Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Door Siberienne
#3208496
Lil schreef:De pees in mijn hand is wel degelijk stuk: scheurtjes in, ontstoken en vocht. Ja mijn houding zal ik vast moeten veranderen dat roep ik al maanden; weet dankzij jullie tips waar ik die kan gaan vragen. Uiteraard ben ik al bij fysio geweest en die zei letterlijk sorry ik kan niets. Is een grote praktijk met veel disciplines en een goede naam. Ja hij kan masseren maar zei: heel eerlijk, dat gaat je niet er vanaf helpen. Nu heb ik ook flinke scoliose dus door die draaiing van de wervels in de nek zijn ze daar altijd vanaf gebleven vinden ze eng omdat dat niet loopt zoals het moet en je bij wervels heel goed moet weten wat je doet.

Maar gisteravond al op reisafstand eea gevonden; hopelijk weten de gespecialiseerden hoe en wat.

Fijn dat je wat in de buurt gevonden hebt!

En inderdaad kan de pijn wel uit de pees in de hand komen maar de oorzaak van de overbelasting van de pees kan wel hoger liggen. Overigens zijn mijn klachten met de vermindering van de stress echt een eind verdwenen (bij mij beide polsen). Yoga hielp ook, mn voor mijn houding. Een goede yogatherapeut kan je ook verder helpen daarmee.

En een hele simpele oefening die mij hielp de kramp uit mijn hand/pols te halen: draaien met mijn duim, rechts met de klok mee, links tegen de klok in. Op een of andere manier hielp dat heel goed. Verder had ik zo'n metalen knijper met een veer die je in moet drukken, ook daarmee oefenen hielp bij mij - maar ik had dus mn een enorme verhoogde spierspanning in mijn onderarmen en op een of andere manier hielp het om die spieren even echt aan het werk te zetten zodat ze daarna ontspanden.

Succes bij het handencentrum. Kom je daar ook niet verder, soms kunnen sportartsen iets betekenen, mn zij die wat van handen weten, bv die veel met (sport)klimmers van doen hebben, of met musici werken bv. )
Door src_esther
#3208735
Als je al langere tijd klachten hebt, moet je zeker een fysiotherapeut zoeken.

De eerste RSI achtige klachten kreeg ik ruim 15 jaar geleden en ben meteen opzoek gegaan naar andere manieren om computerwerk te verrichten. Bij mij hielp uiteindelijk het best, naast op houding letten, een smaller toetsenbord dus zonder numpad deel en in paats van een conventionele muis een muis met trackball. Die muis gaf de geest en dat type wordt helaas niet meer gemaakt. Tijdelijk een gewone muis gaf problemen, dus nu een trackpad. Gaat heel goed.

Groet, Esther
Gebruikersavatar
Door Border Bandit
#3208743
Ik heb ook last van mijn pols. Pijn en tintelende vingers. Begon met het vasthouden van de muis en uiteindelijk met het vasthouden van mijn (fiets)steur. Echt 's avonds nóg pijn!
De huisarts dacht aan het carpaal tunnel syndroom.

Ik heb een laptop gekocht, zodat ik niet meer met de muis hoefde te werken en op de fiets draag ik een brace zodat mijn pols recht blijft.
Tot nu toe gaat het zo al 2 jaar goed! :)
O ja, een vriendin raadde aan om mijn pols te masseren aan de binnenkant, daar waar ze het bandje zouden doorsnijden als je het CTS-hebt.
Dus dat doe ik ook regelmatig.

Ik heb mijn omgeving zo een beetje aan kunnen passen. ;)
O ja, en natuurlijk proberen in een goede houding te werken en veel af te wisselen.

Ik hoop dat je iets kunt vinden wat voor jou werkt!!
Door Lil
#3208854
Dankzij goede tips kon ik vandaag al bij het handcentrum en daar schrok ik wel van: een Triggerfinger en een behoorlijke. Een gewone spalk kan niet meer; moet extra immobiliteit... Dus volgende week een op maat gemaakt en inmiddels aan de ontstekingsremmers... Alweer.... Omdat het wel erg ontstoken is. Oeps... Niet ver vandaan van definitief disfunctioneren van een stomme pink.
Door Lil
#3208863
Dian schreef:zo, das niet misselijk :( Gelukkig dat je zo snel terecht kon daar, hopelijk kunnen ze de schade beperken :-*
Ja weliswaar een paar seconden voor 12, maar ze kunnen nog wat. Het is gelukkig nog geen 12 uur.
#3208878
Weet dat mijn neefje van 5 dat aan beide duimen heeft gehad. Hij werd geopereerd en heeft daarna tijdje in het gips gelopen (daarom eerst ene hand en later andere hand). Is nu niets meer van te zien. Daarbij viel het op dat hij zijn duimen nooit volledig strekte, hij heeft het nooit over pijn gehad (maar wellicht dat hij dat vermeed door de duimen simpelweg nooit te strekken?).

