Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Door Lizzy
#3217642
Heeft onze antroposofisch huisarts een diëtiste in de praktijk. Leo is daar naartoe gestuurd ivm aanhoudende longproblemen en ondergewicht (waarvan de praktijkondersteuner dacht dat het ondergewicht mede oorzaak kon zijn van zijn longproblemen). Ja, hij heeft ondergewicht (gut), ja, u eet gezond en afwisselend, gaat u maar Nutridrink van Nutricia extra drinken. Kijkt u maar of u daar van aankomt.

Nou gut, kunt u nou echt niks beters verzinnen? Ik heb tegen Leo gezegd dat ik het he-le-maal 1000 keer niks vind, dit fabrieksvoer. De hondenbrok onder de mensenvoeding:

Water, dextrine-maltose, koemelkeiwitten, sacharose, plantaardige oliën (koolzaadolie, zonnebloemolie), kaliumcitraat, emulgator (sojalecithine), aroma, magnesiumchloride, tricalciumfosfaat, zuurteregelaar (citroenzuur), cholinechloride, carotenoïden ((bevat soja), β-caroteen, luteïne, lycopeen), calciumhydroxide, natrium L-ascorbaat, kaliumhydroxide, ijzerlactaat, zinksulfaat, kleurstof (curcumine), magnesiumhydroxide, nicotinamide, retinylacetaat, kopergluconaat, DL-α-tocoferylacetaat, natriumseleniet, mangaansulfaat, calcium-D-panthotenaat, chroomchloride, D-biotine, cholecalciferol, thiaminehydrochloride, pteroylmonoglutaminezuur, pyridoxinehydrochloride, cyanocobalamine, natriummolybdaat, riboflavine, kaliumjodide, natriumflouride, fyllochinon.

Ik zeg "wat je niet uit kan spreken of waarvan je oma niet weet wat het is, is niet eetbaar".

Ik ben teleurgesteld.
Door DJ_Doerak_Tucker
#3217644
Jémig!! :-X Dat is wel een behoorlijk teleurstellend antwoord ja. Er gaat blijkbaar iets niet goed in de omzetting van voedingsstoffen en zij komt met dit? Ja, dat gaat het probleem oplossen... ::) >:( Ik zou zeggen: zoek het in een andere hoek!
Door BlissSpirit
#3217646
Ik heb ook ondergewicht en kan veel dingen niet verdragen doordat mijn darmslijmvlies erg aangetast is door meds en kreeg ook nutridrink voorgeschreven. Nou, hier komt het er net zo hard weer uit als het erin gegaan is.

Weet natuurlijk niet hoeveel Leo al eet, maar je kunt beter meer eten en kijken naar wat je eet, dan die zooi. Bijv van zuivelproducten, de volle varianten en ipv marga(halva)rine, roomboter.
Noten en vette vis (weet dat Leo wel dooie vis eet ) werkt ook goed hier om niet verder af te vallen.

Maar het blijft lastig. Succes!!!!

Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk
Gebruikersavatar
Door Hylos
#3217647
Volgens mij kan iedereen tegenwoordig dietist worden. Ff een cursus bij de LOI en klaar. :-X

Ik ben er ook geweest ivm pds klachten en ze weten daar echt niks van. Ik kon vást niet tegen een bepaald E nummer (wat echt overal in zit, lekker makkelijk.. heeft ze gewoon even gegooled ook nog) en moest vooral maar Slimpie ranja drinken. Daar zitten dus 5 verschillende zoetstoffen in.. dat drink ik dus echt niet. :o

Daar kun je het dan mee doen. Ik zou mooi iets anders opzoeken.. een échte specialist. Want dat zijn de meeste dietisten absoluut niet. Ze weten dat achterham magerder is dan salami, thats it zo ongeveer.
Gebruikersavatar
Door Border Bandit
#3217649
Dat klinkt als een heel gemakkelijk antwoord.
Jammer, ik begrijp je teleurstelling goed.

