Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

#3216686
Oke net thuis gekomen van een wandeling, ging ik op de bank ziten en haku sprinkt ook op de bank en in mijn arme want hij wilt eten dus ik mag niet zitten.
Het moment dat hij in mijn arme springt scheeuwt hij uit, ik raak hem amper aan dus daar ligt het volgens mij niet aan.

De reden dat ik raad vraag is dat die niet de eerste keer is, pas nog lag hij op zijn rug en moest ik zijn buikje aaien dus ligtjes op zijn buikje gekribelt schreeuwt hij het weer uit gelijk daar na naar me grommen als of hij bang voor me is.

Ook is het vaker gebreurd dat hij dus bij me op schoot springt of ik hem rustig aan het aaien ben en hij dan opeens schreeuwt.


ook als we aan het wandelen zijn wil hij soms opeens als een geslagen hond gaan lopen, kruipen en naar zijn buik kijken.


Nou zijn we pas naar de da geweest voor wat anderen dingen en had ik ook gevraagd om zijn buik na te kijken en ze vonden niks raar, maar het zit me gewoon niet lekker iets lijkt er mis.

Nou vroeg ik me af wat het zou kunnen zijn en waar ik naar moet laten kijken en wat voor onderzoeken ik het beste kan aanvragen wat ik wil weten wat er is, het is niet constand en ik denk dat hij zo'n 2 tot 3 keer per week zo schreeuwt maar het zit me niet lekker.

Hij is trouwens echt heel gevoelig en piept snel, maar als hij echt schreeuwt lijk me toch dat er ergens iets mis is.
#3216718
Dit lijkt mij toch buikpijn. Heb je iets anders toegevoegd aan het menu?

Wij hadden vorig jaar iets vergelijkbaars met onze Kelpie. Als zij lag te slapen (op haar zij) dan sprong ze al gillend in paniek weer op en ging naar haar buik staan kijken.
We dachten eerst dat ze door een insect gestoken was (de eerste keer gebeurde het buiten) maar toen ze het dagen later nog steeds deed (ook als ze gewoon liep) zijn we met haar naar een osteopate gegaan. Deze kon niets vreemds ontdekken zodat het bijna wel maag/darmproblemen moesten zijn.
Ik heb nog eens goed gekeken wat ze anders gegeten had de laatste tijd. Dit waren rauwe sardines. Toen ik die niet meer gaf zijn de klachten overgegaan.
#3216722
ik wil niet negatief zijn :-[ maar heb je al gedacht aan syringo? Dat zie je nogal bij hondjes met kleine schedels. Ingeval van syringo is er vaak een sterke gevoeligheid (neuropathische pijnen). Hier helaas ruime ervaring met cavaliers die die hadden/hebben. Onze honden reageerden/reageren gelukkig goed op de medicatie die is voorgeschreven. Diagnose kan gesteld worden door een MRI scan. DE specialist op het gebied van syringo is dr. Mandigers van Wagenrenk.
Ik hoop van harte dat het dit niet is, maar wil het wel noemen.
Informatie staat o.a. hier http://members.upc.nl/j.teunissen83/
#3216744
Wat naar zeg!

Is zijn ontlasting hetzelfde als altijd?
Als er iets met zijn darmen zou zijn, zou de ontlasting veranderen lijkt me.

Zou hij misschien pijn hebben van harde stukjes in zijn darmen (stukje bot of zo)?
Ik weet niet of jij barft, maar anders misschien een tijdje KVV geven, dat 'glijt' misschien makkelijker door de darmen. Mocht hij dan niet meer gillen, weet je in welke hoek je de oorzaak kunt zoeken.

Sterkte! Ik hoop dat je er snel achter komt (en het kan verhelpen!).
#3216757
hamada schreef:ik wil niet negatief zijn :-[ maar heb je al gedacht aan syringo? Dat zie je nogal bij hondjes met kleine schedels. Ingeval van syringo is er vaak een sterke gevoeligheid (neuropathische pijnen). Hier helaas ruime ervaring met cavaliers die die hadden/hebben. Onze honden reageerden/reageren gelukkig goed op de medicatie die is voorgeschreven. Diagnose kan gesteld worden door een MRI scan. DE specialist op het gebied van syringo is dr. Mandigers van Wagenrenk.
Ik hoop van harte dat het dit niet is, maar wil het wel noemen.
Informatie staat o.a. hier http://members.upc.nl/j.teunissen83/
Dat was puur afgaande op het ras het eerste dat ik dacht.
#3216894
Ben blij dat ik advies heb gevraagd maar ben ook wel heel erg geschrokken van de mogelijkheden, wel blij dat ik nu wat richtingen heb om in te gaan zoeken en dat ik gelukkig goed genoeg op haku let om dit door te hebben.

Weet iemand een goede Osteopaat in omgeving purmerend?
En een echt goede dierenarts met een goed röntge apparaat?

Kwa eten heeft hij niks anders gehad dan normaal, maar hij krijgt wel eens mensen eten dus dat gaat even stoppen nu dan!

waar ik wel een beetje bang van word is dat er bij de beschrijving van CM/SM ook bij staat dat schudden met de kop ook een teken kan zijn en laat hij dat nu net ook al even een tijdje doen zonder dat er echt iets is met zijn oor.

Veder heeft hij een hinketje met zijn linker achterpoot als hij langzaam loopt, maar toen hij even op pijn stiller stond werd dat niet minder dus het is niet van de pijn. Hij heeft wel bewezen patella luxatie 1 aan bijde knieën.

Denk dat het deze stappen plan gaat worden:
Foto's van helen rug
Langs een Osteopaat
Dieet goed in de gaten houden en opschrijven wat hij heeft gegeten en kijken of er misschien een verband is tussen iets en het gedrag.
En als daar niks uit komt gaan we een mri-scan doen

Ben wel echt geschrokken en ik hoop dat het iets is wat makkelijk te behandelen, ik wil niet dat mijn kleine smurf pijn heeft.
#3216903
Ik kan me voorstellen dat je schrikt van de mogelijkheid van CM/SM. Het is een nare ziekte.
Pas wel op met het inzetten van een osteopaat als SM niet middels een scan is uitgesloten. Zoals je gelezen zult hebben ontstaan er bij SM met vocht gevulde holtes in de ruggegraat. Manipuleren van de rug kan dan schade veroorzaken. Zeker als je niet precies weet waar de syrinxen zitten.
Mocht je er toch heen gaan waarschuw de osteopaat dan dat SM niet is uitgesloten. Onze osteopaat van Sam liet weten dat ze Joy in ieder geval niet zou behandelen gezien haar zeer ernstige SM.

Toevoeging: mochten klachten niet verdwijnen met reguliere pijnmedicatie dan hoeft dat niet te betekenen dat het geen pijnklachten zijn. Zenuwpijnen, zoals bij CM/SM reageren niet altijd op reguliere middelen. Gabapentine is dan een middel wat wel kan helpen. Joy krijgt bijv. nu zowel gabapentine als prednison, aangevuld met CBD olie, en daar doet ze het goed op.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door