Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Gebruikersavatar
Door Sigbrid
#3179193
Kerstavond is een avond als altijd hier , dus eten we normaal . 1e kerstdag is voor vriendlief een gewone werkdag ( tenzij het in een weekend valt) Dan komt waarschijnlijk de steengrill op tafel . 2e kerstdag zijn we uitgenodigd door vrienden ( hij Duits zij Roemeense )
Door MillyMol
#3180141
Kerstavond tapas
1e Kerstdag: (op uitdrukkelijk verzoek van de kinderen) sweet & spicy spareribs van het Livar Kloostervarken, naar eigen recept, met een lekere salade.
2e Kerstdag wordt vegetarisch: Pompoensoep, geitenkaas met honing in bladerdeeg, mokka/choco/room toetje (of een zelfgemaakte crème brûlée, twijfel nog).
Door Lizzy
#3180299
Wij doen 2de kerstdag brunch.

Oh MillyMol, heb je voor mij het recept geitenhaas met honing in bladerdeeg? Dat lijkt me leuk om te maken!
Door MillyMol
#3180305
Lizzy schreef:Wij doen 2de kerstdag brunch.

Oh MillyMol, heb je voor mij het recept geitenhaas met honing in bladerdeeg? Dat lijkt me leuk om te maken!
Komt ie:
Ingrediënten:

8 el pijnboompitjes
1 bosje tijm
8 vellen bladerdeeg (diepvries, verkrijgbaar in elke supermarkt)
400 g zachte geitenkaas
8 el honing

1 ei, losgeklopt.


Extra nodig:
bakpapier

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Leg de vellen bladerdeeg op een werkblad uit om te laten ontdooien.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en bestrooi met een beetje zout. Ris de blaadjes van de takjes en hak de tijm fijn. Verbrokkel de geitenkaas in het midden van het bladerdeeg. Schep een eetlepel honing op de kaas, verdeel de pijnboompitten en de tijm erover en bestrooi met peper. Vouw de tegenover elkaar liggende punten van het bladerdeeg naar elkaar toe (maak er een soort envelopje van) en dicht zodat er een pakketje ontstaat. Herhaal dit tot je 8 pakketjes hebt. Leg de pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant met het geklopte ei. Bak de pakketjes in circa 15 minuten goudbruin.

Je kunt er een lekkere salade bij serveren.

Succes en eet smakelijk!
Gebruikersavatar
Door -Saskia-
#3180523
Lizzy schreef:Wij doen 2de kerstdag brunch.

Oh MillyMol, heb je voor mij het recept geitenhaas met honing in bladerdeeg? Dat lijkt me leuk om te maken!
;D ;D ;D Om in de kerstsfeer te blijven?
Gebruikersavatar
Door Radja
#3180809
Angelique schreef:Die uiensoepjes....de ene kok doet er bloem in na het smoren, de ander niet...wat is wijsheid?

Ik doe het nooit,maar mocht je er vlees in doen,zou je het vlees ff lichtjes door de bloem heen kunnen halen,voordat je het aanbakt,daarna de boullion erbij,dan zou je een lichtgebonden uiensoep moeten krijgen
Gebruikersavatar
Door -Annemarie-
#3181701
Vanavond, 2 pers:
Zelfgemaakte ragout, in een kant-en-klaar bakje
Gebakken kaashavermout
Spruitjes en luxe sla

Tweede kerstdag, 4 pers:
Garnalensoep met limoenroom
Eend met saus
Aangeklede rodekool
Kruidenpuree
Candybar peer, met ijs

Derde kerstdag, 6 pers:
Diverse lekkere bijgerechten
Surf 'n turf
Aangeklede broccoli
Luxe salade
Chocomousse

Veel gerechten uit het Lidl krantje, zag er lekker uit en was wel makkelijk. :biggrin2:
Door Mowgli
#3181722
Ons kerstdiner duurde gisteravond niet lang . Na ongeveer 15 minuten kwam er een vonk vanonder de raclette (nog net geen haar oud, pas 1 keer gebruikt) geschoten en stond het verwarmingselement ineens in de hens. Daarna deed ie het niet meer Afbeelding Was er gewoon een stuk weggesmoord.
Gelukkig hadden we thuis nog een tafelgrill staan, die heeft mijn Schatzi toen met zijn vader afgehaald.
Afbeelding

Gesendet von meinem GT-I9295 mit Tapatalk
Door hannabelgje
#3181724
Mowgli schreef:Ons kerstdiner duurde gisteravond niet lang . Na ongeveer 15 minuten kwam er een vonk vanonder de raclette (nog net geen haar oud, pas 1 keer gebruikt) geschoten en stond het verwarmingselement ineens in de hens. Daarna deed ie het niet meer Afbeelding Was er gewoon een stuk weggesmoord.
Gelukkig hadden we thuis nog een tafelgrill staan, die heeft mijn Schatzi toen met zijn vader afgehaald.
Afbeelding

Gesendet von meinem GT-I9295 mit Tapatalk
Lekker dan. Afbeelding
Door BusKay
#3181732
Mowgli schreef:Ons kerstdiner duurde gisteravond niet lang . Na ongeveer 15 minuten kwam er een vonk vanonder de raclette (nog net geen haar oud, pas 1 keer gebruikt) geschoten en stond het verwarmingselement ineens in de hens. Daarna deed ie het niet meer Afbeelding Was er gewoon een stuk weggesmoord.
Gelukkig hadden we thuis nog een tafelgrill staan, die heeft mijn Schatzi toen met zijn vader afgehaald.
Afbeelding

Gesendet von meinem GT-I9295 mit Tapatalk
Goed te zien... nog geen haar oud.... :biggrin2: :biggrin2:

Toch nog goed gekomen met Vigilia zie ik...
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door