Zou het misschien helpen als Leo veel kleinere porties per dag eet. Misschien krijgt hij dan over een dag nét iets meer binnen dan anders?
Jullie eten vast al goede kwaliteit eten. ;)
Slaapt Leo voldoende? Door korte nachten, verbruikt je lichaam ook meer energie.
Gebruikersavatar
Door Pauline
#3217653
Natuurlijk ben je teleurgesteld!!! Wat een ongelooflijke bullshit. Mijn moeder had ooit ondergewicht en kreeg destijds de opdracht om vooral volle producten te eten, maar ik schat zo in dat Leo dat al wel doet.... Het is lastig, probleemlongen trekken een zware wissel op je energie en als je al niet zwaar bent uiteraard ook op je gewicht. En dan heeft Eddie beslist geen ondergewicht, maar zelfs daar zie ik dat hij afvalt als zijn longen opspelen.

Het is wel vervelend dat men vermoedt dat de longen weleens door zijn ondergewicht zouden kunnen komen.... Er moest toch iemand zijn die kundig genoeg is om daar een goed oordeel over te geven?? Is het een optie om een longarts op academisch niveau te bezoeken of is die van Leo dat al?
Gebruikersavatar
Door Angelique
#3217659
Tja, je zou denken dat je wat beters kunt adviseren als je een diploma hebt. Wat krijg je bij overgewicht...ander poeiertje ofzo. Ik kan me je teleurstelling heel goed voorstellen.
Door Lil
#3217661
Tja wat moet ik zeggen. ik heb tot nu toe 4 zeer goede gekwalificeerde diëtistes gehad; mensen met een hbo opleiding die in gespecialiseerde klinieken werkten of gewerkt hadden en voor zichzelf begonnen etc. Resultaat; 30 kilo zwaarder dan voordat ik ooit een had gezien en veel gefrustreerder en dus slechter eetpatroon dan dat van tevoren (de krijg de sch*t mentaliteit, omdat nu werkelijk alle moeite mij harder de put in heeft gezogen ipv dat ik al 15 jaar van het probleem af was).
Door El_Kato
#3217662
Vreemd antwoord van een "voedingsspecialist"! Zou het ook bij je huisarts aankaarten bij een regulier werkende huisarts kan ik me zoiets voorstellen maar een antroposofisch werkende huisarts zou juist ook hier meer aandacht aan moeten besteden.
Wat krijg je bij overgewicht...ander poeiertje ofzo.
Waarschijnlijk hetzelfde antwoord, handig toch zo'n drankje waar alles al inzit! Gewoon je maaltijden vervangen en verder niets meer eten ::)
Door Lil
#3217665
El_Kato schreef:Vreemd antwoord van een "voedingsspecialist"! Zou het ook bij je huisarts aankaarten bij een regulier werkende huisarts kan ik me zoiets voorstellen maar een antroposofisch werkende huisarts zou juist ook hier meer aandacht aan moeten besteden.


Waarschijnlijk hetzelfde antwoord, handig toch zo'n drankje waar alles al inzit! Gewoon je maaltijden vervangen en verder niets meer eten ::)
nee dat mag niet meer, maar stuk voor stuk eindigde ik bij die mensen op 900 kcal per dag:

yoghurt, 2 sneetjes brood zonder boter met 1 plak ham of rosbief en 200 gram groente met 80 gram vlees of vis. Geen aardappels, rijst of pasta etc. rauwkost etc onbeperkt en 1 stuks citrusfruit, want in de rest zit te veel kcal. voor tekort aan vezels moet je dan wel ff een zakkie door het water gooien en voor gebrek aan vitamines moet je davitamon nemen. :-X
o en je mag er onbeperkt zero frisdrank bij drinken. ::)

ik hoef niet te vertellen dat ik hondsberoerd bij de huisarts eindigde, omdat ik bij mijn wandeling van 6 kilometer was omgekiept, want wandelen telt niet mee daarvoor mag je niet meer eten (al die dozen vertelt dat ik elke dag 2 maal wandel eenmaal 45 minuten tot 1 uur en eenmaal 1 uur tot 1,5 uur. Maar dat is wandelen, dat telt niet als lichaamsbeweging).
Door BusKay
#3217669
Je heb je wel suf zitten kloppen op al die E-nummers..

