Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot kant en klaar versvlees

Moderator: eelke

Door KanukMoos
#3111734
Beste hondenliefhebbers, ik zal me eerst even voorstellen. Ik ben Shelly, en tot voor kort trotse eigenaar van een prachtige reu, kruising rottweiler/labrador genaamd Kanuk. Hij is tot mijn grote verdriet 23 maart overleden op een leeftijd van bijna 13 jaar.  Ik heb Kanuk Kvv gegeven, mede daarom was hij altijd in zo'n goede conditie tótdat hij vorig jaar zijn nierziekte kreeg en hij aan de speciale brokken moest.  Was best handig moet ik bekennen, ware het niet dat Kanuk ze niet at.
Gebruikersavatar
Door Flamingo
#3111863
Een eliminatie dieet houd in dat je 1 bepaald diersoort (die hij nog nooit gehad heeft) 6 weken lang geeft om alles weer tot rust te laten komen. Daarna voeg je steeds langzamerhand een diersoort toe om er zo achter te komen waar hij al dan niet tegen kan.
Je hebt 2 opties. BARF bijvoorbeeld konijn, een makkelijk aan te komen product en je hebt er zowel spier, karkas en organen van. Maar er zijn ook enkelvoudige KVV's. Als weet je naar mijn mening niet wat daar eventueel nog meer bij zit. Ook mag je absoluut geen andere beloningssnoepjes geven en zou het handig zijn als je die bijvoorbeeld zelf drogen gaat.

Zelf heb ik nog geen ervaring met elimineren, dus er zullen vast nog meer handige tips komen!
Door KanukMoos
#3111948
Flamingo, ik weet wat het dieet inhoudt. Hij krijgt nu geen KVV maar alleen rijst of aardappelen met geit of paard. Het gaat mij om de voedingswaarde. Het is een pup van 8 maanden. 6 weken dit alleen lijkt me toch niet gezond? Ik vroeg me af of ik vitamines enz toe kan en mag voegen. Of bijv een beetje kokosolie. Met al dat rijst wordt zijn ontlasting zo hard!
Neally, ze willen eerst een eliminatie dieet omdat ze echt vermoeden dat het een voedsel allergie is. Pas daarna gaan ze andere dingen doen.
Door Suzanne
#3112162
waarom wordt aan de hond rijst en aardappel gegeven / geadviseerd?
is dit een dieet wat is voorgeschreven door een DA die verstand heeft van rauw voeren / elimineren?
Ik zou verder lichamelijk onderzoek afdwingen (desnoods een andere DA) en even verder lezen over rijst en jeuk ;-)  De jeuk zou zomaar daarvandaan kunnen komen, dus ik vind het idee dat hij nu rijst krijgt heel apart.

maar, goed, ik heb geen medische kennis!


Suzanne
#3112288
Je kan ook elimineren op kvv.
Dan hoef je geen rijst te voeren, want dat is wel heel vreemd als hij niet tegen granen zou kunnen...  ??? , en voer je een complete verhouding ipv enkel spiervlees.
Voor de voedingswaarde is dat inderdaad een stuk beter. Dus als je je daar beter bij voelt, lekker op kvv gaan elimineren.

