van 20 minuten de 2de nacht.
Het 2de pup is iets ouder en heeft reeds zindelijkheidstraining bij de fokker (tevens lesgever) gehad.
Gebruikersavatar
Door Angelique
#3218159
Ik heb er 1 x 3 en 1 x 2 tegelijk gehouden. Veel werk, veel grijze haren, maar vooral veel dolle pret. Ik zou het zo weer doen.

Veel is gewoon afhankelijk van ras en leefomstandigheden en hier kon het.
Door BusKay
#3218165
Bewaarheid is hier (en denk ik bij velen) dat hond / hond sneller communiceert dan mens / hond.
Hierdoor wordt doortastend opvoeden moeilijker.. (het is wel zo dat één van de onzen een doerak is).
Echter het plezier wat je ervoor terugkrijgt is onbetaalbaar...
Gebruikersavatar
Door Pauline
#3218167
Tja ik zou het nooit doen, maar ja.... mijn ras is het jouwe ook niet. Bij mijn jongens zit er een jaar tussen en zelfs daar zou ik nooit weer aan beginnen. Maar zo heeft iedereen zijn eigen voors en tegens.
Door Parelridder
#3218170
aht schreef:Wie heeft er ooit 2 pups gelijktijdig in huis gehaald. De ene 4 weken ouder dan de andere en van andere fokker. Ras : labradors
Graag info hierover doorgeven, zowel voor als tegen.
Ik heb een nestje Flatcoateds gefokt waarvan 1 pup 2 weken na uitvliegen (vanaf leeftijd 10 weken) i.v.m. vakantie een poosje kwam logeren. Ik had zelf ook 1 pup aangehouden, dus had er in die tijd 2.
Ik heb daaruit geleerd dat ik nooit 2 pups wil aan houden. Ik vond het 't verschil maken tussen volop genieten met/van pup en het 'moeten' doen van allerlei met pup. Dat heeft wel alles te maken met dat ik ze los van elkaar wilde mee nemen, waardoor het echt dubbel werk werd. Zowel bij het zindelijk maken, als zeker ook het samen ondernemen van dingen, oefeningetjes.. Met één pup vind ik dat een feestje, met twee pups is het naar mijn smaak te druk, dan kan ik er niet de tijd voor nemen die ik er zo graag voor pak.
Maar het hangt dus erg af van of je het leuk vindt met je honden te trainen, of je ze ook 1 op 1 wilt mee nemen, dat soort dingen.

Buiten dit moet je er rekening mee houden dat als één besluit ondeugend te zijn, de kans groot is dat de ander zich laat verleiden aan te haken. Dat het dus een stuk lastiger is ze bijv. te laten hier-komen wanneer ze daarin geen zin hebben (of het gewoon lollig vinden je uit te dagen). En dat kan moeiteloos tot 2 jaar door gaan, want ze blijven door het samen opgroeien en gebrek aan leeftijdsverschil 'partners in crime'. Soms is dat ontzettend leuk, soms zul je daar minder om kunnen lachen.
Ik heb 2 honden met een leeftijdsverschil van 11 maanden en daar merk je dat al sterk bij. De oudste ging net de puberteit in toen de pup kwam, beiden in een 'nooit genoeg' fase :biggrin2:
Gebruikersavatar
Door mizzsylver
#3218176
Ik denk dat het bij labradors wel kan, ik heb in een labrador kennel gewerkt en daar werden vaker meerdere pups gehouden. Als je er ook apart dingen mee doet en zo met de pups apart een band opbouwt tenminste.

Ik zou het zelf niet willen, ik wil een band opbouwen en heb maar tijd en energie voor 1. :)
Gebruikersavatar
Door Fenixjuh
#3218182
Ik heb zelf geen ervaring, maar ik heb ooit gehoord van iemand die het gedaan heeft en nooit meer. Het is niet heel veel zwaarder dan 1 pup maar het is en blijft altijd 'die twee'. Ze zijn altijd meer met elkaar bezig dan met de baas (best bijzonder voor een border) en het mengde niet met de rest van de honden. Ze versterken elkaar in ondeugend/niet luisteren, het is veel moeilijker om achter oorzaken te komen want als pup 1 iets mankeert zal je dat niet merken want hij doet gewoon pup2 na..
Gebruikersavatar
Door Hope
#3218197
Ik zou dat gerust durven mits je voldoende ervaring met honden hebt.
Opvoeden van pups is een beste verantwoordelijkheid en als je daar nog niets van weet ook best een zoekplaatje. Maar verder lijkt het me, wat Angelique al zegt, ook bere gezellig om twee hummels te hebben rondlopen.
Door Erna
#3218198
Angelique schreef:Ik heb er 1 x 3 en 1 x 2 tegelijk gehouden. Veel werk, veel grijze haren, maar vooral veel dolle pret. Ik zou het zo weer doen.

Veel is gewoon afhankelijk van ras en leefomstandigheden en hier kon het.
Ik ook!
Gebruikersavatar
Door Border Bandit
#3218199
Ik zou niet voor 2 pups tegelijk gaan.
Bandit is het gevolg hiervan: zijn vorige eigenaren hadden hem en zijn broertje gekocht, na 3 mnd bleek het echt te zwaar en is Bandit herplaatst. :(

Zelfs ervaren trainers raden het af.

Natuurlijk is het hartstikke leuk en ze hebben kameraadschap aan elkaar.
Maar ze nemen ook elkaars streken over.

Daarnaast lijkt het mij belangrijk voor het individu dat ze apart gesocialiseerd worden en apart training krijgen, zodat ze op eigen benen leren staan en niet vertrouwen op hun broertje/zusje die er anders altijd is.

Toevallig sprak ik laatst iemand met een roedel van 7. Ze had een pup gekocht en ving voor 4 weken ook het broertje op. Goh, wat was ze blij dat die 4 weken om waren. Het was hartstikke leuk en gezellig, maar toch wel erg zwaar...
Door Jantina
#3218201
We hebben 2 Duitse herders uit 1 nest gehad en vorig jaar had ik tijdelijk een PBGV pup terug uit mijn nest en zelf er eentje gehouden. Voor mij een absolute 'nee'. Logischerwijs is de andere pup veel leuker dan jij, ik vind het voor de opvoeding niet handig. Ook moet je ze toch apart gaan zetten want het gaat maar door met spelen. Dat vonden ze dan vreselijk! Waardoor ik me weer schuldig voelde. Ik had continu het gevoel ze tekort te doen ofzo.
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door