Heeft Leo een hoge verbranding?? Want het is natuurlijk wel fijn om te weten waar het vandaan komt...
Indien hoge verbranding zou ik wat vetter gaan eten zonder verder de dagelijkse noodzakelijke hoeveelheden niet uit het oog te verliezen.
Maar zou graag eerst willen zien wat de oorzaak is...
Te kleine maag kan ook.. Lintworm kan niet want die heeft Tom al :biggrin2: :biggrin2:

Ik heb teveel en probeer het kwijt te raken maar lukt niet :-\ :-\ Hij mag wel wat komme hale... :biggrin2: :biggrin2:
Gebruikersavatar
Door koekje
#3217675
Nou Liz, daar heb je dus geen hol aan.

Ik zou ook niet zo snel weten wat je er dan aan kunt doen. Meer en rijker eten kan je zelf vast ook wel verzinnen.
Je mag hem natuurlijk ook hier brengen, dat ik hem vetmest :P

Het advies van Plien vind ik wel een goede. Eerst eens (terug) naar de longarts en kijken of er qua longfunctie verbetering inzit.
Door petralita
#3217676
Inderdaad raar. Stel dat hij hier inderdaad door aan komt, zit op een mooi gewicht en dan??? Dan blijft hij ineens goed op gewicht of levenslang aan de poeder?
Door Lizzy
#3217680
Inmiddels is Leo ook bij de longspecialist geweest. En die vindt dat Leo wel te dun is maar dat dit geen oorzaak is van zijn longproblemen. Hij zei "je bent gewoon een mager jong, altijd al geweest". En dat is ook zo, Leo is altijd dun geweest. Maar nu hij zo ontzettend hard werkt en wat lichamelijk ook zwaar is EN hij door de benauwdheid ongeveer een conditie heeft van een bejaard werkpaard (maar wel hard blijft doorwerken): is hij verder afgevallen. Inmiddels is er een allergie test gedaan, longfoto's gemaakt, longfunctietest bij huisarts, bloedonderzoek, ECG, etc. maar de longspecialist gaat allergietest en longfunctietest opnieuw doen. Er is al longemfyseem geconstateerd. Ongestraft 30 jaar roken is natuurlijk onmogelijk. Maar inmiddels gaat het met de benauwdheid al een stuk beter. Nou nog een paar kilootjes aankomen en hij is weer als nieuw :biggrin2:

Leo is gewoon een slechte moeilijke moeizame eter. Eten doe je omdat het moet. En als je boe tegen Leo roept, lust hij gewoon gelijk zijn eten niet meer. Als ik 3 penne teveel opschep vindt hij zijn bord te vol en slaat zijn maag op slot. Dat is ook al jaaaaaaaaaaaren zo. Dat plus een giga verbranding en keihard werken. Alle ingredienten aanwezig om mager te zijn. Hij eet graag pinda's. Dus bij de borrel nemen we een klein bakje pinda's. En dan eet hij er 3 en ik de rest :biggrin2:

Leo eet 's morgens havermout met havermelk kokosvet, 1 appel en 1 banaan. Dan krijgt hij ongezoete muesli met volle yoghurt mee, dat eet hij rond een uur of 10. Dan 5 of 6 boterhammen afwisselend met een omelet, kaas, vega-gehakt en ongezoete appelstroop. Dan eet hij meestal een paar pinda's en dan zijn avond eten (pasta, aardappelen, rijst met veel groenten en of een vega-hap of dooie vis).
Gebruikersavatar
Door Hope
#3217684
Lizzy schreef:Heeft onze antroposofisch huisarts een diëtiste in de praktijk. Leo is daar naartoe gestuurd ivm aanhoudende longproblemen en ondergewicht (waarvan de praktijkondersteuner dacht dat het ondergewicht mede oorzaak kon zijn van zijn longproblemen). Ja, hij heeft ondergewicht (gut), ja, u eet gezond en afwisselend, gaat u maar Nutridrink van Nutricia extra drinken. Kijkt u maar of u daar van aankomt.

