Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door tt-tjes
#3109443
Balou is 2 maanden geleden geopereerd aan zijn HP. Operatie is goed gegaan maar het poepen blijft een probleem. Er blijft zich een soort van bol vormen bij zijn anus. Hij kan geen bot meer verdragen want dat vormt ook een prop en zit hij meteen verstopt.
Er is al van alles de revu gepasseerd, zoals Isogel, hiervan kreeg hij elastieke drollen van 20 cm lang. Psyllium Husk waardoor hij weer verstopt raakte. Laxatract wat ook niet meer helpt. Paraffine door zijn eten maar dat helpt ook niet meer.
Qua eten ben ik ook bezig geweest met zelf malen met een klein percentage bot er in (15%), geen succes en weer een prop.
Alleen smuldier compleet, geen succes. Smuldier compleet met acana brokken, geen succes. Bij elke maaltijd paraffine door zijn eten.
Het enige wat hij nog niet gehad heeft zijn alleen brokken.

Afgelopen weekend zelf weer ontlasting er af staan te halen, en vanmorgen weer een probleem met 8x zitten en het er niet uit krijgen. Als er weer iets scheurt dan kan het ook niet meer geopereerd worden.

Ik zit nu echt met mijn handen in het haar, want ik wil mijn ventje hier niet aan verliezen.
Door tt-tjes
#3109458
Lizzy schreef: En heb je al vlees + eierschaalpoeder geprobeerd, dus helemaal geen bot?
Ja, maar van eierschaal poeder krijgt hij jeuk.
Lizzy schreef: Of een calcium supplement?
Nee, dat nog niet. Maar ik ben als de dood dat zijn ontlasting dan ook te hard wordt. Als zich dan een prop vormt krijg ik het er niet meer uit.

Hij heeft al heel lang geen normale langwerpige drolletjes, altijd eerst die prop die er voor zit.
Gebruikersavatar
Door Fenixjuh
#3109467
Zou het niet kunnen dat het gaatje niet afsluit? Er is natuurlijk flink gerommeld, en als zijn kringspier niet goed werkt, dan droogt het laatste (of eerste) gedeelte van de ontlasting in wat die harde prop veroorzaakt?
Ik probeer maar iets te bedenken hoor..  ::)
Door sella
#3109498
Ik heb Diego met zijn peri anaal fistels een jaar of 2 een calciumsuppllement gegeven omdat hij geen bot meer kon verteren. De ontlasting is daar nooit hard van geworden, wat 2% bot wel nog deed.
Ik heb wat ontlastingbrokken uit zijn achterste moeten pulken.
Ik gebruik die op basis van oesterkalk, merk biotics
Gebruikersavatar
Door chery
#3109504
Bestaat er voor dieren ook niet iets wat de ontlasting zachter houdt? Bij mensen is dat macrogol bijvoorbeeld. En is het echt te hard of durft hij niet te persen, anders zou een klysma-tje iets zijn? Wat vreselijk lastig!
Door sella
#3109529
tt-tjes schreef: Maar bij een calciumsupplement moet magnesium bijzitten, om de opname te verbeteren.
De holistisch da heeft dit aangeraden en juist dat calcium met d moet zijn omdat het anders niet wordt opgenomen.
Door Lizzy
#3109534
Wat je ook kunt doen is vlees geven met sesamzaadpasta en gekookte of gepureerde bladgroenten. Zeker voor voorlopig. Daarmee krijgt hij misschien net niet genoeg calcium binnen, maar weet je, dat is minder dramatisch en belangrijk nu als slecht kunnen poepen!
Door tt-tjes
#3109587
chery schreef: Bestaat er voor dieren ook niet iets wat de ontlasting zachter houdt? Bij mensen is dat macrogol bijvoorbeeld. En is het echt te hard of durft hij niet te persen, anders zou een klysma-tje iets zijn? Wat vreselijk lastig!
dat is isogel voor honden. Heeft ie gehad en daar kreeg hij elastiek drollen van en werd het volume ook groter.
Door tt-tjes
#3111100
Vanmiddag weer naar Maarten geweest. De operatie aan de HP is goed gelukt en dat is stevig. Maar de darm net voor zijn anus is rondom heel slap en dat is de reden waarschijnlijk dat Balou zijn ontlasting zo slecht kwijt kan. Maarten gaat met een specialist overleggen of en wat hier nu nog aan gedaan zou kunnen worden.
Voor nu moet zijn ontlasting zo zacht mogelijk zijn, hij krijgt dus weer isogel in combinatie met laxatract om het allemaal soepel te laten verlopen.
Pffffff.........
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door