Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

#3116098
Ik neem Dekristol 20000 I.E. Dit zijn zachte capsules met Vitamine D3 op oliebasis. Het flesje heeft zijn 50 capsules voor ca. 22,00 Euro. Deze kun je ieder moment van de dag innemen, omdat ze op oliebasis zijn. de meeste tabletten moet je bij de maaltijd innemen, omdat Vitamine D3 vet nodig hebben om opgenomen te worden.
Ik (we) ben (zijn) vorig jaar begonnen bet tabletjes die de huisarts voorgeschreven had met 1000 I.E. daarvan nam ik er 2 per dag. De endocrinoloog van mijn Schatzi (hij heeft een te traag werkende schildklier) schreef mijn Schatzi echter dit preparaat voor, omdat de tabletten die we namen standaard extra toegevoegde calcium hebben, dat is niet nodig als je zo jong bent (eind 30), je hebt zelfs kans om nier- of blaasstenen te krijgen. Deze tabletten worden eerder aan senioren verschreven. De Dekristol 20000 I.E. capsules nemen we eens in de 10 dagen, deze zijn dus uiteindelijk ook nog eens veel goedkoper. (de tabletten waren 5 Euro / doosje, we hadden iedere maand een doosje p.p. nodig).
Ik heb dus aan mijn huisarts een recept voor Dekristol 20000 I.E. gevraagd (Waarover ze eerst moeilijk deed (haar budget blablabla), terwijl ik ze zelf moet betalen).

Het schijnt dus dat in veel vitamine D3 preparaten extra calcium is toegevoegd, iets waar je dus wel even op moet letten, want waarschijnlijk heb je dat nog niet nodig. Verder is een preparaat op oliebasis fijn, zodat je deze niet bij de maaltijd hoeft in te nemen.

Ik weet niet of deze trouwens voor vegetariërs geschikt zijn, want de capsules kunnen op basis van gelantine zijn.

In mijn zoektocht ben ik vorig jaar ook op een biologische olie preparaat gestoten. Volgens mij was dit ook 20000 I.E. en een flesje kost iets van 25,00 Euro en daar schijn je ook heel lang mee te doen. Helaas kan ik me de merknaam niet meer herinneren.

edit: Ik zie in de bijsluiter dat de capsules op basis van gelantine zijn
Laatst gewijzigd door Mowgli op za 23 mei 2015, 09:28, 1 keer totaal gewijzigd.
#3116105
In de Ovovital die ik neem zit ook vit.D3 en daarnaast neem ik nog levertraan, in combinatie met extra virgin butter oil.
Ik neem deze omdat ze naar mijn idee het zuiverste zijn en onbewerkt, waardoor completer. Bovendien hoef ik zo geen extra visolie te nemen.
Laatst gewijzigd door doranto op za 23 mei 2015, 09:38, 1 keer totaal gewijzigd.
#3116111
http://www.bodyenfitshop.nl/vitamines/v ... tamine-d3/

Ik niet, Eddie. Hij heeft vitiligo en de natuurgeneeskundige heeft hem destijds aangeraden om D3 in hoge dosering te nemen, omdat in  Nederland de standaard veel te laag is. Door de vitiligo is hij niet in staat om voldoende uit dag- en zonlicht te halen, als er al voldoende zonlicht is. Hij heeft er duidelijk veel baat bij, zijn weerstand is met sprongen vooruit gegaan.
#3116112
Ik had de vloeibare van Solgar maar kon het met geen mogelijkheid wegkrijgen omdat het zo olieachtig is en dan zat er ook nog eens een sinaasappelsmaak aan  :puke:

Daarna heb ik de capsules D3 van Heilkraft der Natur besteld (mee laten komen met mijn B12 druppels)
#3116154
de vitamine D3 1000iu  van Bonusan.  Dit zijn capsules met de vitamine in olijfolie. Voor de rest zit er geen troep in. Ik slik er 6 per dag omdat ik dan genoeg vitamine d3 via de borstvoeding heb voor mn dochtertje. Dan hoef ik haar geen drupjes te geven zodat ze tot 6 maanden geen bijvoeding krijgt
#3116157
suzanne 1 schreef: de vitamine D3 1000iu  van Bonusan.  Dit zijn capsules met de vitamine in olijfolie. Voor de rest zit er geen troep in. Ik slik er 6 per dag omdat ik dan genoeg vitamine d3 via de borstvoeding heb voor mn dochtertje. Dan hoef ik haar geen drupjes te geven zodat ze tot 6 maanden geen bijvoeding krijgt
Doe je dat op doktersvoorschrift?
Ik supplementeer Vera ook niet, omdat ze ook via mij binnenkrijgt. Ik supplementeer mezelf wel wegens stevig en langdurig tekort. Mijn suppletie is op voorschrift.
#3116164
koekje schreef: Doe je dat op doktersvoorschrift?
Ik supplementeer Vera ook niet, omdat ze ook via mij binnenkrijgt. Ik supplementeer mezelf wel wegens stevig en langdurig tekort. Mijn suppletie is op voorschrift.
nee niet op doktersvoorschrift. ....mijn huisarts vind dat maar onzin (geen drupjes willen geven ) Ik heb dit via LLL. Die adviseren 6400iu per dag te nemen....dan zit er zeker genoeg in de bv. In mijn multivitamine zit 400iu en ik neem 6  capsules van 1000iu  per stuk......dus 6400iu in totaal
#3116167
Zelf supplementeer ik niet maar ik heb op voorschrift van de specialist CaD 500/880 bruisgranulaat gehad met een bijzonder goed resultaat.
1 keer per dag 1 poeder.
Inhoud: Calcium 500 mg + colecalciferol 880 IE per sachet
De resultaten waren binnen 6 weken opmerkelijk goed,maar dat hoeft niet altijd zo te zijn.
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door