Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot alternatieve geneeswijzen (homeopathie, acupunctuur, bach-bloesems, etc.)

Moderator: Lizzy

Door Aura
#315180
Sinds anderhalve week krijgt Sita een Bach Bloesem Remedie. Ze is als herplaatser bij ons gekomen toen ze al 7 jaar was, en ze had wat problemen. Waarschijnlijk is ze maar heel beperkt opgevoed en gesocialiseerd, en heeft ze veel te weinig aandacht gekregen (misschien zelfs geestelijke verwaarlozing).

Het uitte zich vooral in extreem angstbijten. Tenminste, ze trok meteen haar lip op als we toenadering zochten, verstarde, en haar ogen werden helemaal grijs. Maar bijten deed ze niet. Naar andere honden viel ze ook uit, net alsof ze niet wist wat honden waren en dat zij ook een hond was. Dingen als de bus en de trein kende ze niet, maar vreemd genoeg was ze daar niet van onder de indruk.
Ze is wel heel gevoelig. Trainen moesten we voorzichtig aanpakken, want als zij het idee kreeg dat ze het verkeerd deed, werd ze heel onzeker (rende gewoon naar binnen) en dat maakte het nog erger...

Een ander groot probleem is haar gekke buien. Ze rent dan als een gek door de kamer, blaffend, piepen, zingend tegen dingen die er helemaal niet zijn (soms zijn het geuren, vliegtuigstrepen, fel zonlicht, vogels, maar vaak is het helemaal niets). Als ze een beetje spanning voelt, gaat ze rondjes draaien. Maakt niet uit of het grote rondjes zijn of hele kleintjes. En altijd draait ze rechtsom. ???
En als ze ergens van opgewonden raakt, dan blijft dat heel lang duren.
Ze heeft trouwens een heel gespierd lichaam, en ze vind het heel moeilijk om te ontspannen.

Nou, voor ik weer een heel verhaal ga vertellen....
Het gaat al veel beter met Sita. Ze heeft een paar honden waar ze mee speelt, en soms vergeet ze helemaal om uit te vallen tegen andere honden. Gekke buien heeft ze nog steeds, maar het is wel minder, en we kunnen haar ook veel beter bereiken. Aura heeft trouwens ook erg geholpen, want Sita is veel vrijer geworden. Stiekem is het ook een grote knuffelkont, al wil ze het niet toegeven...

Maar veel verder gaat het niet. We komen nog net een stukje tekort. Daarom ben ik met Bach Bloesem begonnen. Ik kwam terecht op de site van Dierendokter.nl en heb daar advies gevraagd. Binnen een dag kreeg ik een mailtje terug en ze adviseerden me de combinatie Agression (Chicory, Holly, Impatiens, Rock Rose, Vine). De volgende dag had ik het al binnen (super service!!)

Ik gaf Sita meteen een paar druppels en ging daarna met Aura uit. Toen ik terugkwam was Sita vreselijk vrolijk!! Niet meer naar buiten kijken om de spanning (van het thuiskomen) af te reageren op dingen die er niet zijn, maar ze ging lekker met haar bal spelen! Ze rende en huppelde, en ze lachte helemaal!
Wat een verandering!!
Nou wist ik wel dat dat tijdelijk zou zijn, en inderdaad, de volgende dag was ze weer ouderwets chagerijnig. Maar sindsdien gaat het toch heeeel langzaam aan een stukje beter.

Ik wil haar nu ook Calm&Relax geven, een natuurlijke rustigmaker. Dat adviseerden ze namelijk ook, maar ik wilde niet 2 dingen tegelijk geven, want dan kan ik niet bepalen wat er werkt. Misschien moet de Bloesem Combi iets worden aangepast, maar daar ben ik nog niet over uit.


