Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Gebruikersavatar
Door Ruby/Billy
#3177536
Billy is geveld door een maag/darm virus. (gaat weer rond, de da heeft een stuk of wat patiënten per dag)
Volgens de da mag ik alleen maar gekookte kip met eventueel rijst voeren.

Maar dat ligt toch anders bij honden die vers krijgen ipv brokken?

Gisteren wilde Billy niets eten, alles ging eruit. zelfs het water. Maar aangezien hij al meer dan een kilo is afgevallen en hij medicatie krijgt zal ik toch graag iets voeren, maar wat is wijsheid.

Ik heb in de vriezer kvv liggen met de volgende smaken: eend, rund, kip, kalkoen en wild. Of toch kipfilet halen en dat heel fijn snijden en hem dat geven?
Door Lizzy
#3177545
Als honden niet willen eten: laat ik ze vasten. Ze weten zelf wat beter voor ze is. Uitdrogen ligt natuurlijk op de loer dus ik zou dan bone broth maken. http://www.dogsnaturallymagazine.com/ho ... -your-dog/

En als ze weer opknappen, geef ik gewoon hun normale voer, goed op kamer temperatuur en desnoods overgoten met warm of gekookt water (dat laatste niet over hele vleesbotten).

Rijst is heel lastig verteerbaar voor honden. En eigenlijk is gekookt vlees dat ook. Ik zou de kip versie nemen. Veel honden vinden de smaak daarvan lekker.
#3177549
Dank je Lizzy.
De kip ligt te ontdooien, vanochtend wilde hij weer niet eten, ik laat hem lekker uitzieken.
Medicatie heb ik hem wel gegeven, had het opgezocht en deze is tegen de misselijkheid. Vanmiddag probeer ik het rustig opnieuw met een kleine portie kip kvv.

Gelukkig drinkt Billy wel en hij heeft ook meer behoefte aan water dan anders, van de da mocht ik hem niet te veel water geven (kan er weer uitkomen) maar daar luister ik maar even niet naar. Als het eruit komt beland het toch op de plavuizen en dat is snel weer opgedweild.
Door Lil
#3177553
De specialist zei tegen mij dat anders voeren achterhaald is. Het beste knappen ze op door dat te voeren wat je altijd voert. Is dat barf dan kan het wel helpen om tijdelijk gemalen bot te geven.
Willen ze niet eten krijgen ze niets. Willen ze wel eten dan meerdere kleinere porties van hun voer (hier is dat toch al gemalen).

zelf bouillion maken van karkas doe ik ook en indien ik denk shit hier ligt echt uitdroging op de loer (schijnt dat mijn kleine meis van 6 kg daar veel eerder last van krijgt dan de grote van 30 en 53 kg). Dan krijg je bij de da zonder recept ors voor dieren.
Door smulpaap
#3177574
Ik zou me er in dit geval niet te druk om maken . Honden weten zelf heel goed of ze willen eten , of nog even niet
Blijven drinken is veel belangrijker . En als je straks met de kip wilt beginnen dan zou ik eerst een kleine portie proberen
Blijft dat erin dan weer langzaam aan opbouwen
#3177610
Heb altijd okugest in huis, maar nu net even niet. Inmiddels al wel weer gekocht.

Billy is gek op kip dus dat krijgt hij nu in kleine porties, mits hij wil eten. Drinken vind ik zelf ook het belangrijkste.
Ga straks toch kip koken omdat ik dat voor onszelf nodig ben, kan hij daar mooi wat van drinken.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door