Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Gebruikersavatar
Door Hope
#3176915
Zijn er hier mensen die een hulp in de huishouding hebben?

Wat betalen jullie daarvoor, en is dat zwart of wit? Hoe hebben jullie de hulp gevonden? Hoe vaak komt hij/zij en wat laten jullie doen?

Wij zijn ons aan oriënteren maar ik zie door de bomen het bos niet meer.
#3176942
Ooit toen ik zelf ook nog fulltime werkte wel, het was namelijk geen doen. En een Brutus die ook zijn beweging moest hebben en dan ook een huis wat schoon moest, daar lag mijn prioriteit niet
We hebben toen via een nichtje een mevrouw gekregen die ook bij het nichtje schoonmaakte. Dit is ondertussen 7 jaar geleden, ik meen dat ze wekelijks kwam op woensdag en dan voor 3 uur voor de grote dingen; stofzuigen, dweilen, badkamer, ramen lappen keuken uitsoppen. Stofzuigen dweilen deed ze wekelijks, de andere dingen wisselde ze af. Ik meen dat wij toen een tientje per uur betaalden, en dat ging elke 2 weken in een envelop op tafel.
Nu hebben wij die mevrouw helaas niet zo lang gehad; Brutus was nog pup toen ze kwam en werd natuurlijk al snel een grote bulldog, dus ze is geloof ik 8 maanden ofzo geweest. En wij hebben het daarna opgegegeven. We konden er niet een vinden die niet bang was voor honden....
Nu werk ik zelf veel minder uren, dus is het makkelijker, alhoewel ik het nog steeds voor de grote dingen wel fijn zou vinden!
Gebruikersavatar
Door Dian
#3176944
Hope schreef:Zijn er hier mensen die een hulp in de huishouding hebben?

Wat betalen jullie daarvoor, en is dat zwart of wit? Hoe hebben jullie de hulp gevonden? Hoe vaak komt hij/zij en wat laten jullie doen?

Wij zijn ons aan oriënteren maar ik zie door de bomen het bos niet meer.

Aan mij heb je niets, heb hulp vanuit de WMO, dat kost me € 19,40 per 4 weken.

Kunnen jullie ook geen hulp vanuit de WMO krijgen?? Weet niet hoeveel je man in het huishouden kan doen, want daar kijken ze ook naar.....

Ik krijg vanuit de WMO slechts 2,5 uur per week, dus de ene keer wordt de badkamer grondig aangepakt, de andere keer de ramen gezeemd. De wc en douche en keuken moeten ze altijd doen, ook al is het voor het oog van Neerlands Volk omdat er geen tijd genoeg is, omdat de ramen bijvoorbeeld allemaal gezeemd worden......
Door Ingeborg58
#3176948
Wij hebben ook een hulp gehad.
Iedere week 2,5 uur voor 25 euro ( zwart).
Volgens mij liggen de tarieven nu hoger,15 euro per uur is heel normaal.
En idd het zwaardere werk; stofzuigen,dweilen,badkamer,keuken,ramen lappen!
Gebruikersavatar
Door Hope
#3176954
Dian schreef:Aan mij heb je niets, heb hulp vanuit de WMO, dat kost me € 19,40 per 4 weken.

Kunnen jullie ook geen hulp vanuit de WMO krijgen?? Weet niet hoeveel je man in het huishouden kan doen, want daar kijken ze ook naar.....

