Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Gebruikersavatar
Door Jacqueline&Rica
#3111031
help! over 2 weken ga ik mijn verjaardag vieren met familie. maar ik heb elke keer met mijn of mijn man zijn verjaardag hetzelfde probleem dat ik gewoon niet weet wat ik op tafel moet zetten  :-\ we zijn met +- 13 mensen.
Het is vanaf 14:00 en dan met eten erbij. ik had al bedacht dat ik kippensoep ga maken omdat die zo goed in de smaak viel bij mijn man zijn verjaardag.
ik heb nu dit bedacht
bij de koffie
aardbeien kwarktaart met mascarpone creme
en dan wil ik nog een taart maken maar heb nog geen idee 

dan met het eten
kippensoep
corndogs
wraps kipfilet/zalm
en denk gewoon stokbrood

en toen was de inspiratie op  ???    alle ideeën zijn welkom  :biggrin2:
Gebruikersavatar
Door Fenixjuh
#3111038
Ik heb laatste keer gewoon afhaalchinees gemaakt  :biggrin2:

Sushi gekocht (op rol, das niet zo duur  ;D )
fou yong hai (ei bakken, tomaten malen en met gembersiroop opwarmen, in een bak pleuren)  8)
rijst en bami koken
groenten wokken
kip teryiaki op witlofblaadjes
kipsaté
loempia'tjes uit de frituur (check ff je keuken, hier krijg ik ruzie als ik de oven, frituur en vaatwasser tegelijk aandoe  ::) :P )

Verder vind ik zelf handig:
gehaktballetjes in tomaten of pindasaus, in theorie kun je dat van tevoren maken en op de dag zelf uit de vriezer halen, in de praktijk ontdooit dat voor geen meter als je 2 bakken op elkaar een hele dag op het aanrecht laat staan  ::) ;)
kleine quiches in muffinvormpjes
Bladerdeeghapjes (ook in te vriezen)
zelfgemaakte pizza (ook in te vriezen)
Gebruikersavatar
Door Radja
#3111041
Saté hier ook,maar ook een geregen caprese (cherrytommaatjes,mini mozzerella en een blaadje basilicum daarover wat vers gemalen peper) of die wrap maar dan gevuld met roomkaas,rauwe ham alfalfa en pijnboompitjes. Cherrytomaatjes uithollen en vullen met rode of groene pesto. Wat ook heerlijk is zijn plakjes of partjes tomaat met alleen een stuk anjovis erop.
Door M@rina
#3111094
Minisaucijzenbroodjes, worstenbroodje (bladerdeeg met miniknakworstjes). Voor bij het stokbrood; kruidenboter en wat salades (eiersalade, garnalensalade, ect.) stukjes kibbeling of kippeling... keuze genoeg ;)

Probeer als tweede taart eens de wolken citroentaart van Dr oetker, erg lekker met mascarpone, rood fruit en amandelen.
Gebruikersavatar
Door Jacqueline&Rica
#3111115
gewoon van die tapas satetjes maken dan? en hoe marineer je die van (zonder zakjes) Loempia'tjes doen het hier ook altijd wel goed idd.
ideeën genoeg in ieder geval  :D
Door Shanti en co
#3111123
Wil je een moeilijke of een makkelijke taart maken? Er zijn een heleboel pakjes in de winkel te koop maar als je zelf bezig wilt gaan er zo ontzettend veel lekkere taarten te maken.  :D
Laatst heb ik een amandeltaart gemaakt die jammergenoeg erg goed in de smaak viel waardoor ik zelf niet zoveel meer had.  >:(  :biggrin2: Of een chocolade taart, appeltaarten vinden ook erg veel mensen lekker, vlaaien zijn meestal wel makkelijk te maken en ook erg lekker.

Je kan nog nootjes op tafel zetten, gekruide of een naturel mix met cranberries.

Bij het stokbrood kun je ook pesto doen, dat kan voor het avondeten maar ook als hapje op tafel.
Gebruikersavatar
Door Jacqueline&Rica
#3111139
ja als het kan wil ik het wel graag zelf maken is veel leuker  :biggrin2:
dit is het recept van die kwarktaart http://www.laurasbakery.nl/aardbeien-kw ... reme/  die heb ik nog niet eerder gemaakt. en voor die andere zat ik inderdaad aan een appeltaart te denken dat is ook niet zo moeilijk en inderdaad de meeste lusten dat ook wel  :)

Ik ben sowieso niet van de kaas en worst op tafel, vind andere hapjes leuker staan, zoals die corndogs die heb ook nog niet eerder gemaakt maar zag er wel simpel uit  :biggrin2:
Laatst gewijzigd door Jacqueline&Rica op ma 11 mei 2015, 20:14, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Ike
#3111167
Dadels vullen met roomkaas, lekkere olijfjes, zelf kaasstengeltjes  maken en dan aiolli erbij
om te dippen, heerlijke hapjes voor bij n drankje  :)

Voor het avondeten een lekkere pasta salade met stokbrood.
Door Aprilsnow
#3111170
Jacqueline&Rica schreef: gewoon van die tapas satetjes maken dan? en hoe marineer je die van (zonder zakjes) Loempia'tjes doen het hier ook altijd wel goed idd.
ideeën genoeg in ieder geval  :D
Ik doe de sate altijd los bakken en kieper die in de satesaus. Kunnen ze gewoon scheppen, stokbroodje erbij. Ik heb een recept van conimex (zonder zakje, wel heel veel kruiden) kan het hier wel neerzetten of pb-en als je wil.

Krijg overigens wel honger van dit topic, wat een lekkere dingen komen er voorbij  :D
Door Aprilsnow
#3111212
Euh, tja ik ben zo'n culinair gedrocht dat ik alles eet wat ik lekker vind ook al 'past' het niet bij elkaar  :biggrin2:
Maar nasi klinkt wel logischer  ::)
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door