Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door monster
#3144846
We zijn vanmiddag naar de da geweest met Lodi. Hij heeft nu 2x een epileptische aanval gehad van 8 minuten en langere naweeën. Ik heb na veel leeswerk met de da besproken om te starten met Pexion.
Mijn idee is om 2 maanden geen medicatie te geven en dan Pexion tot de volgende aanval. Daarna weer 2 maanden niks. De da is wel wat gewend van ons en wil wel mee in het experiment. Heeft iemand al ervaringen?
Gebruikersavatar
Door Kallista
#3144880
Ja, mijn hond kreeg pexion.
Maar ik zou je zeker niet aanraden maar op eigen houtje met medicatie te experimenteren met een epilepsie hond.

Ik heb een half jaar geleden mijn hond moeten laten inslapen omdat ie steeds meer en vaker (serie) aanvallen kreeg.
Gebruikersavatar
Door Daantje
#3144891
Waarom zou je hiermee willen experimenteren?En waarom gaat je DA hierin mee om op deze wijze met Pexion aan de slag te gaan?

Ik heb zelf helaas veel epilepsie honden gehad en zou deze manier zeker niet aanraden.
Ik vind 2 aanvallen van 8 minuten al erg heftig en genoeg reden om verdere onderzoeken te laten doen zodat je met de juiste medicatie kan beginnen.
En soms werkt er niks.

Het is een vreselijke rotziekte waar je je heel goed over moet informeren.
Je zou ten eerste de voornaamste oorzaak moeten weten ( als  die al duidelijk wordt ...)en daar de evt. juiste medicatie op toepassen.
Ik zou verder onderzoek laten doen door bijv. dr.Mandigers voordat ik zelf ging experimenteren met dit soort middelen .

Sterkte verder,het is niet niks om mee te maken. :(
Gebruikersavatar
Door Angelique
#3144892
Ik ken het middel niet, maar wat ik er even zo wat van lees is de werking vergelijkbaar met die van phenobarbital en zie ik geen logica in je experiment.

Heeft je da wel ervaring met dit middel?
Door monster
#3144901
Lodi heeft al 3 jaar epilepsie. Heel voorspelbaar 1x per ong 3 maanden 3 minuten. Dus nooit medicatie gegeven. Dribbel wel, die had phenobarbita en werd daar heel sloom van. Nu heeft Lodi nog steeds aanvallen met tussenpozen van 3 maanden, maar ze worden heviger de laatste 2 keer. Toen was het 8 minuten voor hij bij was. Dat vind ik te lang. Pexion werkt na 2 dagen, is niet verslavend, dus kan zo stoppen. Dus eigenlijk heeft Lodi maar een paar weken per jaar medicatie nodig. Ik legde dat aan de dierenarts voor. Ze werken daar voornamelijk met pexion, alleen honden die al lang phenobarbital hebben, krijgen dat nog. Hij had er nog nooit over nagedacht, maar vond het geen gek idee.
Door monster
#3148260
Lodi krijgt nu sinds een week Pexion. Ik heb vakantie, dus kan het goed begeleiden. We worden er helemaal zenuwachtig van. Lodi is nu een soort ontremde stuiterbal. Hij droom heel veel, vreet alle poep die hij tegenkomt. Steelt alles wat eetbaar is en is voortdurend druk. Op zich wel leuk, dat hij zoveel wil spelen, maar dat poep vreten is rampzalig. Weet iemand of dit overgaat?
Gebruikersavatar
Door kira
#3148294
monster schreef: Lodi krijgt nu sinds een week Pexion. Ik heb vakantie, dus kan het goed begeleiden. We worden er helemaal zenuwachtig van. Lodi is nu een soort ontremde stuiterbal. Hij droom heel veel, vreet alle poep die hij tegenkomt. Steelt alles wat eetbaar is en is voortdurend druk. Op zich wel leuk, dat hij zoveel wil spelen, maar dat poep vreten is rampzalig. Weet iemand of dit overgaat?
Om onze kleine beer na haar operatie weer op te laten en knappen en eetlust te geven kreeg ik pexion mee, enkel vanwege de enorme en snel opkomende bijwerking nl eetlust. Dus ik vrees dat als Lodi eetlust krijgt dit niet eetbaar was, want de da was heel zeker dat kleine beer van deze medicatie heel rap zou eten.
Gebruikersavatar
Door pike
#3150917
Phenobarbital werkte bij Duc niet (kenmerkend voor Fauven volgens de specialist). Hij heeft ook Pexion gehad en de ervaringen daarmee zijn zonder meer slecht. Interval werd snel kleiner en de aanvallen bovendien beduidend heftiger. De hond stuitte letterlijk door de kamer.

