Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Lizzy
#3184516
Er is eigenlijk volgens mij geen dieet voor honden met epilepsie. Het gewone standaard BARF dieet wil bij sommige honden het aantal aanvallen doen afnemen (en er zijn zelfs honden die helemaal nooit meer aanvallen hebben gehad toen ze van de brok af werden gehaald en op eerlijke voeding werden gezet. Maar er zijn ook honden waarbij het niks doet). Het kan wel zijn dat bepaalde voedingsmiddelen mogelijk aanvallen uitlokken. Maar ik denk dat dit voor iedere hond anders is en daar geen standaard voor is.
Door Janita Bleeker
#3184551
Bedankt Lizzy. Honden eten kvv en gaan over naar barf. Dank zij hun ben ik begonnen met kvv en barf ik nu. :D :)
Gebruikersavatar
Door pike
#3184559
Een hond die reeds vlees eet zou ik zeker niet op brokken zetten als hij epilepsie blijkt te hebben. Granen in welke vorm dan ook (dus ook rijst) zou ik uit zijn menu halen, als dat in de kvv zit eentje zoeken zonder graan en anders barf. Paul Mandigers, specialist op het gebied van epilepsie, is voorstander van vers vlees.
Door ellyE
#3185668
Doordat mijn Jack russelltje destijds epilepsie had, ging ik op internet kijken en op de site honden met epilepsie, stond dat voeding er ook wat mee te maken had. Vooral de e- toevoegingen in het voer zou invloed hebben. Ik ben toen gaan zoeken naar natuurlijke brokken, maar ik kwam al gauw uit bij KVV. Onze kleine Sjakie reageerde heel goed op het goede voer. Hij kreeg veel minder aanvallen. Helaas kreeg hij er een andere ziekte bij en overleed hij nog voor hij 3 jaar werd... Sindsdien krijgen mijn honden barf/KVV.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door