Nou gut, kunt u nou echt niks beters verzinnen? Ik heb tegen Leo gezegd dat ik het he-le-maal 1000 keer niks vind, dit fabrieksvoer. De hondenbrok onder de mensenvoeding:

Water, dextrine-maltose, koemelkeiwitten, sacharose, plantaardige oliën (koolzaadolie, zonnebloemolie), kaliumcitraat, emulgator (sojalecithine), aroma, magnesiumchloride, tricalciumfosfaat, zuurteregelaar (citroenzuur), cholinechloride, carotenoïden ((bevat soja), β-caroteen, luteïne, lycopeen), calciumhydroxide, natrium L-ascorbaat, kaliumhydroxide, ijzerlactaat, zinksulfaat, kleurstof (curcumine), magnesiumhydroxide, nicotinamide, retinylacetaat, kopergluconaat, DL-α-tocoferylacetaat, natriumseleniet, mangaansulfaat, calcium-D-panthotenaat, chroomchloride, D-biotine, cholecalciferol, thiaminehydrochloride, pteroylmonoglutaminezuur, pyridoxinehydrochloride, cyanocobalamine, natriummolybdaat, riboflavine, kaliumjodide, natriumflouride, fyllochinon.

Ik zeg "wat je niet uit kan spreken of waarvan je oma niet weet wat het is, is niet eetbaar".

Ik ben teleurgesteld.
Ooooooh dit is zó herkenbaar!!!

Hoeveel ondergewicht heeft hij?
Ik ga beginnen met een traject van Marco Wageningen. Ik kamp al jaren met een ondergewicht en ik ben ook al jaren aan het discussiëren met de diëtist. Ik heb een BMI van 17,1. Al jaren.
Ik hoor van iedereen dat ik veel te mager ben. Maar eerlijk? Ik voel me goed. Ik zal echt niet zeggen dat er niet wat kilo's bij mogen hoor, maar als ik in de groene zone van het BMI wil zitten moet ik naar de 63 kilo. En echt, ik kan me daar gewoon niks bij voorstellen.

Ik ben daarom al een tijd bezig met de betrouwbaarheid van dit BMI. Topsporters hebben namelijk vrijwel altijd een afwijkend BMI. Meer spiermassa, geen grammetje vet. Die zijn vaak óf veel te dik schijnbaar, of veel te mager. Nou, topsporten kan alleen als je in topconditie bent.
Maar goed, aankomen dus. Ik weiger dat pertinent te doen met flesvoeding. Schei toch uit, dat kan toch niet gezond zijn?! Ik heb het eens geprobeerd en ik ben nog nooit zo slecht geweest. Misselijk, moe, niet naar de wc kunnen. Hoofdpijn. Echt: begin niet aan die chemische zooi. Het is prima voor mensen die anders écht komen te overlijden. De mensen die gewoon niet vast meer kunnen eten, de mensen met chemotherapie of aandoeningen die anders gewoon doodgaan. Daarvoor is het topspul. Maar anders? No way.

Ik wil best aankomen, maar dan wel gezond. En dat kan, dat weet ik zeker.
Maar niet met dat flesjes spul. Ga eens op zoek naar een echt goede voedingscoach. Geen diëtist, want die zitten vaak met een voedingscentrum opleiding en daar heb je niks aan. Ik ben al een hele tijd fan van Marco Wageningen en hij verzorgt ook persoonlijke trajecten. Kost wat, maar dan heb je ook wat. Ik ben al een tijd met hem aan het mailen en ga binnenkort een afspraak maken. Maar in de mails kwam in elk geval heel duidelijk naar voren dat hij géén fan is van het voedingscentrum en dat hij weet waar hij over praat als het het over gezond aankomen heeft.

Jou laatste bericht is trouwens ook heel herkenbaar. Met mijn lijf en mijn werk beoefen je gewoon topsport en dat is voor Leo niet anders. Je lichaam verbruikt gewoon heel veel.
Ik heb echt een ****hekel aan eten. Echt. Als ik alleen thuis ben vergeet ik het gewoon. Dan bedenk ik me om 20.00 uur 's avonds dat ik de hele dag nog niet gegeten heb. Haha. Zo gaat dat hier.
Honger? Ken ik niet. Trek? Ken ik ook niet echt. En dan is eten gewoon niet fijn.
Ik eet hier vaker op discipline dan op zin. En dat is gewoon heel erg lastig.
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door