Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door petrap
#3209718
Ik ben aan het tobben met Alegra en ik weet niet goed hoe nu verder.

Alegra is net 14 jaar. In februari kreeg ze diarree en hoorde ik een wat borrelende buik. In eerste instantie heb ik haar een week okugest gegeven. Maar omdat het dan weer wel goed en dan weer niet goed was, ben ik uiteindelijk naar Brenda Ooms gegaan. Ontlasting laten zien die slijmerig was. Dianose was een dikke darmontsteking. Ik kreeg een voedingssupplement mee die een beschermlaagje in de darmen zou leggen en de diarree compacter zou moeten maken. Daarnaast heb ik haar salix gegeven. Helaas was dat niet afdoende. Ik heb vervolgens bij reguliere d.a. een uitgebreide bloedtest laten doen. Als medicijn koos ze voor de Salazosulfa. Dit heeft ze 10 dagen gehad, maar zodra ik ermee stopte, kwam de diarree terug.

De enige afwijkende waardes van de bloeduitslag waren:

Urea (BUN) 11,6 (normaal 3.2 - 10.3)
ALT (GPT) 138 (normaal < 122)
Foliumzuur 20,9 (zou tussen 21.1 en 54.9 moeten liggen)

Volgens de specialist die de d.a geraadpleegd had, hoefde foliumzuur niet gesupplementeerd te worden. Maar het kon duiden op nog een ontsteking in de dunne darm.

Daarom ook nog op giardia en wormen laten testen. Ondertussen een 5-daagse ab-kuur stormachyl, omdat de Salazosulfa dus niet afdoende was. Uitslag giadia/wormen was negatief.

Op de ab-kuur deed Alegra het goed, ik zag gelijk verbetering. Naast de ab-kuur gaf ik ter ondersteuning de acidophilus van Solgar en L-glutamine. Omdat ik toch wat beducht was of 5 dagen wel lang genoeg was, kreeg ik ook nog finidiar mee. Na 5 dagen stormachyl en 2 dagen finidiar leek het probleem eindelijk getackeld. Twee weken ging het goed, maar nu vertoont Alegra toch weer terugval. Ik zag het begin van de week al, dat de ontlasting weer minder werd, weer persen en vandaag zijn we weer helemaal terug bij af :-(: slappe ontlasting met slijm, druppeltje bloed.

Omdat Alegra een paar jaar geleden geen zin meer had in barf ben ik overgestapt op KVV. Helaas kan de KVV (barfmenu kip en de groenteversie+ lam/rijst van Duck) haar de laatste tijd weinig bekoren. Dus nu zitten we voornamelijk op gekookte vis (koolvis, wilde zalm), gekookte kip en rund, gemengd met rijst, gekookte pompoen en zoete aardappel). Ik weet dat het een weinig uitgebalanceerd menu is, maar ik heb liever dat ze eet dan haar eten laat staan.

Wat nu? Een doorverwijzing vragen naar een specialist? Een echo, een endoscopie, heel ander voer? Welke specialist kunnen jullie in de Randstad aanraden?
#3209862
Poeh. Lastig. Ja, voor mij zou een endoscopie dus echt al teveel zijn... Ik vind dat eerlijk gezegd zo'n klote onderzoek. En dat voor een hond van 14.... Ik geloof dat ik Tannetje zou bellen.

Heb je al een kuur groene leem geprobeerd?
#3209889
hannabelgje schreef:Ben je ook gestopt met de probiotica? Dat zou ik sowieso blijven geven.

Verstuurd vanaf mijn GT-I9105P met Tapatalk
Nee, die geef ik nog, 1 capsule per dag. Of zal ik dat verhogen?
#3209895
Je zou die van dierendokter.nl kunnen proberen, digestzymez van azmira, dat zijn capsules die je open kunt maken. Iemand anders hier is weer heel tevreden over de superenzymes van NOW. Dat zijn tabletten Die ken ik persoonlijk niet. Zijn het goedkoopste bij de bodystore.nl
En anders zymoral in een hele lage dosering. Normaal geven ze daarbij aan 1 schepje per maaltijd, maar je kunt ook een heel klein beetje geven om te kijken wat het doet.
#3209928
Lizzy schreef:Poeh. Lastig. Ja, voor mij zou een endoscopie dus echt al teveel zijn... Ik vind dat eerlijk gezegd zo'n klote onderzoek. En dat voor een hond van 14.... Ik geloof dat ik Tannetje zou bellen.

