Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

#3130605
Onze oudste :'(

Ik trof haar vanmorgen zo aan:

Ze zit te zitten, ogen af en toe dicht, bleke kam:

Afbeelding

De ontlasting is ook niet goed. Slijm met wat rode sliertjes. Ruk, wat kan er aan de hand zijn? Gisteren stapte ze nog vrolijk rond :'(
#3130608
Lizzy schreef: Coccidiose?
Zou zomaar kunnen. Dat komt vaak voor bij kippen. Het (te) warme weer doet ze natuurlijk ook geen goed.  :-\ Bij onze kippen zie ik dit ook wel eens. Het gaat bij ons meestal vanzelf weer over. Je kunt daar bij de leveranciers van kippenvoer e.d. ook medicijn voor halen. Of je zou even een gespecialiseerde DA kunnen bellen en daar wat ophalen.
Hoe ouder het kipje hoe meer risico denk ik dat ze het niet haalt, zeker in combi met dit weer.
Bij ons waren gisteren 2 kuikens van een week of 6 dood door de warmte, ofschoon er veel schaduw en drinken is.
Sterkte met Peppi  :-*
#3130609
Doranto schreef: Zou zomaar kunnen. Dat komt vaak voor bij kippen. Het (te) warme weer doet ze natuurlijk ook geen goed.  :-\ Bij onze kippen zie ik dit ook wel eens. Het gaat bij ons meestal vanzelf weer over. Je kunt daar bij de leveranciers van kippenvoer e.d. ook medicijn voor halen. Of je zou even een gespecialiseerde DA kunnen bellen en daar wat ophalen.
Hoe ouder het kipje hoe meer risico denk ik dat ze het niet haalt, zeker in combi met dit weer.
Bij ons waren gisteren 2 kuikens van een week of 6 dood door de warmte, ofschoon er veel schaduw en drinken is.
Sterkte met Peppi  :-*
Leo is (als het goed is) met de kippenspecialist aan het bellen. Oh bah.... :'(
Hun landje staat in de schaduw en ze hebben heel veel struiken waar ze onder kunnen zitten. Maar goed, de warmte zal haar ook geen goed hebben gedaan nee. Kan ze teveel aalbessen hebben gegeten?
#3130616
Lizzy schreef: Leo is (als het goed is) met de kippenspecialist aan het bellen. Oh bah.... :'(
Hun landje staat in de schaduw en ze hebben heel veel struiken waar ze onder kunnen zitten. Maar goed, de warmte zal haar ook geen goed hebben gedaan nee. Kan ze teveel aalbessen hebben gegeten?
Dat gebeurt niet zo gauw denk ik hoor. Bovendien zijn de aalbessen al heel lang rijp, dus ze zal er al wel vaker van gepikt hebben en er dus al wel aan gewend zijn. Hier eten ze ook regelmatig van de aalbessen en hebben daar nog nooit iets van gekregen.
#3130618
Lizzy schreef: Ze staat uit zichzelf wat te eten. En ze heeft een bruine flats gedaan. Mmm, ik hoop een goed teken.
Dat is inderdaad een goed teken!  :)
Voldoende fris drinkwater is op het moment het belangrijkste denk ik.
ps. Je zou ook kunnen proberen of ze misschien een klein beetje yoghurt wil. Dat schijnt ook goed te zijn voor de darmpjes.
Laatst gewijzigd door doranto op vr 03 jul 2015, 08:52, 1 keer totaal gewijzigd.
#3130627
Ik zou haar apart van de groep zetten in ieder geval. Toen wij dit hadden volgden er helaas meer. We hebben er toen wel en aantal kunnen redden met een middeltje van de dierenarts wat door het drinkwater moest. Ik dacht toen ook dat het coccidiose was.
#3130630
Lizzy schreef: De ontlasting is ook niet goed. Slijm met wat rode sliertjes.
Dit duidt op wormen.
De dierenarts zou haar kunnen ontwormen.
Daarnaast is er met dit warme weer ook veel kans op rode bloedluis in het hok. Kan ook zijn dat ze vannacht daardoor nogal veel bloed heeft verloren…

Das wel het nare met kippen, óf ze leven, óf ze zijn dood… Dat zijn echt dieren die niet laten merken dat ze wat onder de leden hebben…

Beterschap met Peppie.
#3130631
Jantina schreef: Ik zou haar apart van de groep zetten in ieder geval. Toen wij dit hadden volgden er helaas meer. We hebben er toen wel en aantal kunnen redden met een middeltje van de dierenarts wat door het drinkwater moest. Ik dacht toen ook dat het coccidiose was.
Coccidiose is inderdaad besmettelijk. Maar mijn ervaring is dat het overal zit en apart zetten niet zoveel zin meer heeft. Ik heb ook ooit medicijnen gegeven, maar had niet de indruk dat het daar nu zoveel beter van werd. Nu ik het op zijn beloop laat (wel het hok goed schoon houden) gaat het eigenlijk altijd vanzelf weer over.
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door