Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot alternatieve geneeswijzen (homeopathie, acupunctuur, bach-bloesems, etc.)

Moderator: Lizzy

Door amber13
#310611
Zonet heb ik een aantal dingen hier op de site gelezen over reiki, en dan het helende effect ervan. Nou (natuurlijk) mijn vraag: helpt dit ook bij epilepsie, en zo ja, hoe pas ik dit dan toe?
(Sorry voor de overdosis berichtjes die ik plaats, maar ik wil zo ontzettend graag wat vinden wat helpt!!)
Door Lizzy
#310645
Ik heb zelf geen ervaring met het geven van Reiki aan honden met epilepsie en ik weet dus niet of het werkt. Ik dat je met Reiki eigenlijk sowieso nooit van te voren kunt zeggen 'het werkt of het werkt niet'. Als doorgeefluik van Reiki-energie heb je namelijk zelf niks in de hand. Je kunt de energie niet sturen. De energie 'stuurt zichzelf'. Maar op zich denk ik dat er niks op tegen is om hem eens te laten behandelen met Reiki. Slechter zal hij er niet van worden. Ik raad je wel aan dat degene die hem behandeld voorzichtig en langzaam begint. En houd hem goed in de gaten. Een beetje geoefend persoon merkt vanzelf of hij het prettig vindt of niet. En als hij het niet prettig vindt, moet je hem niet meer laten behandelen.
Door amber13
#311040
Dat zou ik inderdaad misschien nog kunnen proberen, wie weet helpt het. Gewoon alles proberen!
Door amber13
#311041
Er heeft laatst iemand me accupunctuur aangeraden, maar dat vind ik eigelijk zielig, je kan Max immers niet uitleggen, waarom ze hem volprikken met naalden. En ik weet zeker dat hij dat niet kan waarderen!
Door Lizzy
#311050
amber13 schreef: Er heeft laatst iemand me accupunctuur aangeraden, maar dat vind ik eigelijk zielig, je kan Max immers niet uitleggen, waarom ze hem volprikken met naalden. En ik weet zeker dat hij dat niet kan waarderen!
Je hoeft dat niet zielig te vinden hoor. Ten eerste word hij niet volgeprikt met naalden maar krijgt hij heel voorzichtig en gedoseerd naalden. Ten tweede vinden honden acupunctuur juist vaak fijn. Ze voelen hoe goed het ze doet. Ik zie mijn Whoofer nog zo bij de Holistisch Dierenarts Tannetje Koning liggen met haar hernia. Ze vond het heerlijk om de naaldjes geprikt te krijgen en ging er gewoon lekker bij maffen. Terwijl ze toch normaalgesproken doodsbang was voor de dierenarts.
Door amber13
#311134
Dan is het misschien nog niet zo'n slecht idee. Het enige waar ik even aan dacht was dat ik hem dan weer ergens heen moet brengen waar ze hem zeer doen. Hij moet al zo vaak naar de da. Moet ik dan bij iemand zijn die gespecialiseerd is in honden, of kan het ook bij gewone reiki praktijken?
Door jack
#311152
Mijn eerste teckel had een acute hernia! dierenarts zei tegen ons: zit niets anders op dan haar laten inslapen, Bo was echt helemaal verlamd!

Ze is behandeld met accupuntuur.......naar drie behandelingen kon ze weer lopen!
Dierenartsen vond ze maar niks, maar hier? ze ging ermaar eens lekker voor liggen.
Hetty
Door Lizzy
#311153
amber13 schreef: Dan is het misschien nog niet zo'n slecht idee. Het enige waar ik even aan dacht was dat ik hem dan weer ergens heen moet brengen waar ze hem zeer doen. Hij moet al zo vaak naar de da. Moet ik dan bij iemand zijn die gespecialiseerd is in honden, of kan het ook bij gewone reiki praktijken?
Wat bedoel je, voor Reiki of acupunctuur? Voor Reiki zou ik zeggen: de gemiddelde persoon die Reiki 1 en 2 (en eventueel 3) heeft gedaan (ik zou wel naar iemand gaan die ook Reiki 2 heeft gedaan) behandeld ook wel dieren. Maar, iemand moet het allereerst leuk vinden om dieren te behandelen, er gevoel bij hebben en het liefst ook veel ervaring mee hebben. Zeker omdat een hond met epilepsie toch een apart geval is. Sommige adverteren ermee. Kijk bijv. eens hier: http://home.wanadoo.nl/praktijkparcival ... etcur.html
Door amber13
#311180
Ben inmiddels druk aan het zoeken, vanavond word ik teruggebeld door iemand die acupunctuur bij honden doet, en die ook al honden met epilepsie behandeld heeft, dus ik ben benieuwd........
 Terug naar “Alternatieve geneeswijzen”

Barfplaats wordt gesponsord door