Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke
Boeffie Blafmans schreef: En met net zo'n anti-aanbak functie?Ligt eraan wat jij verwacht van een anti aanbakfunctie?
Boeffie Blafmans schreef: Hoe lang doen jullie daarmee? En dan bedoel ik de tijd dat zo'n ding echt optimaal werkt, dat alles wat je erin stopt er zo afglijdt na het bakken. En hoe verzorg je hem?Op zich heel lang maar ik kook in een keramische pan en ik vind de anti-aanbak functie echt knudde met 6 rietjes. Ik was ze met de hand af. En af en toe smeer ik 'm in met wat olie.
Kaela schreef: Ik doe meestal een jaar of 4 met een antiaanbak pan zonder merk en al een jaar of 8 met een tefal. En ik doe niet aan verzorging, dat ding gaat gewoon met de handafwas en/of vaatwasser mee.Mijn tefal die niet mishandelt werd ging maar 2 jaar mee en dat kreng kostte gewoon 40 euro.
Nu 2 keramieke pannen erbij en ik blijf wel boter of olie gebruiken, want dat doet meer dan enkel zorgen dat het niet aanbakt. Maar ze bevallen me uitstekend, dus de tefal gaat er tzt ook door vervangen worden.
Lil schreef: Mijn tefal die niet mishandelt werd ging maar 2 jaar mee en dat kreng kostte gewoon 40 euro.Het is net als met de laarzen van Lizzy, je moet er niet te lief voor zijn
Kaela schreef: Het is net als met de laarzen van Lizzy, je moet er niet te lief voor zijnIk heb het in de gaten . Frustrerend!
Kaela schreef: Ik doe meestal een jaar of 4 met een antiaanbak pan zonder merk en al een jaar of 8 met een tefal. En ik doe niet aan verzorging, dat ding gaat gewoon met de handafwas en/of vaatwasser mee.Jeetje wat lang! Ik heb nu een antiaanbakpannetje, dat ik vorig jaar kocht en ik doe er super voorzichtig mee, spoel enkel af met heet water, of als hij nauwelijks vies is, van bv een pannenkoekje bakken, veeg ik hem alleen n btje af met een stukje keukenpapier. Ik gebruik altijd boter of olie. Maar toch wordt hij nu al minder. In het midden begint het n btje aan te branden
Nu 2 keramieke pannen erbij en ik blijf wel boter of olie gebruiken, want dat doet meer dan enkel zorgen dat het niet aanbakt. Maar ze bevallen me uitstekend, dus de tefal gaat er tzt ook door vervangen worden.
Boeffie Blafmans schreef: Jeetje wat lang! Ik heb nu een antiaanbakpannetje, dat ik vorig jaar kocht en ik doe er super voorzichtig mee, spoel enkel af met heet water, of als hij nauwelijks vies is, van bv een pannenkoekje bakken, veeg ik hem alleen n btje af met een stukje keukenpapier. Ik gebruik altijd boter of olie. Maar toch wordt hij nu al minder. In het midden begint het n btje aan te brandenWelk merk heb je?
Sonja schreef: Ik doe niet aan anti aanbakpannen. Ik zorg gewoon dat het eten niet aanbakt . Ik heb van die zware Le Creusetpannen. Niet goedkoop, best zwaar, maar ik doe er al bijna 20 jaar mee en ik verwacht er zeker nog 20 jaar mee te kunnen doen. Gebruik ze vrijwel dagelijks, soms wel meerdere keren op 1 dag.Ik heb er ook 1. Maar ik vind een omelet bakken in dat ding niet te doen. En de rest kan eigenlijk prima in de Le Creuset. Ideale pannen! Ik heb de mijne ook al zeker 15 jaar. En ik verwacht dat ie nog wel 50 jaar mee gaat