Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door yorokobi
#3146217
Wij hebben zo 4 jaar geleden een pupje gefokt dat ernstige patella had. Dit werd duidelijk toen hij een maand of 6 was en is toen ook aan beide knieën na elkaar geopereerd. Hij had zo rond graad 3. Dit ging een tijd goed maar vandaag kregen we een mail van de baasjes met een update waar we echt van overdonder en zeer verdrietig over zijn. Ik kopieer een stuk uit haar mail:

De laatste paar weken was buddha veel op zijn achterpoten aan het bijten en leek hij niet helemaal happy te zijn. Ook tijdens het uitlaten kwam het regelmatig voor dat tijdens het wandelen ineens zijn achterpoten opsloot schoten, waardoor hij dan een salto voorover maakt en valt en niet meer verder kan lopen. Regelmatig moeten we hem dan halverwege de wandeling naar huis dragen. Dit is erg moeilijk om aan te zien, daarom hebben we eerst bij de dierenarts pijnstillers gehaald om te kijken of dit wat verbetering zou brengen.
Helaas is dat niet het geval en zijn we gister bij een gespecialiseerde dierenarts bij ons in de buurt gegaan (kliniek voor gezelschapsdieren in eersel)

Daar concludeerde de dierenarts dat Buddha's patella helemaal terug is en ook nog eens in ergere vorm (graad 3). Omdat zijn poten nu zo scheef staan is hij zich een hele rare manier van lopen gaan ontwikkelen en hangt hij echt een beetje op zijn achterpoten. Daardoor zijn zijn spieren en banden helemaal verslapt en heeft hij er waarschijnlijk zo'n last van.
Ze zei ons dat we op zich het konden aankijken met pijnbestrijding, maar dat dit gewoon rekken is van tijd tot het nog meer verslechterd totdat hij gewoon helemaal niet meer kan lopen en hij ingeslapen zou moeten worden. Ze heeft hem wel een steroïdenspuit gegeven, waardoor zijn spieren en banden wat zouden moeten verstevigen en hij wat beter op zijn benen kan lopen. Ze weet niet of dit helpt dus dat moeten we nog even afwachten en mocht het helpen kunnen we elke vier weken (€38.- per keer) een spuit laten zetten.
De enige andere optie was...... je raad het al..... buddha nog een keer laten opereren. Van de oude operatie is helemaal niets meer te zien, dus het is maar de vraag of het deze keer wel lukt en ook blijvend is.
Ze gaf zelf ook aan dat het bij hem zo erg is dat ze bij hun de operatie niet meer aandurven omdat het zo complex is en dat we dan naar de universitele dierenkliniek in Utrecht zouden moeten. Ook vertelde ze ons dat deze echt niet gekoop is en dat we moeten rekenen op zo'n €3000.- tot €4000.- :(
En dan nog is het niet gegarandeerd dat deze operatie wel slaagt.

Nu snappen jullie natuurlijk wel waar wij graag jullie advies over willen hebben........
We zitten met ons handen in het haar wat verstandig is om te doen. Natuurlijk willen wij het aller- allerbeste voor buddha en hem een heel gelukkig en zorgeloos leven geven. We weten ook echt niet of het wel verstandig is om hem dit nogmaals een keer aan te doen.

Ze hebben dit allemaal laten doen bij Maarten Kappen, dus al een specialist in dit.

Wij weten dus ook echt even helemaal niks en dacht misschien kunnen jullie advies geven??????
Door smulpaap
#3146232
Poeh zeg dit is niet niks  :-\ En ook nog aan beide pootjes .

Tja wat te doen ? Ik denk een second opinion .
En hopelijk een heel eerlijk antwoord van de artsen , zeker gezien de leeftijd van de hond
Door yorokobi
#3146235
Ja dat is wat we ook al bedacht hebben. Misschien gewoon bij sleeuwijk even laten bekijken. Maar maarten kappen hoor ik ook altijd goede berichten over. En als zij al zo erover denken
Door smulpaap
#3146236
Ja , er is tegenwoordig natuurlijk wel veel mogelijk . Misschien kan er aan de stand van de poten middels operatie nog iets gedaan worden ?
Voor jouw trouwens ook vervelend zeg
Door Sandhi
#3146238
ik zou ook eens informeren wat zo'n operatie kost in Duitsland. Mijn ervaring is dat ze daar stukken goedkoper zijn. Ben zelf voor mijn pup een paar maanden geleden bij een orthopeed in de Kliniek in Kleef geweest en was daar heel tevreden over.
Gebruikersavatar
Door kira
#3146250
Wij hebben hetzelfde met onze Dame. Links zou geopereerd moeten worden maar rechts is nu dik zes jaar na de operatie helemaal fout op de foto van een paar weken terug zijn we behoorlijk geschrokken, de knieschijf is niet meer functioneel, ligt volledig naast de plek waar die moet zitten.  Opereren is geen optie meer en links kan niet geopereerd omdat ze niets aan rechts heeft. Wij oriënteren ons nu in braces, hier hebben we nu wat positieve geluiden over gehoord en een brace komt voor ons rond de 700 euro per poot uit. Misschien is dit voor deze hond ook een optie?
Door yorokobi
#3146258
Waar kan je daarvoor terecht?
En dit hebben ze dan ook gewoon heel de dag om? Is inderdaad wel een goede optie als het werkt. Dit is voor jullie dame ook echt een optie? Ik bedoel dat ze dan gewoon een soort van pijnvrij zou kunnen leven?
Door Lizzy
#3146313
Wat een narigheid :'(

Eersel is een geweldige kliniek en Maarten heeft echt verstand van zaken. Maar zo te lezen heeft Maarten er niet naar gekeken maar een andere DA. Geeft niks, maar dan zou ik toch eerst een second opinion willen van een orthopedisch specialist. Maarten is geen orthopedisch specialist. En die zit bij mijn weten ook niet in Sleeuwijk.
Gebruikersavatar
Door dinky89
#3146426
yorokobi schreef: Waar kan je daarvoor terecht?
En dit hebben ze dan ook gewoon heel de dag om? Is inderdaad wel een goede optie als het werkt. Dit is voor jullie dame ook echt een optie? Ik bedoel dat ze dan gewoon een soort van pijnvrij zou kunnen leven?
Charmed hier op het forum heeft voor haar honden braces en haar honden hebben er veel baat bij.
Haar anders pb sturen voor meer informatie?
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door