Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Anna
#3152934
Hallo,

Hebben jullie ervaringen met glucosamine bij orthopedische problemen?  Van welk merk?
Zien jullie verbeteringen bij jullie hond?  Of helemaal niet?

De dierenarts heeft een vermoeden van een knieletsel (kraakbeen of kruisband), maar de klachten zijn momenteel te vaag om hierover uitsluitsel te krijgen.  Ze zei dat glucosamine zou kunnen helpen.

Ik kijk uit naar jullie reacties!  Alvast heel erg bedankt!

Groetjes,

Anna.
Gebruikersavatar
Door doranto
#3152936
Ik heb het wel gebruikt voor een van mijn honden. Naar mijn idee deed het ook wel wat. Ik gebruikte het zelf ook, maar ben er mee gestopt omdat een holistische arts zei dat het niets deed en heel slecht was voor de nieren. Ook de honden geef ik het sindsdien niet meer.
#3153043
Doranto schreef: Ik heb het wel gebruikt voor een van mijn honden. Naar mijn idee deed het ook wel wat. Ik gebruikte het zelf ook, maar ben er mee gestopt omdat een holistische arts zei dat het niets deed en heel slecht was voor de nieren. Ook de honden geef ik het sindsdien niet meer.
Dat geldt voor nierpatienten, n.a.v. het kalium gehalte. Voorzichtigheidshalve zou je dus vóór aanvang middels bloedonderzoek kunnen laten checken of de nierfunktie normaal is. Bij aanvang met ace-remmers (medicatie) wordt 2 weken na aanvang gecontroleerd of er wijzigingen zijn: zo niet, dan kun je het blijven geven. Dat is wellicht ook een zorgvuldige weg met glucosamine.
#3153045
Anna schreef: Hallo,

Hebben jullie ervaringen met glucosamine bij orthopedische problemen?  Van welk merk?
Zien jullie verbeteringen bij jullie hond?  Of helemaal niet?

De dierenarts heeft een vermoeden van een knieletsel (kraakbeen of kruisband), maar de klachten zijn momenteel te vaag om hierover uitsluitsel te krijgen.  Ze zei dat glucosamine zou kunnen helpen.

Ik kijk uit naar jullie reacties!  Alvast heel erg bedankt!

Groetjes,

Anna.
Dat kruisbandletsel gebaat is bij glucosamine kan ik me (als leek) niets bij voor stellen, máár ik las niet zo lang gelden op dit forum ook een hond die bij orthopeed Govers geweest was, waar een ingescheurde kruisband was geconstateerd volgens de eigenaar en die naar huis ging met Bioflexa II (supplement met o.a. glucosamine: https://www.dierapotheker.nl/product/51 ... AhKR8P8HAQ). Het wordt dus kennelijk vaker gedaan. Wat ik her & der lees over ingescheurde kruisband, is dat het niet kan herstellen en bij een jonge/aktieve hond vroeg of laat zal door scheuren, wat je beter (operatief) voor kunt zijn t.b.v. het voorkomen van artrose en het eind resultaat na operatie.
Ik geef 1 van mijn honden Bioflexa II n.a.v. pols-problemen. In hoeverre het werkt is lastig te zeggen, want tegelijkertijd heb ik in kaart gebracht welke aktiviteiten de pijn aanzienlijk doen toenemen. De klachten zijn nu aanvaardbaar, maar in welke mate dit bepaald wordt door de supplementen is nog onbekend. Ik heb het afgebouwd naar en onderhoudsdosis (1 p.d. in plaats van 2 p.d.) en wil t.z.t. een poosje stoppen om te zien wat er dán gebeurd. Maar voor nú geniet ik van dat het eindelijk beter gaat. Later dit jaar gaan we op vakantie naar een gebied waar de klachten vorig jaar heftig waren, t.g.v. het type belasting. Ze krijgt er dan weer 2 p.d. en zullen ervaren hoe het daarmee dan gaat: of er verschil merkbaar is..
Door Anna
#3153218
Hartelijk bedankt voor jullie reacties!

