Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door AnkeH
#3136207
Youri (nu 10.5), onze Cavalier King Charles Spaniel is 1.5 jaar geleden begonnen met Benakor omdat hij een lekkende linkerhartklep heeft. Begin dit jaar is hij begonnen met hoesten zo nu en dan. Terug voor een hartecho maar de 'lek' en de grootte van het hart waren nog volledig hetzelfde, goed nieuws dus.  Longen waren schoon. Daarom ook nog niet begonnen met vochtafdrijvers.

Met dit warme weer hoest hij vaker (4x per dag zoiets) dus ik ga terug voor een nieuwe echo. Maar ik wil graag weten wat ik kan geven ter ondersteuning van het hart. Hij krijgt al Phytonics Cardio, Q10 met vit. c en visolie. Hij krijgt ook acupunctuur voor zijn hart.

Is er ook zoiets als een natuurlijke vochtafdrijver? Iets van fytotherapie/homeopathie of iets dergelijks?
Door Lizzy
#3136214
Oh, er bestaat een legio aan natuurlijke vochtafdrijvers! Er staan er heel veel in het topic van Brutus (ook lekkende hartklep en hoesten en vocht vasthouden, wel in veel ergere mate dan jou Youri hoor!). Ik ga het topic even zoeken.
Door AnkeH
#3136219
Lizzy schreef: Oh, er bestaat een legio aan natuurlijke vochtafdrijvers! Er staan er heel veel in het topic van Brutus (ook lekkende hartklep en hoesten en vocht vasthouden, wel in veel ergere mate dan jou Youri hoor!). Ik ga het topic even zoeken.
Super, dankjewel! Ik ga het topic doorspittten :)
Door AnkeH
#3136230
Allereerst: wat leef ik mee als ik dat topic zo door lees. Ik ben pas op pagina 8 dus weet nog niet hoe het precies eindigt, maar het is wel even slikken.

Iemand gaf zijn/haar hond de volgende middelen:
taurine/carnitine
prilactone

Waar kan ik die kopen, welke merken/dosering gebruiken jullie?
Door Lizzy
#3136234
AnkeH schreef: Allereerst: wat leef ik mee als ik dat topic zo door lees. Ik ben pas op pagina 8 dus weet nog niet hoe het precies eindigt, maar het is wel even slikken.

Iemand gaf zijn/haar hond de volgende middelen:
taurine/carnitine
prilactone

Waar kan ik die kopen, welke merken/dosering gebruiken jullie?
Het is al een oud topic hoor :-*. Helaas eindigt het niet goed maar Brutus was dan ook al ruim 14 jaar (en dat voor een Dalmatische Hond).

Taurine/Carnitine zit echt in ruime mate in een goed rauw vers voer!

Prilactone kun je via de dierenarts krijgen.
Door hamada
#3136338
In www.dogaware.com staan veel supplementen, ook vochtafdrijvend en conditieverhogend, voor hartpatientjes.
Bij ons hadden de honden veel baat bij behandeling door een specialist. Er bleek erg veel mogelijk met medicatie, meer dan we eerst gedacht hadden.
Sterkte met je zoektocht.
Door AnkeH
#3136403
hamada schreef: In http://www.dogaware.com staan veel supplementen, ook vochtafdrijvend en conditieverhogend, voor hartpatientjes.
Bij ons hadden de honden veel baat bij behandeling door een specialist. Er bleek erg veel mogelijk met medicatie, meer dan we eerst gedacht hadden.
Sterkte met je zoektocht.
Dankjewel! Bij welke specialist zijn jullie geweest?
Door hamada
#3136642
Onze hartpatienten staan onder controle bij dr. Paul Mandigers, verbonden aan de Wagenrenk. Wij zijn erg tevreden over deze ondersteuning naast de zorg vanuit onze gewone DA. Overigens zijn onze honden ook cavaliers, en dr. Mandigers is echt DE man voor gezondheidsproblemen bij caven.
Laatst gewijzigd door hamada op di 21 jul 2015, 21:58, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Dwarreltje
#3137014
Mijn Maxi (13) hoest nu gelukkig nog sporadisch, maar heeft aardig gehoest. Vergroot en lekkend hart + nierpatientje. Hij krijgt al bijna twee jaar Benakor + Vetmedin/Cardisure. Bij hem is dat gelukkig genoeg om de hart- en dus longklachten leefbaar de baas te blijven, tot nu toe.
(Nu puur nier en stramonium erbij voor de nierproblemen, maar daar is bij jouw hondje geen sprake van.)
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door