Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Retrievers
#3196721
mijn lab is gesteriliseerd met 1 jaar, heeft een kwaadaardige mastcell tumor operatie gehad op haar been toen ze 2,5 jaar was.
Maar ik ben dus aan het denken om haar een zepp operatie te laten ondergaan op haar 3e levensjaar (nu dus).
Maar ben nog niet zeker.

Mijn lab heeft sinds haar 1e last van haar oren, we zijn bij verschillende dierenartsen geweest. Ik heb oorzalven gebruikt zoals puur oor, otoclean, en zalf (met prednison) van de dierenarts nadat ze zagen dat er schimmel of gist in zat na het opsturen van zo'n grote oorwattenstaaf. hielp ook niet.

Ik heb zelfs een voedsel eliminatie dieet gedaan, toen at ze alleen maar hele kwartels en kreeg ze nog steeds oorpijn.

Ook heb ik geprobeerd haar alleen in schoon water te laten zwemmen doormidden van een intex zwembad met kraanwater te vullen en haar uit ander water te houden. Dit allemaal hielp niks.

Ook ben ik naar een gewone/natuurlijke dierenarts geweest die zei dat ik probitica, multivitaminen/mineralen en visolie moest gebruiken en dit vanzelf over zou gaan. Hielp ook niet.

Ik heb in de loop der tijd wel van een dierenarts te horen gekregen dat mijn lab een vernauwde gehoorgang had en dit met zalf nooit over zou gaan en ik levenslang ga lopen te klooien met haar oren. In andere woorden, ze raadde een operatie aan. (het is wel al een half jaar geleden dat ik bij deze dierenarts geweest ben).

Op dit moment ben ik bezig met biologische kokosolie en spoelen met de douchekop en een beetje drogen met wat wattenstaafjes (niet ver in de oren) maar dit helpt ook niet echt. Tja een dag en s 'avonds begint het weer.

nu las ik dat er een Zepp behandeling is https://www.facebook.com/media/set/?set ... 764&type=3
en hier het vervolg: http://www.kliniek-klaver4dieren.nl/oor ... ver4dieren

Maar ik wil eerst al het andere hebben geprobeerd, weet iemand misschien een idee wat ik nog kan doen? een goede dierenarts die hier veel van weet (Tannetje misschien?) waar ik naartoe kan gaan of iemand die is gespecialiseerd is in oren/oorontstekingen? Het liefst zo natuurlijk mogelijk (in ieder geval geen prednison en dergelijke schadelijke middelen)

Ik ben op het moment dat ik ook genoegen neem als het alleen al een stuk minder wordt.
Door sella
#3196791
Ik heb ook heel wat afgemadderd met de oren van mijn labje zaliger. Haar oren zijn onder narcose goed schoongespoeld, wat even hielp.
Wat haar heel goed heeft geholpen uiteindelijk haar uit zoet water houden en alleen nog maar in zee te laten zwemmen.
Echter ons meisje had geen vernauwde gehoorgan.
Gebruikersavatar
Door Kaio
#3196849
Pfff snap dat je de operatie niet direct wilt.
Aan de andere kant als de constructie van het oor dermate foutief is dat zooi er niet uitkan, tja dan helpen allerlei middeltjes al dan niet natuurlijk ook niet of zeer beperkt. :-\
En overheengroeien is niet gebeurd.
Misschien een second opinion voor wat haar oorconstructie betreft?
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door