Je moet wel een goede enkelvoudige kvv gaan voeren. Tinlo heeft vb zuivere kvv's van 1 enkele diersoort. Eend weet ik zeker, maar vast nog meer.
Als je al 1 smaak kan voeren waar hij tegen kan, kan je van daaruit verder diersoorten (dus andere smaken) uitproberen. 
Waar je wel op moet letten is dat je hem minstens 2 weken tijd geeft op de eerste diersoort NADAT je met de medicatie gestopt bent. Anders verstopt de medicatie eventuele symptomen en zie je dus niet of hij op zijn voeding reageert of niet.
Ik zou zeggen, lees een aantal topics met eliminatiediëten door, zo leer je de valkuilen kennen.  Snackjes zullen inderdaad ook van die ene diersoort moeten zijn en liefst zelf gedroogd zodanig dat er ook zeker geen toevoegingen bij zitten.
Door Hydra
#3112468
Hoi!
Ik heb hier pas nog een topic geplaatst over elimineren. In mijn geval is de situatie wel iets anders, maar ook mijn da raadde in eerste instantie aan om te elimineren met spiervlees van een diersoort wat hij nog nooit heeft gehad en aardappel. Ik heb hem toen gevraagd waar die aardappel voor nodig was: 'Voor de koolhydraten.' Toen ik hem zei dat mijn hond die nu ook niet krijgt, bedacht hij zich dat je net zo goed kunt elimineren met een enkelvoudige kvv. :) Aardappel is slechts een vulmiddel en hoewel veel honden er niet op schijnen te reageren, is het nou niet bepaald een nuttige toevoeging. Rijst vind ik wel een vreemd advies, het is dan wel glutenvrij maar wel een graansoort en voegt in grote hoeveelheden nauwelijks iets toe.
Wat ik, als ik jou was, zou doen is een enkelvoudige kvv geven van een diersoort die hij nog niet heeft gehad. Paard en geit vallen dan dus denk ik sowieso af, want dat krijgt hij nu? Vitamines bijgeven is eigenlijk niet de bedoeling, omdat je dan bij eventuele jeuk niet weet of hij op het diersoort of op de vitamines reageert.
Hoewel ik uiteindelijk besloten heb om niet te gaan elimineren maar ontgiften (zie mijn topic), had ik me al wel verdiept in enkelvoudige kvv's waar geen toevoegingen in zitten. Barfen had mijn voorkeur, maar is hier helaas niet mogelijk. Waar ik op uit kwam: dogmeat enkelvoudig, kiezebrink (wel spiervlees bijgeven als je bijv. de haas kiest), daily meat (kalkoen en konijn enkelvoudig) en Tinlo barfmenu (Let op: volgens mij bevat de hert een calciumbron van een ander dier). Er zullen ongetwijfeld meer merken zijn, maar ik heb toen gekeken naar wat voor mij goed te verkrijgen is.
Verder zou ik, zoals hierboven ook al gezegd is, ook nog naar andere oorzaken van de jeuk kijken. Wat krijgt hij zoal naast zijn kvv aan bijv. beloningen? Zou het op deze leeftijd al een omgevingsallergie zijn? Heeft hij wel eens last van zijn oren of ogen? Hoe is zijn ontlasting op kvv?
Succes met je hond en hopelijk kun je zijn jeuk verminderen. :)
#3112470
De rijst is enkel een vulmiddel en om te zorgen dat je hond geen diarree krijgt van enkel het spiervlees.
Maar het is gewoon niet handig en is geen compleet menu he.  Op lange termijn krijgt een hond zo niet alles binnen dat hij nodig heeft.  Waar zou een pup om te beginnen al zijn calcium halen?
Door KanukMoos
#3112473
Ik heb ook gevraagd naar waarom rijst. Mijn dierenarts is niet gespecialiseerd in KVV maar ook geen tegenstander. Ze zei uit zichzelf dat je ook daarvoor kon kiezen. Maar om helemaal zeker te zijn (ivm  evt 'kruisbesmetting') dat hij echt alleen dat binnenkrijgt wat hij nu mag eerst hiermee mag beginnen. Ik merk dat ze in ieder geval wel haar best doet om meer met voeding bezig te zijn daar ze allerlei cursussen doet. En gelukkig niet alleen over brokken.
Door KanukMoos
#3112479
Hydra hoe heb jij dat ontgiften gedaan? Voor Moos medicijnen kreeg heb ik hem twee weken op advies van een holistische arts groene leem/klei gegeven.
Overigens heeft hij sinds vandaag toen ik opstond enorm veel troep in zijn ogen. Nadat ik het schoonmaakte bleef het wel schoon. Hij is sinds twee dagen wel weer veel speelser en vrolijker.
Zijn belonings snoepjes bestaat ook uit geit die we zelf gedroogd hebben.
Pearl, dat was nu juist waar ik me zo'n zorgen over maakte, dat hij niet genoeg voedingsstoffen binnen krijgt.
#3112482
Ja, ik denk niet dat dat onterecht is.
Vandaar dat ik eerder op kvv zou elimineren. Dat is ook niet ideaal, maar je krijgt tenminste een compleet-prooi-pakket binnen en het is niet verhit. Dat er nu de helft lege caloriën (koolhydraten) in zitten waar een hond zowiezo al geen nood aan heeft, maar ook gewoon niets mee kan om op te groeien, zou mij ook niet aanstaan.
Door Suzanne
#3112536
Met een paar goede koelboxen kom je een heel eind ;-) dus tenzij je een paar maanden gaat moet het wel lukken om kvv op een trip goed te houden. Inwikkelen in kranten  en in dekens en tussen je bagage stoppen kan ook ;-)

Suzanne
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie Kant en Klaar Versvlees”

Barfplaats wordt gesponsord door