Heb je al een kuur groene leem geprobeerd?
Ik zal Tannetje eens bellen, ja. Groene leem heb ik nog niet geprobeerd. Helpt dat bij ontstekingsreacties?
Door Siberienne
#3209932
Het lijkt wel op het verhaal van Spot, inclusief de goede reactie op de stormogyl en de terugval dan weer na twee weken.
Daar bleek uiteindelijk toch een giardia te spelen en is het na 2 kuren panacure een stuk rustiger. De eerste test was bij hem ook negatief, de twee was wel positief. Heb je van 1 dag laten testen? Misschien toch van 3 dagen en dan echt de slechtste poepen laten nakijken?

Ik denk dat Spot mogelijk ook een intolerantie heeft ontwikkeld, misschien voor rund of kip. Dat heb ik nog niet weer uitgeprobeerd omdat hij het ipv de KVV op het moment goed doet op een brok obv vis en we even rust in de tent houden.

Daarbij krijgt hij een mengsel van wortel en biogarde, kurkuma met nog andere kruiden (Groene Os, anti-parasiet, ben de exacte naam even kwijt) en kokosvet 1x pd. Dit op aanraden van een vriendin wiens hond giardia problemen had gehad en die ook heel veel in mijn verhaal erkend (inclusief dagen goed, dan weer terugval etc).

Wie weet heb je hier wat aan.
#3209993
Ik heb 3 dagen ontlasting laten testen. De ontlasting was toen aardig vast, omdat ze toen de kuur Salazosulfa kreeg. Ik heb ook aan een intolerantie zitten denken. Het zal misschien toeval zijn, maar 2x verslechterde het na eten van een rauw kipkluifje en een kippennek.
#3210220
Voor mij natuurlijk lastig om op afstand daarover iets zinnigs te zeggen. Maar, misschien is ze wel overgevoelig voor de rijst in de kvv (rijst=graan). Wat ik in de loop der jaren begrepen heb is dat bullen daar vaak problemen mee hebben.
Kan ook zijn dat het inderdaad door het bot komt, ook al is het maar een kippennek.
Ik heb mijn oudje van 13,5 van het bot gehaald. Die had ook steeds diarree en daar was ook niet echt een oorzaak voor te vinden. Het gaat gewoon niet goed meer als ik botten geef, ook al krijgt hij alleen maar zachte botjes. Hoe jammer ik het ook vind, Ik maal nu zelf zijn botten. Zijn spiervlees en orgaan krijgt hij nog gewoon in stukjes. Bovendien heb ik het percentage bot flink omlaag gebracht, van 50 naar 30-35%. Tegen granen (en dus ook rijst) kan hij absoluut niet, dat is ook de reden dat ik ruim 10 jaar geleden met hem ben gaan barfen. En kvv wil ik niet kopen omdat ik dan echt niet meer weet wat hij binnenkrijgt.
#3210407
Mijn ruim 13 jarige border had het zelfde probleem, uiteindelijk hielp het als ik de KVV wat kookte en haar hoeveelheid verdeelde over 3 porties. Zelf heb ik daar totaal geen probleem mee en maak me niet druk over al die waarschuwingen dat het bot dan gekookt is dat er geen vit. meer in zit. Mijn oude hond mag in het staartje van haar leven eten wat ze wil en kan verdragen...
#3210749
Moeilijk op die leeftijd . Het kan met van alles te maken hebben . Wat hier al gepost wordt , intolerantie ? Granen /rijst / bot /vet ?
Misschien is het idd voorlopig het beste als je het eten even kookt en op vis etc blijft , dat is in ieder geval licht verteerbaar en mager
KVV-Lam kan bv best te vet worden op die leeftijd . dat kan zo verschillen van hond tot hond
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door