Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

#3097196
Misschien herinneren jullie nog wel een oud topic van mij, maar ik loop al jaren met knieklachten rond
Het zijn stekende pijnen (alsof iemand messen in mijn knie steekt) en soms schiet die op slot

Een paar jaar geleden is er fybromyalgie geconstateerd bij mij, dus dat verklaard al een deel van mijn klachten, maar dit is gewoon niet geinig meer
Vorig jaar een goed (en effectief) revalidatie proces doorlopen, en het is een hele tijd goed gegaan
Ja met de kou had ik wel meer last, maar kon wel gewoon alles en het was goed te handelen

Sinds een week of 3 doet mijn rechterknie vanaf een uurtje of 16.00 gewoon zo'n pijn dat zitten (knieën in 90 graden) of liggen (knieën gestrekt) gewoon zo'n pijn, ik weet niet meer waar ik het zoeken moet  :-X

Ik ben zelfs in staat een healing of iets te doen, want ik wil gewoon van die klachten af !! Maar ja, dan ben ik weer zo naief dat ik iedereen op internet geloof, en weer een hoop geld armer ben en zelf niets opschiet met die healings (been there done that)

Foto's zijn er 2 jaar geleden gemaakt, en daar kwam wel uit dat er iets heel kleins afwijkends in mijn meniscus zat, maar dat was zo minimaal dat de arts dacht dat de klachten daar niet vandaan zouden komen (en openmaken zou meer schade aanrichten dan het zo te laten)

Heeft iemand enig idee wat ik nog zou kunnen doen ?
Ga dinsdag wel weer naar een nieuwe fysio, maar ja .... Ik wil gewoon iets structureels kunnen vinden waardoor ik van mijn klachten af kom


Iemand ???  :'(
Door sella
#3097205
Acupunctuur, dat helpt mij goed bij pijnklachten. Hij zit niet bij jullie in de buurt, ik wil wel vragen of hij collega's in jullie regio heeft die op zijn manier werkt.
Hij behandelt mijn schouder, rug,beiden knieen en enkel via de onderbenen, wat verbluffend goed werkt, eigenlijk echt werkt naast alle knakkers die me als spijkerbed hadden lekgeprikt.
Door Lil
#3097227
alleen foto's, geen MRI?

Mijn beschadigingen zie je op foto helemaal niet. Na een val is het kraakbeen stuk en dat kan goed pijn doen ook al zit in het kraakbeen zelf geen gevoel. Verder ben ik af en toe echt kreupel na miniem misstapje of bij erg vochtig weer. Gelukkig had ik een ongelukje waardoor het plotseling was, want mijn ha heeft mij doodleuk 8 weken aan het lijntje gehouden met zal wel. goh wat je zegt kan niet. Achteraf dus mega geschrokken van de MRI. Klachten konden wel, want zowel in knie als achter knieschijf dus chondropatie. Ik kletste niet uit mijn nek, er waren gewoon meerdere dingen tegelijkertijd stuk en de fysio vond dat zelfs logisch toen hij hoorde wat gebeurd was. Sterker heel zeker wat er in een knie is weten ze pas na kijk operatie werd gezegd, maar aangezien ze nog niets kunnen is dat nu niet slim.

Dus ik zou een goed onderzoek vragen.

Mijn voornaamste klachten zijn zogenaamde theater knie en daarom mag ik niet lang in 90 graden zitten, dat gaat mis. Helemaal strekken is helemaal uit den boze, niet alleen pijn dat kan het verder stuk maken en ik wil echte artrose zo veel als mogelijk voorkomen. Ik ben nog erg jong (en ook indien niet wil je dat niet).
#3097231
Die kleine afwijking in de meniscus kan heel goed de klachten veroorzaken. Helaas ook ervaringsdeskundige. Bij bepaalde bewegingen schiet een stukje meniscus ergens tussen en krijg je de problemen.
Ik mag wachten tot het weer gebeurt en krijg dan een meniscusoperatie.
#3097236
Yup, alleen een foto