Hopelijk gaat het goed over met de op maat gemaakte spalk!
Door Lil
#3208881
dinky89 schreef:Weet dat mijn neefje van 5 dat aan beide duimen heeft gehad. Hij werd geopereerd en heeft daarna tijdje in het gips gelopen (daarom eerst ene hand en later andere hand). Is nu niets meer van te zien. Daarbij viel het op dat hij zijn duimen nooit volledig strekte, hij heeft het nooit over pijn gehad (maar wellicht dat hij dat vermeed door de duimen simpelweg nooit te strekken?).

Hopelijk gaat het goed over met de op maat gemaakte spalk!
Dat klinkt goed. Altijd fijn om succesverhalen te horen. Hier kliert de buigpees, maar welke ook kliert ze moeten gewoon braaf zijn en hun werk doen stomme pezen :P
#3208927
Lil schreef:Dat klinkt goed. Altijd fijn om succesverhalen te horen. Hier kliert de buigpees, maar welke ook kliert ze moeten gewoon braaf zijn en hun werk doen stomme pezen :P
Clickertraining? Zou dat ook op pezen werken? :D :P


Maar vervelend hoor!!
Als ik het goed begrijp is het nog nét niet definitief 'fout'.
Ik duim voor je dat de spalk en de AB helpen en dat ze je pink daarna écht beter kunnen maken!!!
:duimen: :duimen: :duimen: :duimen: :duimen: :duimen: :duimen: :duimen: :duimen: :duimen:

Beterschap!!
#3208933
Fijn dat je zo snel terecht kon Lil en minder fijn (understatement) zijn de diagnoses.... Ik hoop dat je toch snel verbetering zult merken!

Ik heb aan mijn rechterhand de ringvinger die ook problemen geeft met de buigpees, maar eigenlijk heb ik er nooit pijn aan. Behalve als de vinger vastgeklapt tegen mijn hand zit en ik hem open moet breken, gelukkig gebeurt dat op dit moment nog maar zelden. Operatie was een oplossing, maar omdat de carpaal tunnelsyndroom operatie aan die hand ook totaal geen verbetering heeft opgeleverd, bedank ik toch voorlopig maar. Mijn schoonvader krijgt ongeveer 1x per jaar een injectie in zijn triggerfinger en dat helpt goed, misschien ook nog een optie?
Door Lil
#3208939
Wat voor een injectie Pauline? Ik heb nu 2x prednison (= corticosteroïden) gehad en dat mag maar 3 x in je gehele leven anders "vreet" het gewricht weg.

Border Bandit: ik heb de clicker en de chocolade klaar staan : goede tip ;D
AB werkt bij dit soort dingen niet, dus Helaas aan de nsaid (1000 mg naproxen :-X :-X )
#3208961
Lil schreef:Border Bandit: ik heb de clicker en de chocolade klaar staan : goede tip ;D
AB werkt bij dit soort dingen niet, dus Helaas aan de nsaid (1000 mg naproxen :-X :-X )
Oh, sorry, verkeerd onthouden, ik bedoelde die ontstekingsremmers. :bigwink:

Chocolade, werkt áltijd goed voor de baasjes!! :D

Sterkte en beterschap!! Ik hoop dat die speciale spalk snel klaar is en dat hij je goed kan helpen/ondersteunen.
#3208977
Lil schreef:Wat voor een injectie Pauline? Ik heb nu 2x prednison (= corticosteroïden) gehad en dat mag maar 3 x in je gehele leven anders "vreet" het gewricht weg.

Border Bandit: ik heb de clicker en de chocolade klaar staan : goede tip ;D
AB werkt bij dit soort dingen niet, dus Helaas aan de nsaid (1000 mg naproxen :-X :-X )
Ja deze dus.... En hij krijgt nu de derde binnenkort.

We hebben het ook al aangegeven bij hem, maar hij doet er niet veel op uit. Eddie mocht van de orthopeed destijds maar 1x in zijn schouder en hielp het niet, operatie. Het koekt aan, vertelde die ons en zorgt voor vervelende afzetting tussen het gewricht.
Door Lil
#3208980
Pauline schreef:Ja deze dus.... En hij krijgt nu de derde binnenkort.

We hebben het ook al aangegeven bij hem, maar hij doet er niet veel op uit. Eddie mocht van de orthopeed destijds maar 1x in zijn schouder en hielp het niet, operatie. Het koekt aan, vertelde die ons en zorgt voor vervelende afzetting tussen het gewricht.
Ja hier zou opereren ook nog kunnen idd, maar zover hoop ik niet te komen ;) :-*

Ik hoop voor jullie dat die derde spuit zijn werk doet!
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door