Mieke-Navajo schreef:
Dit gebeurd toch sowieso enkele keren in de consumptie industrie voor mensen voordat het in de winkel ligt?
Nadeel wat ik hier ervaar met ontdooien en invriezen is de vocht vorming over of in het vlees.
Ja, dat gebeurd zeker. Er zijn echt mensen die bij hoog en laag blijven beweren dat dit niet zo is, maar die moeten echt een keer wakker worden.
Wat je niet wil, is snel ontdooien. En dus laat je liefst alles even een beetje ontdooien in de koelkast (of hier in de kelder, die is 8 graden). Je laat het ook niet helemaal ontdooien, liefst zo min mogelijk. Maar ja, je moet toch wat. Een kilo vlees eruit halen en die in 6 dagen opvoeren is ook niet gezond.
Maar echt, even (rustig!) laten ontdooien om te portioneren en dan zo snel mogelijk weer invriezen is prima.
Denk er wel om dat je niet meer dan 3 kilo ontdooid vlees in je vriezer kiept, anders gaat je vriezer het niet leuk vinden. En gooi ontdooid vlees ook vooral in het snelvriesvak en/of zet de vriezer op superfrost.