En geloof me, ik ben al 2 jaar bezig met mijn huisarts voor deze klachten, maar die is er klaar mee en zegt niets meer voor me te kunnen/willen doen
Dus ik kan tzt als we verhuisd zijn wel weer naar een nieuwe dokter, maar waar ik nu zit kan ik echt niet weer aankomen dat ik "..... " wil want daar werkt ze toch absoluut niet aan mee  :-\
#3097261
Veel dingen zie je niet op foto's. Ik heb ruim 25 jaar een botsplinter van een cm in mijn elleboog gehad die steeds klachten gaf en er was niets te zien op foto's en ook niet op een MRI.  Uiteindelijk een ct scan met contrastvloeistof gehad en daarop was een lichte afwijking te zien. Pas bij het openmaken kwam de splinter er uit. De chirurg was zeer verbaasd. Dus er kan meer loszitten dan foto's of een MRI laten zien.
Door K&D
#3097354
Hier ook ervaring met kapotte kniebanden, gescheurde meniscus en dergelijke. Niet mee doorklooien maar gewoon via de huisarts een verwijzing aanvragen. Ik heb 10 jaar met uitgerekte kruisbanden gelopen (zakte er af en toe naast...heel nare pijn :-X ) en uiteindelijk scheurde de meniscus en ben ik geopereerd.
Het kan ook zijn dat je kleine vergroeisels op de meniscus hebt, die pijn veroorzaken. Die zijn met een kijkoperatie snel te verwijderen (had een familielid) Als het slijtage is dan hoor je dat vanzelf en zal het een kunstknie worden op termijn. Dat zal bij mij wellicht ook moeten; dat gaf de specialist al aan...'ik zie je over 25 jaar wel terug...'  :-[
Dus niet doorkl*ten maar doorpakken. ;)
Door Lil
#3097365
Cathelijn schreef: Veel dingen zie je niet op foto's. Ik heb ruim 25 jaar een botsplinter van een cm in mijn elleboog gehad die steeds klachten gaf en er was niets te zien op foto's en ook niet op een MRI.  Uiteindelijk een ct scan met contrastvloeistof gehad en daarop was een lichte afwijking te zien. Pas bij het openmaken kwam de splinter er uit. De chirurg was zeer verbaasd. Dus er kan meer loszitten dan foto's of een MRI laten zien.
dat is ook niet fijn  :-X

denk dat de arts zo iets bedoelde met echt zeker weten wat er aan de hand is weet je pas na een (kijk)operatie.  :-\
#3097376
Lil schreef: dat is ook niet fijn  :-X

denk dat de arts zo iets bedoelde met echt zeker weten wat er aan de hand is weet je pas na een (kijk)operatie.  :-\
Bij dit soort dingen wel ja. Als er bot/kraakbeen is afgescheurd/gebroken en het ligt op het moment van foto's maken netjes op zijn oorspronkelijke plek kan ik me voorstellen dat het niet of nauwelijks te zien is.
Door Lil
#3097380
Cathelijn schreef: Bij dit soort dingen wel ja. Als er bot/kraakbeen is afgescheurd/gebroken en het ligt op het moment van foto's maken netjes op zijn oorspronkelijke plek kan ik me voorstellen dat het niet of nauwelijks te zien is.
kraakbeen is op een foto helemaal niet zichtbaar, alleen via scan. Artrose kunnen ze alleen maar op foto zien, omdat als het kraakbeen helemaal weg is, de gewrichtsspleet te klein is (bot op bot) en in later stadium omdat het bot daardoor stuk gaat en je bot wel ziet.

ja, bot is het bij mij ook eens mis gegaan. Niets aan de hand, niets gebroken. Klachten werden heel erg, terug naar ziekenhuis. Foto ging naar zeer ervaren röntgenoloog en die kwam terug: het gewricht (vinger) is flink gescheurd, 4 weken gips. Terwijl drie dagen eerder was nee hoor niets gebroken. Het schijnt soms echt lastig te zien te zijn.
Door K&D
#3097447
Duhhh...toen ik met een gescheurde meniscus bij de inval/weekend-HA kwam gaf die een ruk aan mijn enkel...dat mag dus nooit met een kapotte meniscus, dan kan die helemaal afscheuren... ::)
Zijn conclusie was dat hij het ook niet wist maar heeft me gelukkig doorverwezen.
Overigens heb ik die l*lhannes nooit weer nodig gehad.
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door