Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door ClioCleo
#3210020
Na wat gezoek op internet ben ik bij dit forum uitgekomen. Waarschijnlijk staat er al wel ergens een topic over dit onderwerp, maar kon het niet echt terug vinden. Dus vandaar dat ik er zelf een start.

Ik zal even kort vertellen waar het om gaat. Onze Bull terrier Sam is vier jaar en vanaf dat we hem hebben zijn er al problemen. Toen hij nog op brokken stond (alle merken en soorten geprobeerd) kreeg hij bulten, kauwde hij zijn poten stuk, had diarree, stond ook vaak wel een kwartier te poepen. Daarnaast zat hij natuurlijk niet lekker in zijn vel, leek depri, moe, futloos... enz...
Sam heeft eerst een tijd prednison gehad, daarvan werd het rustiger, maar dat voelde natuurlijk niet goed. Toen aan de Atopica, Ook daar werd het redelijk rustig van, maar over ging het zeker niet en zijn ontlasting bleef een drama.

Omdat ik mijn katten regelmatig rauw geef wilde we er toch voor Sam ook aan beginnen. We twijfelde nogal, omdat hij als pup ook carnibest kreeg en hij daar toen niet goed tegen kon.
Maar goed, we waagde de gok en zijn we van de een op de andere dag over gegaan. Het ging super in het begin, mooie ontlasting, zat beter in zijn vel en hij vond het uiteraard heerlijk. Toch begon ons al snel op te vallen dat hij vaak slikte/ smakte gedurende de dag en dit leek steeds vaker voor te komen.

Sinds maandag is het helemaal vreselijk, hij lijkt misselijk, geeft veel kwijl op, slikt de hele dag, staat bij zijn mand, likt overal aan wat hij tegen komt en voelt zich uitermate beroerd. Maandagavond toch maar naar de DA, die wist niet wat hij er mee aan moest, alles "voelde" goed, dus maar aan de emperid. Helaas lijken die geen effect te hebben. Gaviscon gehaald en hem op blikvoer van meadofield gezet. Helaas had ik daar maar 2 blikken van, want het leek gister een stuk beter te gaan. Vanmorgen moest ik hem toch weer gewoon vlees geven (we geven tamro)... Gelijk is het weer mis, :'(

We weten niet zo goed wat te doen, stoppen zou zo jammer zijn, want naar brokken willen we echt niet meer terug. Maar dit is voor hem ook geen doen.
Is er iemand die advies, of tips heeft?
Door Lizzy
#3210025
Ik zou toch zelf even rust in de tent willen. En hem op blikvoer zetten. Als het daarmee beter gaat, dan denk ik dat je voorzichtig kunt concluderen dat hij moeite heeft met rauwe voeding.

Je zou hem dan een tijdje op deze voeding kunnen laten staan. En dan voorzichtig weer kunnen proberen om te schakelen. En dat doe je dan door 1 eetlepel rauwe voeding per maaltijd erbij te doen. En dat geef je dan een paar dagen. Eén eetlepel rauw dus. En dan kijk je die dagen hoe het gaat. Na een paar dagen ga je 2 eetlepels rauw geven. En dat geef je weer een paar dagen. Dan hoog je de hoeveelheid rauwe voeding dus om de paar dagen met 1 eetlepel op en ga je zijn blikvoer in mindering brengen. Terwijl je dit aan het doen bent zul je moeten kijken hoe het gaat. Dat valt nu nog niet te voorspellen......

Maar er lijkt aan al zijn problemen sowieso wel een voedselallergie ten grondslag te liggen.

Als het niet lukt met rauwe voeding, zo je nog zelf kunnen gaan koken voor hem. Op barfplaats staat nog een heel topic met recepten.
Door Lizzy
#3210026
Wat trouwens heel goed spul is om de maag te ondersteunen: Maag Compositum van de Groene Os.
Door ClioCleo
#3210197
Bedankt voor je reactie, dat is idd ook een optie wat we in overweging willen nemen. Het enige nadeel is dat hij op blikvoer weer erg veel en zachte ontlasting heeft.

