Ik snap de denigrerende toon van de reacties niet zo, eigenlijk. We zijn altijd zo verbolgen als er weer eens foute informatie over barf in de krant staat, geschreven door mensen die alleen of hoofdzakelijk tegenstanders van vers geïnterviewd hebben. Nou krijgen we de kans ook eens ONS verhaal te doen, tekst en uitleg te geven over hoe het wel moet, en dan wordt er een beetje lacherig gedaan.
Overigens denk ik dat vers voeren wel degelijk een trend is. In 2003, toen Barfplaats werd opgericht, kon je bij wijze van spreken het slachtafval gratis bij het abbatoir ophalen, en dan was het nog van goede kwaliteit ook - heb ik me laten vertellen. Inmiddels schieten de nieuwe kvv-merken uit de grond als paddenstoelen in de herfst. Ik barf zelf pas sinds 2009, maar kan zelf het verschil al zien tussen toen en nu. De prijzen gaan de laatste jaren flink omhoog, de kwaliteit wordt minder (minder goed bevleesde karkassen, eendenkarkassen die voor 25% uit lappen vet en vel bestaan, om maar wat te noemen), en de beschikbaarheid van ingrediënten wordt ook minder, omdat er meer leveranciers komen die alle leuke producten voor onze neuzen wegkapen door ze in grote partijen op te kopen. Er is dus wel degelijk sprake van een trend op het gebied van barf.
Als ik in de buurt woonde, zou ik best geïnterviewd willen worden, maar ja. Ik woon dus niet in de buurt.