Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

#3116784
'kHeb Scoop laten testen op tal van allergenen en er kwam uit dat hij allergisch is aan een aanal pollen en aan 2 soorten mijten  :-X

De huidspecialiste zei mij dat ik meerdere keren per week goed moet dweilen, zijn vacht kort moet houden en hem elke week moet wassen om de mijten er uit te wassen. Maar verder niks aan te doen (of een persoonlijk vaccin laten maken, maar dan nog moet ik vooral heel proper zijn)

Zijn er hier mensen die daar ervaring mee hebben? Geven jullie soms "Puur pollen"?
#3116812
Hoi!

Nou en of ik daar ervaring mee heb! Mijn hond Nelson heeft ook een huisstofmijt allergie, en een flinke ook.

Wat je allemaal kan doen. Allereerst kijk je welke HEPA filter je stofzuiger heeft. Je moet filter 13 of hoger hebben. En dan stofzuigen. De dermatoloog waar ik was zei dat stofzuigen met HEPA filter stukken beter werkt dan dweilen. Ik stofzuig elke dag.
Verwijder al het textiel in je huis wat weg kan. Gordijnen, losse kussens op de bank. Het kussen van je hond. Al het textiel wat je niet weg kan doen spray je in met neemboom-olie.

Kijk naar de luchtvochtigheid in je huis. 40% is ideaal. Vanaf 60 kunnen huisstofmijten prima overleven en vanaf 70 beginnen ze zich voort te planten. Is het te hoog: ramen open, lichtjes de kachel aan of ontvochtigen. Is het te laag: krijgt je hond jeuk en droge ogen en moet je gaan bevochtingen.

Het kussen van je hond kan je vervangen door kleden die op 60 graden gewassen kunnen worden. Dit doe ik twee maal per week. Verder heb ik twee kleden tegelijk in gebruik. 1 ligt in huis en de andere ligt buiten te luchten.

Ik blaas verder elke dag de vacht uit met een waterblazer. Ik heb een lab en houdt de vacht niet kort. Ik was hem wel elke week.

Wat voor klachten heeft je hond? Jeuk?
Dan kan je ook nog supplementen inzetten.

Kijk anders ook eens in het topic van Nelson, daar staan ook nog heel veel goede tips in!
Succes!
#3116860
Hoihoi,

Onze Dali heeft ook allergieen voor bijna alle soorten mijt en schimmelsporen.
Hij krijgt alleen vers voer (want in alle brokjes/koekjes/etc zitten mijten en dan gaan zijn lippen en kin stuk), hij krijgt zo'n hyposensibilisatiekuur (we zijn nu in week 10 en ik durf nog niet te zeggen of het werkt, hij niest wel veel minder en zijn traanoogjes zijn ook minder), hij krijgt 2x daags een antihistaminicum wat goed werkt tegen het niezen/tranen, hij gaat elke week onder de douche (ultrashorthair, dus daar kan qua vacht niks vanaf) en ik stofzuig 4x per week en dweil 2x per week en dan neem ik alles nat af. Hondendekens 2x in de week op 60 graden in de was en daarna in de droger.
Met al deze maatregelen is hij zo'n 90% verbeterd, alleen nog af en toe traanogen en wat jeuk in oksels en liezen.

groetjes en succes ermee.
#3117135
Bedankt voor de tips! Ik ga eens kijken voor die filter en een vochtigheidsmeter. Ik wist niks over die vochtigheid.
Scoop heeft vooral jeuk en heel snel vochtige ogen ook (en snel ontstoken)sowieso gebruik ik wekelijks de blazer om hem droog te blazen.
ik heb geen tapijten liggen maar wel nog 1 kussen. Ons zetels zijn lederen zetels.
#3117141
chelsey schreef: Bedankt voor de tips! Ik ga eens kijken voor die filter en een vochtigheidsmeter. Ik wist niks over die vochtigheid.
Scoop heeft vooral jeuk en heel snel vochtige ogen ook (en snel ontstoken)sowieso gebruik ik wekelijks de blazer om hem droog te blazen.
ik heb geen tapijten liggen maar wel nog 1 kussen. Ons zetels zijn lederen zetels.
Dan heb je al heel wat winst. Hoe minder textiel hoe beter!
Hebben jullie nog andere dieren in of om huis?
#3117335
Scoop leeft samen met Chelsey de bordercollie en Folle,Poessiepoessie en Sangoey doe poezels. En tja, 2 kids en 2 volwassenen. O ja, en 3 kippen in de tuin.

Welke stofzuiger heb jij? Wij hebben een Miele ecoline. Heb nu nog niet gekeken welke filter hij heeft maar moest ik naar een andere stofzuiger kijken, welke raad jij mij aan?

Schimmelsporen teste hij ook licht positief op.
#3117345
chelsey schreef: Scoop leeft samen met Chelsey de bordercollie en Folle,Poessiepoessie en Sangoey doe poezels. En tja, 2 kids en 2 volwassenen. O ja, en 3 kippen in de tuin.

Welke stofzuiger heb jij? Wij hebben een Miele ecoline. Heb nu nog niet gekeken welke filter hij heeft maar moest ik naar een andere stofzuiger kijken, welke raad jij mij aan?

Schimmelsporen teste hij ook licht positief op.
Leuke dierentuin  :)
Kan hij graan van de kippen snoepen? Eet hij kippenpoep?

En stofzuigers? Poe, die zijn er zoveel. Ik zou het zo niet weten!
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door