Maar goed, voor nu moeten we iets, ga zo kijken of ik snel nog ergens blik vandaan kan halen wat ook nog een beetje fatsoenlijk voer is. Ik wil hem nu in elk geval geen rauw geven.

Mochten er nog meer tips zijn, ik sta overal voor open.
Gebruikersavatar
Door Kaela
#3210239
Wij hebben hier gemerkt dat bij maagzuurremmers vleesbot een no go is. Ook al lukt het bij andere honden wel, hier niet. Dus wat je ook kunt overwegen is een kvv met calciumsupplement. Het nadeel is wel dat dit meestal kwalitatief mindere kvv's zijn, maar als zijn ontlasting daar goed op is en het valt goed op zijn maag, zou ik het wel verkiezen boven blikvoer.
Door ClioCleo
#3210491
We hebben besloten dat Sam voorlopig op Meadofield gaat, een redelijk merk bikvoer, daarna gaan we over op puppy vlees van Completissimo. Stap voor stap uiteraard met telkens een kleine hoeveelheid in combi met blik. Mocht dat toch niet werken gaan we kvv proberen zonder bot, maar met een andere calcium toevoeging. Mijn partij vlees kan ik gelukkig omruilen bij mijn leverancier.

Hopelijk gaat het werken voor Sam, terug naar brok kan eigenlijk ook niet, daar had hij weer andere problemen van...
Door Lizzy
#3210520
Nee, dat gaat ook niet... Je wordt hier echt door de hond of door de kat gebeten :'( . Heel veel sterkte en vooral succes! Ik hoop dat dit plan van aanpak goed gaat werken! Houd je ons op de hoogte?
Door ClioCleo
#3217532
Voor de geïnteresseerden even een korte update... Sam is momenteel helemaal van rauw af, zelfs een theelepel kan hij niet verdragen. De blikjes Meadowfield kan hij goed verdragen. De blikken annimonda kan hij niet altijd goed hebben. Ik heb de sensitive variant, maar de blikken met kip gaat hij ook lichtelijk van slikken. Momenteel heeft hij ook weer erg last van zijn grasallergie, dus dat is ook niet bevorderlijk voor zijn welzijn.
Het is wel een ellende hoor, je wilt je hond happy zien en niet zoals nu....
Door Lizzy
#3217537
ClioCleo schreef:Voor de geïnteresseerden even een korte update... Sam is momenteel helemaal van rauw af, zelfs een theelepel kan hij niet verdragen. De blikjes Meadowfield kan hij goed verdragen. De blikken annimonda kan hij niet altijd goed hebben. Ik heb de sensitive variant, maar de blikken met kip gaat hij ook lichtelijk van slikken. Momenteel heeft hij ook weer erg last van zijn grasallergie, dus dat is ook niet bevorderlijk voor zijn welzijn.
Het is wel een ellende hoor, je wilt je hond happy zien en niet zoals nu....
Wat een narigheid :'(
Hoe uit zich de grasallergie, darmen of huid?

:bigarmhug:
Door ClioCleo
#3217551
De grasallergie uit zich op zijn huid, vooral zijn buik zit vol bultjes en pukkels en ik vind het hem ook weer erg sloom.
Door Lizzy
#3217553
ClioCleo schreef:De grasallergie uit zich op zijn huid, vooral zijn buik zit vol bultjes en pukkels en ik vind het hem ook weer erg sloom.
Oh oh, wat zielig :'( . Heb je wel eens overwogen om hem in het voorjaar Puur Pollen te gaan geven? En gedurende het graspollenseizoen kurkuma (Golden Paste) en Quercetin? Dit zijn alle 3 middelen die heel goed kunnen werken bij allergie en het zijn natuurlijke middelen.
Door ClioCleo
#3217558
Nee nog niet geprobeerd, bedankt voor de tip O0 . Ik kan het natuurlijk altijd proberen. Zoals het nu gaat is het ook geen pretje voor hem.
Gebruikersavatar
Door Piggelmee
#3218991
Wat een verhaal joh. Erg herkenbaar voor me.

