Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door zurca
#3101366
Even "het begin".
Het gaat al een tijdje niet zo geweldig met Tous. Hij is eind januari 11 geworden. Al een tijdje was goed merkbaar dat zijn energielevel wat aan het minderen was. Liepen we voorheen 15 km, nu was 5 ook prima. Maar tijdens het wandelen was hij gewoon zoals altijd. Tot eind januari liepen we dan ook nog fijne wandelingen met een opgewekte hond. En zo leek er ineens, voor ons gevoel dan, een knop om gegaan te zijn. Ons ochtendrondje is zo'n 4 km. Hij begon meer te treuzelen, omkijken, veel stilstaan...Maar dan zo halverwege dan kwam hij weer opgang en liep weer lekker mee. Maar dat begon steeds slechter te gaan dus de wandeling werd steeds korter en hij beon steeds meer te slenteren, loopt een aantal meter achter me en is niet zichzelf. Oortjes plat, staart hangen..

Zo af en toe bemerkte ik wat spiertrillingen en dan vooral in de achterpoten.

Het gekke is, als we de ochtend wandeling beginnen dan is hij de eerste meters gewoon zichzelf en dan ineens gaat de knop om. De middagwandeling is wisselend en de avondwandeling is hij gewoon zichzelf, loopt lekker voorop, oortjes en staart hoog.

Gisterenavond, we waren in Garderen, rondje bos gedaan nog 's avonds. We komen terug en mijn vriend tilt hem uit de auto. Tous kon niet lopen, spieren in achterhand trillen. Ik masseer hem wat en neem hem mee, hij loopt nog een halve meter en dan begin hij over heel zijn lijf zwaar te trillen. Zijn kop en ogen trillen/knipperen ook. Goed staan is niet meer mogelijk, lopen ook niet. In een soort kikkerstand blijft hij zo staan. Ik heb hem tegen me aangehouden. Na een paar minuten geen verbetering. Terug in de auto gezet, ik erbij en naar de DA gereden. Die was net weg dus we moesten 20 minuutjes wachten. Ondertussen trok het trillen wat weg, hij kon weer bewegen. Toen begon hij zeer zwaar te hijgen, 1 minuut ofzo miss. iets minder lang. Daarna werd hij rustig. Is gaan liggen. Af en toe nog oogtrillingen en heel licht de kop. Toen de DA kwam, Tous uit de auto gehaald en hij oogde toen zeer stram/stijf.

Afijn de DA heel dit verhaal gedaan. Hij vond het alsof hij pijn heeft in de achter rug. Alles lijkt daar stijf/vast te zitten. Tous bevoelt maar hij gaf geen pijn aan. Pijnstiller ingespoten en pijnstiller (metacam) mee voor vandaag en morgen. En het advies om naar eigen DA te gaan en foto's te laten maken van rug en bloedonderzoek. Epilepsie dacht hij niet meteen aan...
Tous is niet omgevallen, heeft geen ontlasting laten lopen.

Nu ben ik heel benieuwd of er hier mensen zijn die dit wel herkennen als epilepsie. Of wat zou het anders kunnen zijn? Een pijnaanval? Iets "klem" komen te zitten bij het uit de auto tillen?

Afijn ik (en mijn vriend ook) zijn ons kapot geschrokken. Ben er goed naar van. Tous heeft goed geslapen en toonde vandaag normaal, geen gekke dingen gezien. De 2 kleine wandelingetjes die we gedaan hebben had hij er zin in en liep (in vergelijking met voorgaande weken) lekker door.