Hij staat nu al weer 2 jaar op Kaliumbromide (Epikal) en is nu 2 jaar aanvalsvrij. Het heeft wel een hele tijd geduurd voordat hij een goede serumspiegel had en de bijwerkingen weg waren maar het gaat nu heel erg goed met hem.

monster schreef: Lodi heeft al 3 jaar epilepsie. Heel voorspelbaar 1x per ong 3 maanden 3 minuten. Dus nooit medicatie gegeven. Dribbel wel, die had phenobarbita en werd daar heel sloom van. Nu heeft Lodi nog steeds aanvallen met tussenpozen van 3 maanden, maar ze worden heviger de laatste 2 keer. Toen was het 8 minuten voor hij bij was. Dat vind ik te lang. Pexion werkt na 2 dagen, is niet verslavend, dus kan zo stoppen. Dus eigenlijk heeft Lodi maar een paar weken per jaar medicatie nodig.
Ik legde dat aan de dierenarts voor. Ze werken daar voornamelijk met pexion, alleen honden die al lang phenobarbital hebben, krijgen dat nog. Hij had er nog nooit over nagedacht, maar vond het geen gek idee.
Bij een aanval per 3 maanden wordt doorgaans geen medicatie gegeven, maar 8 minuten is wel lang. Ik zou in jouw geval liever contact opnemen met een specialist in plaats van te experimenteren met een discutabel middel. Epilepsie is daarnaast onvoorspelbaar, de interval kan zo maar in eens veranderen. En een medicijn kan daaraan bijdragen, ook in negatieve zin dus. Ik vind jouw experiment ronduit gevaarlijk.

Overigens: Ook Pexion moet je afbouwen. En, Pexion werkt niet beter dan Phenobarbital, wel geeft het soms (maar dus niet altijd) minder bijwerkingen en schijnt het minder kwaad te kunnen voor de lever. Maar je moet het onderzoek naar Pexion er maar eens op nalezen (te vinden via de website van de fabrikant), dan zul je merken dat dat aan alle kanten rammelt en maar drie maanden geduurd heeft. En in de conclusies is er statistisch gezien wel heel erg raar met de getalletjes omgesprongen. Honden die niet reageerden op het middel zijn bijv. gemakshalve maar even aan de kant geschoven en niet meegerekend in de conclusies over de werking van het middel.  :-X
Gebruikersavatar
Door spreeuwtje
#3151020
Een buurhond kreeg Pexion. Het deed totaal niks. Aanvallen volgden elkaar snel op en binnen 3 maanden is ze ingeslapen. Nu zegt dat niks natuurlijk. Andere medicatie is er niet geprobeerd.
Onze Beagle krijgt pheno. Bij hem was de epilepsie per direct over. Nu drie jaar aanvalsvrij. Wij merken tot nog toe geen bijwerkingen. Even hebben we gedacht dat hij geobsedeerd raakte op eten maar dat had een andere oorzaak.
Gebruikersavatar
Door pike
#3151048
spreeuwtje schreef: Een buurhond kreeg Pexion. Het deed totaal niks. Aanvallen volgden elkaar snel op en binnen 3 maanden is ze ingeslapen. Nu zegt dat niks natuurlijk. Andere medicatie is er niet geprobeerd.
Onze Beagle krijgt pheno. Bij hem was de epilepsie per direct over. Nu drie jaar aanvalsvrij. Wij merken tot nog toe geen bijwerkingen. Even hebben we gedacht dat hij geobsedeerd raakte op eten maar dat had een andere oorzaak.
Volgens mij is dat een raskenmerk van de Beagle  :biggrin2:
Door monster
#3164080
Vannacht de eerste aanval na het starten met pexion. We hebben de aanval niet gehoord, maar er lag slijm in de mand enLodi was geagiteerd. Niet gedesoriënteerd, geen vreetaanval en na een half uur lag ie te slapen. Geen urineverlies. Dit was de lichtste aanval ooit. En bijna 3maanden is keurig. Het verschil was, dat hij gisteren al een beetje begon te jammeren af en toe. Normaal zagen we niets aankomen. Geen bijwerkingen tot nog toe. Hij is nog steeds een blij ei.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door