Wij hebben een kruising bull-terrier X jack-russell (jaja wie verzint het), die een paar jaar met vergelijkbare klachten heeft rondgelopen. Vanaf jongs af aan al heel gevoelig voor pollen en gras en alles waar je rode pootjes van kunt krijgen. Toen ie 5 was, ging de hevigheid er vanaf en nu is het enkel nog een beetje als er zaden in het gras zitten. Dan spelen we even niet met de frisbee in het weiland. We zijn hiervoor nooit naar de dierenarts gegaan omdat we kennissen hadden met honden met huidproblemen en bekend waren met de nadelen van medicatie; door er elke dag mee bezig te zijn konden we het een beetje onder controle houden. De hond zelf was ook altijd happy en als ik hem en zijn pootjes telkens goed afspoelde, ging hij er niet op knagen. Ik weet dat dit niet bij elke hond helpt helaas.

De overstap naar royal canin toen ie 5 was heeft wel geholpen denk ik. Hierna begon eigenlijk het slik en opgeef probleem. Als ik 's ochtends beneden kwam had ie slijm opgegeven en na de maaltijden altijd het slikken dat jij ook omschrijft. Dit werd zo hevig dat we zijn overgestapt naar Farmfood op aanraden van de dierenarts. Dit voer valt gelijk uit elkaar in de maag; gevolg was dat hij constant eten opgaf, wat weer leidde tot bronchitis. Ondertussen kreeg ie 3 verschillende medicijnen, waaronder antibiotica. Ik zag mijn hond helemaal wegkwijnen; van een hyper hondje, naar een hondje dat bibberend aan onze voeten lag. De dierenarts wist het eigenlijk ook niet meer; er leek fysiek niets mis. Foto's, Barium en camera's; veel geld, maar geen antwoord. Wat we zeker wisten was dat zijn maag en slokdarm zo overstuur waren dat hij geen blikvoer of geperst voer meer verdroeg. Soms ging het even goed, net als bij jullie, maar dan ging ie toch ineens weer voer opgeven. We zijn op den duur helemaal gestopt met de medicijnen, heb de Farmfood weggegooid en ben 1 keer per dag vers vlees gaan voeren. Tegen aanraden van de DA in, want die dacht dat zijn maag en slokdarm geen grote hoeveelheid zouden verdragen. Mijn gevoel zij me juist dat er met 2 keer een beetje juist steeds te weinig voer in zijn maag zat, waardoor de boel ging irriteren. Dit doen we nu een paar maanden en het heeft goed resultaat. Hij slikt nu alleen als ie te druk doet na het eten; wat natuurlijk ook niet mag van het vrouwtje :D !

Ik hoop je met dit verhaal weer een beetje hoop te geven op een ommekeer. Misschien vinden jullie snel de oplossing voor het specifieke probleem van jullie bullie. Niemand wil zijn hond ongelukkig zien en gunt het geen enkele andere hondeneigenaar.

SUCCES
Door ClioCleo
#3230271
Zie nu je berichtje pas, ik krijg geen melding als er een reactie komt.

Het klinkt inderdaad heel herkenbaar wat je beschrijft, dus als ik het goed begrijp kan je beter in 1x de hoeveelheid geven wat je normaal 2x per dag geeft?

Het is in elk geval het proberen waard. Nu is de situatie zo verergerd dat hij helemaal niets meer kan verdragen, geen brok, geen blik of rauw.... We zitten met onze handen in het haar. Misschien dat we op zoek moeten naar een nieuwe specialist, maar of dat tot antwoorden gaat lijden is de vraag. Jou bericht is in elk geval niet erg hoopvol. Bovendien hebben we al zoveel artsen bezocht en mogelijkheden bekeken. Zelfs hollistisch hebben we gedaan..
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door