Nou, vanwaar dit hele verhaal...
Ik dacht eigenlijk niet dat zoiets zou werken, maar het werkt dus toch!! Verbazend hoe een stel bloemetjes al zo snel effect kunnen hebben. Echte gedragstherapeuten schrijven zoiets niet zo snel voor, maar ik denk dat het voor Sita best goed is. ;)
Door Mevroi Kruim
#315220
Wow! Wat een geweldig verhaal! Wat goed dat je zo'n toch wel moeilijke hond een goed tehuis hebt gegeven, en wat fijn dat de Bach bloesem werkt! Inderdaad, als het werkt is het net een wonder :D
Door Truus
#315741
Fijn dat het nu zo goed gaat ! Ik heb er wel meer over gehoord en dat het goede resultaten opleverd. Sita heeft het maar goed bij jou ;) :D
Door amber2
#319134
Geloofde er eerst zelf ook niet zo in, je moet het inderdaad eerst zelf zien! Inmiddels heb ik bij meerdere dieren spectaculaire veranderingen gezien, en ook veel positieve ervaringen van anderen gehoord die met bach bloesems werken.. Echt bijzonder om te zien zo'n snel resultaat he?! :)
Door Aura
#320125
[quote="amber2"]
Echt bijzonder om te zien zo'n snel resultaat he?! :)[/quote]
Nou, het was eigenlijk van korte duur :-\
Natuurlijk krijg je vaak terugvallen in het begin en gaat het ook maar heel erg langzaam, maar ik ben ook een klein beetje gaan twijfelen over de combinatie.

Donderdag ben ik op zoek gegaan naar een boekje over Bach Bloesem, want met de informatie van internet kwam ik er niet uit.
Ik heb een boekje gevonden van Bianca Uittenbogaard. Een heel fijn boekje! Van de remedies stonden hele duidelijke omschrijvingen en ze gaf ook aan wat het verschil is tussen verschillende remedies (sommige lijken erg op elkaar).
Ik heb na goed puzzelen zelf een combinatie bedacht, meteen besteld en vandaag heb ik het binnengekregen. Ik denk dat dit nog veel beter bij haar past (sommige omschrijvingen waren precies zoals zij!), maar we moeten nog even afwachten natuurlijk....
Ik hou jullie op de hoogte!
Door amber2
#320225
Hou het vooral simpel, dus liefst niet meer dan 2 of 3 bloesems tegelijk. En probeer te zoeken naar de onderliggende oorzaak, dus wat het echte probleem is. Heel vaak lijken namelijk heel veel bloesems wel te passen maar als je echt kijkt naar wat de oorspronkelijke aanleiding is blijven er maar 2 of 3 over... Is nog niet altijd makkelijk hoor! Een goed boek is inderdaad erg belangrijk, anders kom je er zeker niet uit. Succes!
Door Aura
#320589
[quote="amber2"]
Hou het vooral simpel, dus liefst niet meer dan 2 of 3 bloesems tegelijk. En probeer te zoeken naar de onderliggende oorzaak, dus wat het echte probleem is. Heel vaak lijken namelijk heel veel bloesems wel te passen maar als je echt kijkt naar wat de oorspronkelijke aanleiding is blijven er maar 2 of 3 over... Is nog niet altijd makkelijk hoor! Een goed boek is inderdaad erg belangrijk, anders kom je er zeker niet uit. Succes!
[/quote]
In dat boekje stond als maximum 5, maar zelf gebruikt ze vaak maar 3 remedies. In de kant-en-klare combinatie die ik besteld had, zaten ook 5 remedies, dus ik heb dat als maximum aangehouden.
Op internet (op de site waar ik het ook bestel), stond wel een korte omschrijving per remedie, en daarvan paste de helft wel bij Sita.
Toen ik dat boekje gelezen had, waren er nog maar 3 of 4 die echt goed bij haar pasten, en ik heb Star of Bethlehem toegevoegd omdat het goed is voor traumaverwerking en omdat het als katalysator schijnt te werken voor andere remedies.

Oh ja, ze krijgt nu dit: Agrimony, Beech, Holly, Star of Bethlehem en White Chestnut. (als iemand dat wat zegt...)
Door amber2
#320601
Ja dat zegt mij wel wat..! Mijzelf lukt het meestal ook niet om minder dan 5 te geven hoor, het is al zo moeilijk om eruit te komen wat nu echt past bij een dier. Maar mijn docente bach bloesem-therapie die daar dus al jaren mee werkt heeft bijna altijd aan 2 genoeg. Je moet maar net het inzicht en de ervaring ermee hebben...
 Terug naar “Alternatieve geneeswijzen”

Barfplaats wordt gesponsord door