Zolang er geen duidelijke diagnose is maar wel vage klachten, lijkt het me dan toch wel interessant om glucosamine te proberen en daarnaast ook de beweging te doseren...

Even aanvullend bij mijn eerste post: er is de voorbije maanden twee maal een probleem van ernstig manken geweest, de rechterachterpoot werd toen niet of amper gebruikt, maar dat is twee maal binnen de week vanzelf (lees: na veel rust) overgegaan of zo leek het toch...  Na de tweede maal beperk ik de hoeveelheid beweging en hou ik ook de soort beweging heel erg in de gaten, maar zie ik helaas nog steeds af en toe een paar stapjes waarbij de poot niet wordt gebruikt (voornamelijk na rust).  Ik had gehoopt dat de dierenarts duidelijkheid zou kunnen geven, want nu ben ik bang dat het opnieuw gaat gebeuren.  Het gaat om een hond die eigenlijk heel veel beweging nodig heeft...

Jullie ervaringen met glucosamine en andere tips blijven welkom!
Door Anna
#3153622
Glucosamine van Puur Natuur is hier niet bij de apotheker te verkrijgen. :-( Andere merken? Ik geef de voorkeur aan een product waarvan glucosamine het hoofdbestanddeel is. Bedankt weer!
Door Anna
#3155446
Bedankt weer!

Glucosamine is in België blijkbaar niet te verkrijgen bij de Hema. :-( Via die andere link kwam ik uit bij Glucosamine 1200 (http://www.glucosamineshop.nl/content/p ... ducts.html), maar ik moet nog uitzoeken of dat hier ergens wordt verkocht...

Een andere vraag: kunnen jullie me aan adressen helpen van goede dierenartsen die gespecialiseerd zijn in orthopedie? Of misschien kan ik daarvoor best een nieuw topic starten...
Gebruikersavatar
Door yara2013
#3156292
Ik geef glucosamine van NOW aan mijn hond. In combinatie met chondroitine  (dit zou de werking verbeteren ) en msm. Daarnaast ook nog doils joint.

Ik geef het ivm ed/hd en artrose en ik zie zeker verbetering. Ze beweegt beter en heeft geen last meer van start stijfheid.


Verstuurd vanaf mijn SM-G901F met Tapatalk
Gebruikersavatar
Door chandho
#3156987
Mijn hond had al langer problemen met zijn achterpoot waar hij nu en dan doorzakte, dierenarts heeft daar nooit op gereageerd, tot hij op een dag er helemaal door ging, ik ben toen naar een andere dierenarts geweest en die constateerde dat zijn kruisband af. was. Dus dat was ofwel operatie of zo laten. Mijn hond was toen al 15 dus van operatie was geen sprake, ik ben toen gaan zoeken en heb glucosamine chews geprobeerd en daarvan werd hij wel iets beter, daarna primeval gelatinaat geprobeerd, en daarmee kon hij na een tijd zelfs weer mee wandelen. Terwijl hij daarvoor zelfs niet op zijn poot kon steunen. Dus van mij niks dan lof voor dit produkt. Ik geef het nu preventief aan mijn andere hond (13j).
Door Anna
#3161129
Vrijdag begonnen met glucosamine compleet van Puur Natuur...
Ik las over dit product dat het raadzaam is om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen, omdat op die manier na de stopweek de 'prikkel' opnieuw kan worden aangeboden.
Doen jullie dit?
Door elianne
#3163657
Ik geef glucosamine van Glucobest. Super gaat het.
1 tablet per 25 kg. Je kan zeker een week stoppen, je ziet vanzelf hoe je hond reageert zonder.
Ga ie weer klachten krijgen dan geef je ze weer.
Gebruikersavatar
Door kiara
#3163658
bij mijn border deed het niks,liep beetje mank/stijf achter 1 poot,bij mij helpt het ook niks,maar wat bij de border wel heel goed helpt is de kurkuma zo goed als weg,wel pas zichtbaar na paar weken,ik maak de pasta ,1 x per dag ruime theelepel,denk dat het per hond of mens verschilt
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door