Hallo allemaal,
IK heb een Duitse Herder van 5,5 maand oud.
Vanaf dat hij hier is (8 weken) krijgt hij KVV van BARF menu.
Nu hij groter wordt, vind ik het tijd om zelf met BARF aan de slag te gaan.
Ik heb daarom een eerste opzet gemaakt van een menu en ben erg benieuwd wat jullie ervan vinden.
Bij Lotgering kan je hele konijnen bestellen en eendenkarkassen als je ook totaalpakketten afneemt.
Dus ga hem één keer in de week zo'n totaalpakket van hen voeren (ook voor de afwisseling van het aantal diersoorten, één keer in de week een heel konijn en dan de rest van de week zelf samenstellen).
Omdat hij allergisch is voor kip, is het aantal botsoorten anders ook erg beperkt.
Las namelijk dat eendennek ofzo maar twee keer per week mag.
Heb groente niet standaard opgenomen in het menu. In de kvv rollen zit dat ook niet en hij lust heel veel groentes niet, hij krijgt daarom gewoon alleen groentes die wij over hebben.
Menu Tyson (27 kg)
Eten per week (4%)7560 gram
Spiervlees (35%)2646 gram
Vleesbot (45%) 3402 gram
Organen (20%) 1512 gram
Waarvan pens 756 gram
Maandag 350 gram geitensnippers 500 gram eendennek 250 gram geit (hart - lever - long)
Dinsdag 350 gram kalfskopvlees 500 gram lamskarkas 250 gram lamspens
Woensdag 350 gram lamssnippers 450 gram eendennek 200 gram lam (hart - lever - long) + 100 gram rundernier
Donderdag 1,25 kg heel konijn
Vrijdag 800 gram Totaalvoer met Wild (120 gram orgaan (15% ), 288 gram vleesbot (36%) en 392 spiervlees (49%)) + 200 gram geitenpens
Zaterdag 350 gram kalkoensnippers 450 gram lamskarkas 250 gram kalfspens
Zondag 500 gram rundersnijlingen 500 gram zalm/haring/markreel -
Totaal 2292 gram spiervlees plus spiervlees van het konijn per week
Totaal 2688 gram vleesbot plus het vleesbot van het konijn
Totaal 1370 gram organen plus de organen van het konijn
Groetjes,
Daphne