Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door carlala
#311351
Mijn vriendin heeft een Cairn terrier.
Ze loopt bij de DA met de oogjes van haar hondje.
Ze heeft een tijdje druppels gehad.
Nu moet haar hondje binnenkort gesteriliseerd worden en dan worden de traanbuisjes gelijk doorgespoeld.
Maar ik heb volgens mij geen vuil uit de oogjes zien komen, heb geen traanstreep ontdekt, heb het haar maar even gevraagd.

Nu zat ik laatst foto's te kijken met Pepper en haar hond, nu zag ik dat de reflectie van de ogen vaar haar hond grijzig zijn. En die van Pepper is rood, honden hebben dezelfde stand naar de camera toe.

Wat zou dit kunnen zijn?
Door Supermax
#311601
Ben wel geen dierenarts, maar als jij zelf in de ogen van dat hondje kijkt zie je dan ook een blauwige of grijze waas erover liggen? Want dan klinkt het meer als staar (weet niet hoe oud dat hondje is). Heb ook niet echt een idee of er oogproblemen bestaan bij Cairn terriers, weet wel dat andere rassen daar wel om bekend staan.
Verder kan ik je ook niet helpen.
Groetjes,
Mieke
Door carlala
#311975
Ze is net 1 jaar.

Staar lijkt me dan niet mogelijk gezien de leeftijd.
Of aangeboren staar, maar dat moet je dan toch merken in slechter zien enzo?
Door Timmy
#312000
Volgens mij gewoon de reactie op de flits. Kleuren zijn heel ingewikkeld. Geen enkel hondenoog heeft dezelfde kleur, dus elke hond heeft ook een wat andere reactie op de flits. Mijn eigen hond heeft op foto's de ene keer rode ogen, de andere keer oranje ogen, soms groen en soms grijs. Ligt denk ik net aan de inval. Zelfs als ze allebei dezelfde kant op kijken, valt het licht op een andere plaats binnen, want de honden zitten niet op dezelfde plaats, terwijl de flits maar van één punt komt.

Gr.
Linda
Door Ine
#312038
Ik denk ook niet, dat er echt iets is. Onze Dikkie had altijd een donker blauwe gloed op zijn pupil, terwijl de andere honden een normaal zwarte hadden. Tot aan zijn dood waren zijn ogen vrij van afwijkingen.
De reactie van de specialist was, dat bij hem de ... iets dieper zat/lag. Tja, de naam vergeet ik, maar voor mij was het beliangrijk, dat hij niets mankeerde. (dit alles is al 12 jaar geleden, vandaar dat ik het kwijt ben :-\)
Gebruikersavatar
Door sylvia
#312524
Het ligt heel erg aan de kleur van de ogen wat voor kleur reflexie je krijgt zo kunnen hondeogen ook amberkleurig, groen en een grijzige reflexie geven op een foto.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door