Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Gebruikersavatar
Door Dwarreltje
#3153737
Mijn zoon woont op de Azoren in appartement in stad en heeft nu pup van ca 9-10 weken. Hij is bij plaatselijke da geweest voor checkup en entingen. Heeft nu het advies van da gekregen pup in huis te houden tot hij genoeg beschermd is tegen alles.
Persoonlijk zou ik pup niet binnenhouden, echter wel de 'populaire' uitlaatplaatsen mijden voorlopig.

Graag jullie meningen hierover?
Door Lizzy
#3153739
De pup moet gesocialiseerd worden, dus in huis houden tot hij genoeg beschermt is, lijkt me geen goed idee. En dan nog he..., hoe weet die dierenarts dan wanneer de pup beschermt is tegen alles? Gaat hij pup titeren?
Gebruikersavatar
Door Angelique
#3153747
Lijkt me lastig om een pup minstens 6 weken binnen te houden.

Wat je zelf ook al vind is prima hoor. Gewoon naar buiten, maar niet op overvolle strontvelden gaan staan. Voor de rest hebben ze een immuunsysteem.
Door TomsBorders
#3153749
Ik ken de situatie in de Azoren niet maar ik denk dat het net zoals overal geld, de hond moet veel inprentingen opdoen, dus dat betekent veel, kleine uitstapjes overal en nergens, met verschillende honden etc.
En natuurlijk is het niet slim om naar drukke plekken te gaan, enerzijds vanwege ziektes maar ook om te voorkomen dat de hond niet omver gelopen wordt of te lang speelt en zich overbelast (dus als je hem echt goed wilt beschermen tegen alles, geef hem een schuimrubberen pak aan ...). Hij moet zijn logisch verstand gebruiken en dus zijn hond ten alle tijden blootstellen aan indrukken op veilige plekken.
Daarnaast denk ik dat als je het immuumsysteem zolang ongeprikkeld laat, dat je het dan ook niet triggerd om sterker te worden maar ik heb daar geen harde data voor om het te ondersteunen.
Gebruikersavatar
Door Dwarreltje
#3153777
Mijn zoon (en ik ook :biggrin2: ) dankt jullie hartelijk voor de snelle en duidelijke antwoorden. Hij bezit genoeg gezond verstand (soms meer dan moeders :-[ ) om aan uitspraak da te twijfelen en moeders te raadplegen. Zowel hij als ik blij dat we op goede manier dachten.
Nogmaals dank.
Door Lizzy
#3153780
Je loopt natuurlijk altijd iets risico. Maar ja, niets in het leven is zonder. En een niet gesocialiseerde hond is ook een risico.....
Gebruikersavatar
Door Dwarreltje
#3153800
Lizzy schreef: Je loopt natuurlijk altijd iets risico. Maar ja, niets in het leven is zonder. En een niet gesocialiseerde hond is ook een risico.....
Exact wat ik  mijn zoon zei: Dit risico hoort bij t leven en bij opvoeden. Kan hij vast oefenen  ;)
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door