Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Tamara
#3158243
Senna heeft al lange tijd last van haar oren, dit gaat op zich wel weer goed op dit moment met iedere dag haar oren schoonmaken met puur oor.
Probleem is alleen dat ze een wondje op de bovenkant van haar oorflap heeft gekrabd en deze iedere keer als ze schud met haar oren het wondje opengaat.
Mijn hele dekbed, de muren, radiator, en meubilair zat gisteren vol met bloedspetters. het leek net CSI  :coolsmiley:

Ik heb al vetramil geprobeerd. Er zitten nu kortsen op maar het middenstuk blijft opengaan. Aan allebei de kanten blijven de korsten gewoon heel.
Door rosmin
#3158247
Rox had dit ook na een langdurige fikse oorontsteking en na het oren onder narcose schoonmaken en daarna schilferen van de oorschelp (jeuk/ irritatie). Door het geflapper bleef het wondje open gaan en ontstond er "wild vlees".

We hebben het flapperen tegen proberen te gaan , oorpuntje afgeplakt, maar dit hielp niet afdoende. Uiteindelijk naar de DA geweest en zij schreef Cavas oogzalf voor, dit trekt de bloedvaatjes samen, werkt tegen bepaalde infecties en bevat vitamine A.
En wonder boven wonder is het wondje langzaam dicht gegaan en slonk het wild vlees.

Het plekje is nog niet behaard, maar de huid is rustig en blijft dicht!
En haar oren zijn vanaf juli schoon!
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door