Natuurlijk hang ik morgen gelijk met de eigen DA aan de telefoon maar ik moet mijn ei hier even kwijt en hoop eigenlijk op input van jullie hier :-*
Ik heb ook geen idee of het gedrag wat hij de afgelopen tijd laat zien iets te maken heeft met die "aanval" van gisterenavond.
Laatst gewijzigd door zurca op wo 29 apr 2015, 21:56, 1 keer totaal gewijzigd.
Door zurca
#3101375
Ik heb zelf ook lopen denken aan ziekte van Lyme. Maar zou dat kunnen dat symptomen zich pas laat uiten? Dus niet perse kort na een beet?
Ik weet dat het bij mensen zeer vage klachten kan veroorzaken.
Zou ik hierop willen laten testen, iemand tips waar ik die test het beste uit kan laten voeren? Heb begrepen dat het niet altijd goed aangetoont kan worden en dat men in Duitsland (??) daar verder mee is? Of heb ik nu ergens een klok horen luiden maar weet ik niet waar de klepel hangt? ;)
Door charmed
#3101382
Onze Prudence heeft wel eens zo'n Epileptische aanval gehad, dat is partieel. Het zou kunnen, als je een neurologisch onderzoek wilt en dat zou ik zeker doen in jou geval als je het niet vertrouwd, zou ik naar Paul Mandigers in de Wagenrenk in Wageningen gaan, hij is het verst op het gebied van Neurologische aandoeningen. Het kan van alles zijn, mijn dames hebben een stofwisselingsziekte, hun spieren trillen vanaf pup af aan, maar zoals jij de "aanval" beschrijft heb ik ze zeker wel eens gezien, mijn dames hebben aanvallen van allerlei. Dus zowel Gegeneraliseerd, tot aan partieel tot aan Absences aan toe.
Door charmed
#3101386
Die trillingen als ze die vaker heeft en dan niet in de combinatie met andere symptomen, dan kan dat evengoed spierzwakte zijn. Bij mijn dames is het idd. spierzwakte door de ziekte die ze hebben.
Door zurca
#3101395
Ontzettend bedankt voor je reactie!
Ik ga morgen bij onze eigen DA zeker over epileptie beginnen! Bedankt ook voor de tip waar we op dat gebied het beste naar toe kunnen.
Door hamada
#3101431
Allereerst sterkte gewenst; plotseling worden ze dan zo kwetsbaar, he?
Ik zou ook absoluut met neurologisch aandoende klachten een consult bij
Mandigers vragen. Naast zijn expertise hebben wij ook erg goede ervaringen met de Wagenrenk, waar hij ook werkt. Zelfs voor stresserige syringo hondjes verlopen de bezoeken in deze kliniek altijd relatief relaxed.
Door Lizzy
#3101493
Ik zou ook naar Paul gaan. Fijn vent. En ik denk eigenlijk niet aan lyme. Maar dat komt ook omdat honden daar eigenlijk niet echt erg gevoelig voor zijn. Ik las daar laatst nog een artikel over, over dat lyme bij honden zelden een issue is, ik ga het proberen op te sporen.

Sterkte met Tous :-*. Echt ruk, dit :'(
Gebruikersavatar
Door Kaela
#3101526
Oh wat een ellende met lieve Tous.

Ik vind de klachten ook niet heel gek klinken in relatie tot skeletproblemen. Artrose, spondylose of zoiets. Oscar heeft in de periode dat hij veel pijn had ook veel spiertrillingen gehad. En als hij zichzelf erg pijn had gedaan door verkeerde bewegingen, dan zagen we ook veel trillen en hijgen. Nooit zo'n acute aanval als je met Tous beschrijft, maar wel enigszins vergelijkbaar. Oscar ging in die periode ook heel vaak liggen tijdens het wandelen en dan hijgend om zich heen liggen kijken. Ook savonds hijgde hij heel erg, als hij in zijn bench moest gaan slapen.

Ik hoop in ieder geval dat je snel duidelijkheid krijgt en iets kan betekenen voor je lieverd!
Door zurca
#3101537
Bedankt voor jullie reacties :-*
Vanavond om 20.30 naar de DA.....
Met uitlaten vanmorgen; eerste stukje prima, geen problemen. Dan "kakt" tie in... weg terug 2 keer een "schok" gezien. Oogknipper (Alsof er iets op 'm afkomt en hij daarvan schrikt en snel knijpt met zn oog) En een schok door zijn voorpoot die daarbij een soort refelexbewging maakt. :-\

Konden ze af en toe maar even praten....
Door Lizzy
#3101549
zurca schreef: Is er een verwijzing nodig voor de Wagenrenk?
Ja.

Op zich zou dit ook pijn of zenuwpijn kunnen zijn, denk ik. Maar goed, in de Wagenrenk werken meerdere specialisten dus als er iets skelet-technisch aan de hand is, kun je intern misschien door naar de Orthopeed....

Oh bleh meis :-\
Door zurca
#3101558
Lizzy schreef: Ja.

Op zich zou dit ook pijn of zenuwpijn kunnen zijn, denk ik. Maar goed, in de Wagenrenk werken meerdere specialisten dus als er iets skelet-technisch aan de hand is, kun je intern misschien door naar de Orthopeed....

Oh bleh meis :-\
Oke dan zal ik vanavond vragen of ze denken aan neurologische problemen en zoja dan wil ik graag doorverwezen worden!

Nog een vraagje; foto's voor atrose oid met of zonder roesje?
Door Lizzy
#3101561
zurca schreef: Oke dan zal ik vanavond vragen of ze denken aan neurologische problemen en zoja dan wil ik graag doorverwezen worden!

Nog een vraagje; foto's voor atrose oid met of zonder roesje?
Volgens mij hangt die vraag er af van hoe je hond zich gedraagt zonder roesje en wat ze moeten rontgenen. Als dat teveel pijn gaat doen, kun je beter (denk ik) een klein roesje er tegenaan gooien :-\
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door