Hier kun je al je vragen, problemen, informatie kwijt over vaccinaties, parasieten en wormen

Moderator: Lizzy

#3192988
Op de website van Het Woud, onder 'Nieuws', trof ik het volgende bericht:

1 februari 2016/in Nieuws /door Wicher Holland

Nexgard spectra een nieuw middel tegen inwendige en uitwendige parasieten.

Afgelopen week werd deze advertentie geplaatst in meerder diergeneeskundige tijdschriften.

Het middel is een uitbreiding op Nexgard dat alleen tegen vlooien en teken werkt, en dat maandelijks moet worden gegeven. Er is een bekende actieve stof (milbemycine) aan toegevoegd wat ook in bijvoorbeeld Milbemax en Milpro aanwezig is.

Om afdoende werking tegen uitwendige parasieten te krijgen wordt toediening van Nexgard spectra maandelijks geadviseerd. Dit betekent dat uw hond ook maandelijks wordt ontwormd tegen, alleen, rondwormen. Het maandelijks ontwormen van honden gaat in tegen de richtlijnen van ESCAPP, en het advies van de dierenartsen om elke 3 maanden te ontwormen of de ontlasting te laten onderzoeken.

Daarbij is het goed te beseffen dat uw hond niet wordt behandeld tegen lintwormen en dat daar nog 3 maandelijks apart voor moeten worden behandeld met een middel dat praziquantel bevat. Helaas is praziquantel in Nederland vrijwel alleen beschikbaar in combinatie met middelen tegen rondwormen zoals Milbemax en Drontal!

VPL Het Woud kan Nexgard spectra voor gebruik bij honden onder Nederlandse omstandigheden niet aanbevelen. Natuurlijk is het altijd het verstandigst om de ontlasting eerst te laten controleren. Immers het besmettingspercentage van volwassen Nederlandse honden voor bijvoorbeeld spoelwormen is slecht enkele procenten!.

Heeft u vragen hierover laat het ons weten.


Bron: http://wormbestrijding.nl/nieuws/gebrui ... -ontraden/

Barfplaats wordt gesponsord door