Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Gebruikersavatar
Door Hope
#3145825
Er zit hier, in onze opslagloods, een jonge wilde poes. Ze loopt al een paar dagen bij ons huis, en vandaag was ik dan eindelijk in staat om te zien waar ze heen ging.
Ze heeft, in een kleine opening tussen de muur en de pakken stro, een nest jongen.

Mama poes is niet zo aardig. Toen ik met een zaklamp keek waar ze zat kwam ze blazend op me af.

Wat doe je hier nu het beste mee? Eten geven of juist niet? Water erbij zetten?
Ik vind het sneu, ze ziet er niet zo heel best uit. En die jongen worden zo natuurlijk ook hartsikke wild  :-\
Laatst gewijzigd door Hope op wo 02 sep 2015, 23:55, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Lizzy
#3145827
Als je de dierenambulance belt, halen ze in de regel moeder met jongen weg. Moeder wordt dan gecastreerd en weer uit gezet (waar ze gevonden is) en de kleintjes proberen ze te rehabiliteren en te plaatsen.
Door keetje
#3145829
Dierenambu bellen? Hier worden de nesten met moeder en al opgevangen. Als moeders niet goed te socialiseren is gaan de kittens alleen naar een gastgezin om groot gebracht te worden.

Of , als je er geen last van hebt, gewoon laten zitten, wat voer neerzetten als je dat wilt. Moeders redt het wel met haar kroost, en ze gaat vast ook op muizenjacht om de kleintjes te voeren, dat is dan een mooie bijkomstigheid.
Gebruikersavatar
Door Hope
#3145830
Lizzy schreef: Als je de dierenambulance belt, halen ze in de regel moeder met jongen weg. Moeder wordt dan gecastreerd en weer uit gezet (waar ze gevonden is) en de kleintjes proberen ze te rehabiliteren en te plaatsen.
Maar dan moet ik dus de pakken stro verplaatsten, want nu kan je er onmogelijk bij. Dat moet met een tractor. Moeders gaat dan niet blijven zitten natuurlijk. Of moeders dan eerst laten vangen?
Door keetje
#3145832
Hier zet de DA een vangkooi met voer neer, waar moeders dan inloopt. 99 van de 100 keer. Het nest jongen is dan vaak makkelijker op te rapen en mee te nemen.
Gebruikersavatar
Door koekje
#3145835
Lizzy schreef: Als je de dierenambulance belt, halen ze in de regel moeder met jongen weg. Moeder wordt dan gecastreerd en weer uit gezet (waar ze gevonden is) en de kleintjes proberen ze te rehabiliteren en te plaatsen.
Lizzy schreef: (laat je ze zitten, hebben de kleintjes over een paar maanden zelf weer jongen).
Precies wat ik wilde zeggen.

Laten zitten houdt wel het zwerfkattenprobleem in stand.
Door Borke
#3145859
Als je een kattenkolonie vol wilde inteeltkatten wilt, dan zou ik ze laten zitten.
Katten kunnen soms al voordat ze 6 maanden zijn vruchtbaar zijn ...

Ik zou de dierenambulance bellen en met hen overleggen.
Misschien is dat moedertje piepjong, dan teert ze snel uit met zo'n nestje.
Water neerzetten is in ieder geval een goed idee!
Gebruikersavatar
Door Angelique
#3145860
Lizzy schreef: Bij "onze" dierenambulance zetten ze voor moeders een vangkooi neer.
Ik belde er ooit "onze" dierenabulance voor en kreeg de boodschap het zelf maar op te knappen, maar als ze me niet in de weg lagen, gewoon laten liggen Bij mijn voormalige buuf lag er ieder jaar wel ergens een nest katten in de stal. Hoorde er voor die mensen gewoon bij. Vertrokken vanzelf weer en hielden de boel goed muisvrij. Van overtallige kolonies was geen sprake, van overlast ook niet.

Hope woont toch ook in een buitengebied? Daar zal overlast van zwerfkatten dan ook veel minder zijn dan in de stad oid.
Door Jantina
#3145861
Mijn zus werkt op een camping/bungalowpark op de Veluwe en onder een sta-caravan zat een een paar weken terug nestje. De dierenambulance stelde ze voor de keuze, zelf voor zorgen of zij zouden ze komen halen en afmaken. Jonge kittens...  :-X
Door Lil
#3145864
Jantina schreef: Mijn zus werkt op een camping/bungalowpark op de Veluwe en onder een sta-caravan zat een een paar weken terug nestje. De dierenambulance stelde ze voor de keuze, zelf voor zorgen of zij zouden ze komen halen en afmaken. Jonge kittens...  :-X
Het zou veel leuker zijn als de kittens een huis konden vinden, maar helaas leert de ervaring dat ze totaal niet plaatsbaar zijn. Hoe cru ook, ik zou zo ook geen oplossing weten. Ik hoef in ieder geval geen wild geboren kitten meer te hebben. Hoe lief de mijne ook is, ik wil er nooit meer eentje.  ;)
Gebruikersavatar
Door Hope
#3145869
Nou, ze komen ze in elk geval niet halen.  :-\

We kunnen proberen ze te vangen/verplaatsen en verzorgen. De kans dat het lukt is heel klein aangezien moeders zo fel is. Of laten zitten.

Moeders mag hier van mij blijven wonen. Geen punt. Ik wil met liefde en plezier water en voer voor haar verzorgen zodat ze in elk geval niet langer broodmager hoeft rond te zwerven. Maar op elke zoveel tijd een nest jonge wilde katten zit ik niet te wachten.

Wij wonen inderdaad in het buitengebied. Er zijn meer muizen dan katten, dus wat dat betreft is het niet erg. Alleen vind ik het zo sneu dat deze poes duidelijk heel slecht in conditie is. Zolang ze vruchtbaar is blijft er in die zin natuurlijk wel een probleem bestaan  :-\

Hoe dan ook staat er nu een bak met water voor haar. En ik denk dat ik maar brokjes ga halen die ik neer kan zetten. Niet ideaal misschien maar beter als verhongeren lijkt me.
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door