Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke
Lizzy schreef:Ik ben weer met kefir begonnen. Voor mezelf en Leo. Ze doen het uitstekend, groeien als de pip! Wat doen jullie met een teveel aan "bloempjes" ?Die worden hier ook nog wel eens in de V&A aangeboden
miik schreef:Ik spoelde ze soms wel/soms niet. Als je niet spoelt gaat het inderdaad sneller is mijn ervaring ook.Ik zit nu met onze vriendengroep in de Achterhoek. Als mijn kefir het thuis in de koelkast overleefd heb ik volgende week wel wat over!
Als ik teveel bloempjes had gaf ik ze weg of ik voerde ze aan de honden, die vinden ze erg lekker. Als je een keer teveel hebt, zou ik best wat bloemetjes van je willen overnemen. Ik heb de mijne dood laten gaan.....
*Lia* schreef:Waarom krijg ik hier nu een soort kots gevoel bij. Ik zie iets voor me wat vreselijk vies is.Oh grappig - "kefir" doet mij altijd aan een goocheltruc denken. Geen idee waarom. Klinkt als "fakir" ofzo?
-Saskia- schreef:Oh grappig - "kefir" doet mij altijd aan een goocheltruc denken. Geen idee waarom. Klinkt als "fakir" ofzo?
*Lia* schreef:Ik zie een soort melkkleurige bloemetjes voor me, die heel hard groeien. Het opeten ervan lijkt mij vreselijk vies. Een soort schimmel idee.In dit geval geen schimmel maar fermentatie.
judith1967 schreef:Ik ben ook eens begonnen aan Kefir.Maar ik vind het niet lekker ,te zuur (brandde in min keel)zelfs met honing of iets anders zoetigs erdoor bleef ik last van mijn keel houdenKefir smaakt anders als je andere melk gebruikt. Mijn ervaring: magere melk smaakt zuur, volle melk smaakt lekker. Te lang laten staan wordt zuurder, minder lang is lekker.
En voor mijn hond hoef ik het ook niet te doen,die vind het ook niet lekker
Maar vond het wel leuk om te doen,simpel en groeide als kool
-Annemarie- schreef:Ah jullie praten over melk, ik maak alleen waterkefir. Ik houd niet van zuivel ook niet in de vorm van kefir.
Kefir smaakt anders als je andere melk gebruikt. Mijn ervaring: magere melk smaakt zuur, volle melk smaakt lekker. Te lang laten staan wordt zuurder, minder lang is lekker.
Kefir heeft geen standaard gebruiksaanwijzing, het is trial-and-error.