Ik krijg vanuit de WMO slechts 2,5 uur per week, dus de ene keer wordt de badkamer grondig aangepakt, de andere keer de ramen gezeemd. De wc en douche en keuken moeten ze altijd doen, ook al is het voor het oog van Neerlands Volk omdat er geen tijd genoeg is, omdat de ramen bijvoorbeeld allemaal gezeemd worden......
WMO is afgewezen, ondanks dat ze zelf ook vinden dat de situatie zo eigenlijk niet kan. Lastig verhaal, maar ja, niets aan te doen.
Door Cathelijn
#3176967
Ik hoorde laatst dat er nu een uitzendbureau is, of wordt opgestart, voor schoonmaakpersoneel waar je ook als particulier terecht kunt om iemand in te huren (wit).
Mocht de hulp niet bevallen, heb je het bureau er nog tussen zitten en kunnen zij bemiddelen of een ander voor je zoeken.
Weet alleen niet meer hoe het heet en ik heb er geen ervaring mee.
Gebruikersavatar
Door Pauline
#3176974
Ja ik heb een vriendin die mij 1x per twee weken helpt en ik betaal haar met hondenvoer en snacks voor haar hond en andere noodzakelijke dingen voor haarzelf. We zijn al meer dan 25 jaar bevriend en eigenlijk is het meer een theekransje dan wat anders als ze komt.
Door Anneloog
#3176982
Ik werk zelf al meer als 13 jaar in de thuiszorg als huishoudelijk verzorgende en helaas ik werk dus bij het veel besproken TSN. Maar ja in het zwarte circuit is 15 euro in het uur een gemiddelde prijs of er word een blok uur prijs besproken zeg 3 uur voor en xx bedrag. WMO hulp is nu dit jaar niet te krijgen ivm alle bezuinigingen maar als ik het mag geloven kan je dat volgend jaar opnieuw proberen want er zijn wat 'hulp' maatregelen van uit de regering op komst.
3 uur is echt een mooie tijdsbestek om een geheel huishouden per week op peil te houden minder uren zou ik afraden want dan blijft er teveel liggen.
Gebruikersavatar
Door EliScooby
#3176983
Mijn schoonmaakmeisje is de dochter van een kennis uit vervlogen tijden en die doet het voor 7,50 per uur. Ze stofzuigt boven en beneden (125m2), doet de keuken, badkamer en toiletten. De tijd die ze dan over heeft, vult ze dan met de was vouwen en met de katten spelen :biggrin2: Dat vind ik voorlopig genoeg voor een meisje van 17 in 2u. Ze komt op zondag als ik aan het werk ben.
Door Parelridder
#3177053
Ik heb een PGB, maar die uurtjes zijn in werkelijkheid niet voldoende. Mijn moeder werkt voor me en klust door tot het zo veel mogelijk af is, dus meer dan de betaalde uren.. Ik zou zelf liever hulp hebben van iemand met wie ik puur een werkrelatie heb. Niets ten nadele van mijn moeder, ik ben verschrikkelijk blij met haar hulp!! maar familie/vrienden spreek je niet zo makkelijk aan op dingen die je niet bevallen en andersom zijn ze (met de beste bedoelingen) natuurlijk ook meer geneigd zich met dingen te bemoeien of iets te doen wat je liever niet wilt (ook zonde van de tijd). Vooralsnog heb ik echter zo'n hulp niet gevonden, want ik zou dan graag iemand hebben die én alleen kan zijn met de honden (zodat ik er niet voor thuis hoef te blijven) én die me via via bekend is. Een vriendin heeft vroeger een poosje huishoudelijke hulp gehad van iemand die ze vond via een advertentie. Deze vrouw deed in 1e instantie naar onze indruk érg weinig en ging er al rap met de poen vandoor zonder zelfs maar iets gedaan te hebben, met de noorderzon..
Diverse van mijn buren hebben fijne hulpen gehad, maar die zaten altijd al helemaal vol, ruim voldoende 'werkhuizen'. Dus ik denk dat je én goed moet rondvragen naar ervaringen in de buurt én dan de mazzel moet hebben dat je zo via via iemand vindt die plek heeft/krijgt.
Gangbaar is hier ca. 15 euro per uur, voor een goede hulp.
Door La Vie
#3177056
Wij hebben 3 jaar ellende met hulpen achter de rug.
Of ze konden helemaal niet poetsen, of ze kwamen gewoon nooit meer terug....
Zelfs aangemeld bij zo'n bemiddelingsbureau. Dan betaal je eenmalig 35 euro en zoeken ze 6 maanden een nieuwe hulp als er iemand niet bevalt.
Uiteindelijk via via via en deze hulp mag ècht nooit meer vertrekken!
Gouden meid en super hulp! Ze bestaan dus nog haha
Wij betalen 12,50 euro per uur.
Door frodo quin
#3177062
In België kan je vrij makkelijk aan huishoudhulpen komen via diestencheques. Je hebt hier in elke stad eerde kantoren voor. Je betaalt dan 8 euro per uur ongeveer, de rest betaald de overheid. Bestaat dat in Nederland niet?
Door Lil
#3177076
frodo quin schreef:In België kan je vrij makkelijk aan huishoudhulpen komen via diestencheques. Je hebt hier in elke stad eerde kantoren voor. Je betaalt dan 8 euro per uur ongeveer, de rest betaald de overheid. Bestaat dat in Nederland niet?
Absoluut niet...

Zelfs gehandicapten als ouderen hebben al problemen en betalen nog altijd aardig wat eigen bijdrage (ook als je niet meer kunt lopen bijv).
Door frodo quin
#3177082
In België is het systeem van dienstencheqes voor mensen die het zelf kunnen maar hier geen tijd of zin voor hebben, het is gesubsidieerde arbeid om banen te creëren en zwartwerk tegen te gaan. Mensen die het niet meer kunnen door beperkingen of ouderdom kunnen hulp van ander instanties krijgen zoals bv familiehulp, ik denk dat zij nog minder betalen. Zijn er dan wel uitzendkantoren die hierin specialiseren?
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door