Moderator: Lizzy
faya schreef:indien ik ei niet door groente mix doe ( wil dit maar 2x per week geven en heb dit vaak vooraf klaargemaakt en ingevroren. Vaak doe ik daar eitje door als ik het vers maak. anders ei - kan ik toch niet zo geven, schil verteert dan niet, dus ei kapotmaken. Beetje sullige vraag maar lees altijd dat eitjes zo gegeven wordenNou, ik moet je eerlijk bekennen dat ik je vraag niet begrijp . Ik geef eieren hier heel maar voor de twee smurfjes tik ik de schaal in omdat ze het anders laten liggen. Schil eten zij niet op. Bisq en Ling doen dat wel. En dat verteerd prima. Zolang het ei/schil maar rauw is.
mizzsylver schreef:hier krijgen ze ook hele eieren, ik plaag ze er altijd een beetje mee Ik geef hem heel en zeg dan "zachtjes he, anders gaat ie stuk" en dan pakken ze hem heel voorzichtig en weten ze niet wat ze ermee moeten. Pas als ie een buts heeft eten ze hem op, meestal blijft de schil over, dat eten ze niet zo graag.In beginsel gaf ik lang geleden Pike een heel ei, maar hij begreep het niet, die wist niet wat hij er mee aanmoest. Als ik het voor hem stuksloeg dan lebberde hij het op, maar een heel ei wou maar niet lukken. De schil at hij niet op. Dus ik ging over naar alleen de inhoud geven. Armagnac kreeg aanvankelijk ook een heel ei, die wist wel wat hij er mee moest doen, maar hij deed er zo eng mee - hij gooide dat eitje altijd met de kop omhoog achterin de bek en ging het zo tussen de achterste kiezen proberen te knippen - waardoor ik het zonder schil ben gaan geven. Ik was veels te benauwd dat dat ei in zijn strot zou schieten. En toen kwam Duc en die heb ik het in beginsel in de bak stukgegooid. Maar ook hij liet de schil altijd liggen, dus tegenwoordig krijgt iedereeen alleen de ei-inhoud in de bak.
faya schreef:Ik lees dat vaak de schil toch niet gegeten wordt, terwijl ik juist dacht dat het van belang was dat ei in zijn geheel, dus dooier, eiwit en -schil gegeten werden....Waar heb ik dat dan vandaan? Misschien idd ivm calcium?In z'n geheel is het een mooi compleet hapje en schil bevat ook meer dan alleen calcium en veel gezonde voedingsstoffen. Ik las daar laatst een interessant artikel over, ik ga kijken of ik dat kan vinden. Twee van mijn honden eten het wel op (de schil) en twee niet. Ze krijgen evenveel vleesbot dus ik denk zelf niet dat het daar iets mee te maken heeft (dat die twee geen behoefte hebben omdat ze al genoeg vleesbot krijgen).
Wat is er zo speciaal aan eierschaal membraan? Het bevat een aantal natuurlijke stoffen met:
* Collageen - Een vezelig eiwit dat kraakbeen en bindweefsel sterkte en elasticiteit weefsel ondersteunt.
* Elastine - Een eiwit dat de huid, hart en bloedvaten, kraakbeen, en spinale gezondheid ondersteunt. Elastine geeft weefsel zijn elastische spanning en het vermogen om zijn vorm te hervatten na het strekken.
* Desmosine en isodesmosine - Twee weinig bekende aminozuren die verantwoordelijk zijn voor elastine elastisch of "rubberachtige" eigenschappen.
* Glycosaminoglycans (GAG) - Bevat glucosamine, chondroïtine en hyaluronzuur - vitale polysacchariden die structurele componenten van bindweefsel, interstitiële vloeistoffen, en de structuur van het skelet zijn.
* Transforming growth factor-b - Een eiwit dat een cruciale rol in de cellulaire differentiatie en immuunsysteem speelt.
In mijn mening, het gebruik van eierschaal membraan is overduidelijk logisch. Wanneer u een geweldige natuurlijke bron van wat ik beschouw als de 3 beste glycosaminoglycanen zijn - glucosamine, chondroïtine en hyaluronzuur Waarom genoegen nemen met aparte, geïsoleerde voedingsstoffen?