Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Gebruikersavatar
Door Tangere
#3183201
Ik BARF nu ongeveer een half jaar met algemene tevredenheid.
In het verleden ging ik meestal op vakantie naar B & B zodat Barfen geen probleem was, bij aankomst werden de voedselpakketten keurig ingevroren.
Nu plan ik een voettocht door Schotland.
Het enige wat mij weerhoudt is de voeding voor mijn hond Belle.
Heeft iemand ervaring met 3 weken durende vakantie in het buitenland?
Gedurende die periode overschakelen op korrels, andere alternatieven?
Ik hoor het graag.
Door petralita
#3183206
Geen ervaring maar er zijn toch ook "brokken" van gedroogd vlees die je moet weken?
Anders zelf drogen en dan weken wanneer nodig.


Mare effe een vraagje ga je het allemaal meesjouwen of word bagage van hostel naar hostel gebracht?

En een ander vraagje, ik wil nog een keer naar ierland toe, maar mijn honden weerhouden mij ervan, hoe doe jij de overtocht met hond?
Gebruikersavatar
Door Tangere
#3183218
Dank voor je reactie Petralita,
Geen weet van zulke brokken, mogelijk is dit een alternatief.
Klopt, ik ga dat allemaal meesjouwen (8 kg voeding voor Belle, 4 kg kleding voor mij).
Naar UK ga ik meestal met de Eurochannel, via Calais, iets duurder maar de overzet duurt maar 35 minuten, Belle blijft samen met mij in de auto.
Naar Schotland neem ik de ferry van Zeebrugge naar Hull, Belle kan mee in de buitenhut.
Overzet geen probleem, het enige waar je moet op letten in UK is dat, in de nabijheid van een schaapskudde, je hond niet los loopt, ze knallen hem gewoon neer.
Door Siberienne
#3184032
Er zijn nog meer gevriesdroogde vleesmaaltijden;

Bv van k9 natural: prijzig maar qualitatief goed spul; http://www.dehuisdiersuper.nl/honden/ho ... /k9natural (Ook nog eens lekker licht! Let wel even op; de lam versie ruikt erg sterk, mijn honden hebben het de eerste trektocht gegeten en de 2e vakantie trokken ze er ineens hun neus voor op..)

Voor de komende reis kijk ik naar deze ;
http://www.aspiritpetfood.com/web/en/
Net wat goedkoper en de vis variant ging er als beloningssnoepjes iig goed in.
Gebruikersavatar
Door Tangere
#3184080
Die laatste wat je op je volgende trektocht zou meenemen komt van een Spaanse leverancier, is dit wel handig?
Het andere is inderdaad redelijk duur, 120 € voor 14 kg = 8,5 € per kg, nu ja is dan een 4 € per dag (geef 400 à 500 gram per dag)
Klopt dit?
Door Siberienne
#3184674
Wat zou je tegen een Spaanse leverancier hebben? Kwaliteit? of bestelgemak? Ik bestelde het in NL bij eko4petz maar zi nu net dat ze het uit het assortiment gehaald hebben; http://www.eko4petz.nl/c-2886553/alpha-spirit/ omdat het vlees uit de intensieve veehouderij is en de vis wild gevangen... Oeps

Ik gaf ongeveer 3% van het lichaamsgewicht van mijn honden, die zijn ca 23-25 kg MAAR als wij op trektocht zijn is dat in de kou en sneeuw en werken ze hard.... Ze hadden wel enorm compacte poepen erop, is me met brokvoer nooit gelukt.
Gebruikersavatar
Door Els&Flow
#3184740
Even goed nakijken wat je mag invoeren. Britten doen daar nog weleens wat lastig over.

Is er geen mogelijkheid dat je ter plaatse naar een slagerij kunt, of voor een paar dagen wat kunt inslaan bij een supermarkt oid?
Gebruikersavatar
Door Tangere
#3184786
Klopt, is mij ook al aangegeven, vlees invoeren blijkt een probleem te zijn, gezien de tocht is het niet zo eenvoudig dat je slagers vind en wil je toch vooral dat je hond eten krijgt hé.
Door Siberienne
#3184891
Wij hebben in Canada ooit problemen gehad omdat we toen ons eigen eten droogden, dat mocht niet mee naar binnen. Eten in een originele fabrieksverpakking wel.

Als je het gewoon in de gesloten originele verpakking laat zitten, kan ik me bijna niet voorstellen dat ze dat een probleem kunnen vinden. Het is immers ook gewoon in de UK verkrijgbaar. http://www.allaboutdogfood.co.uk/dog-fo ... k9-natural

Adak, op de ANWB website:
Bijzondere douaneregels Groot-Brittannië en Noord-Ierland
Vlees- en melkproducten mogen tot een gewicht van vijf kilo ingevoerd worden vanuit een EU-land. Deze producten moeten dan wel ziektevrij zijn en de melkproducten moeten zijn gepasteuriseerd. Van andere dierlijke producten mag je maximaal één kilo invoeren vanuit een EU-land. Voor Noord-Ierland geldt bij aankomst een meldingsplicht bij de Import Inspectie als je boerderijen hebt bezocht of in contact bent geweest met vee. Het invoeren van vlees en gevogelte mag alleen als deze ingeblikt zijn of in hermetisch gesloten potten zitten, vergezeld zijn van een veterinair certificaat en direct bij aankomst aangegeven worden. Je mag geen pornografische lectuur, films of video's invoeren.

Alternatief zou nog zijn het ter plaatse te kopen. Bv via internet bestellen en op je eerste overnachtingsadres laten bezorgen.
Door noppes
#3194747
In de vakantie geven wij gewoon ff brokken voor nood..Helaas is in andere landen veel ziektes voor de honden bij bepaalde vlees soorten die voor de mens niet schadelijk is.maar voor de hond wel..hierom wil ik dat risico ook niet lopen.geperste brokken nemen wij alrijd mee.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door