Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Door Jantina
#3096132
Echt hoor, ze kunnen er wat van.  ::)
Pupje van 9 weken komt bij de DA voor de enting, balletjes nog niet ingedaald. Of terug geschoten, want volgens mijn DA waren ze wel ingedaald. Hebben die mensen de stuipen op het lijf gejaagd door met afschrikkende verhalen te komen dat als ze niet in gaan dalen er een laparoscopische verwijdering nodig is want anders krijgt hij tumoren. Mensen zijn zich rot geschrokken van al die termen en angstige scenario's.
Moet dat nou echt zo? Pupje komt op 12 weken toch terug, dan voel je nog een keer. Laat die mensen lekker genieten van hun pup zeg.
Tsjongejonge.
Gebruikersavatar
Door Fenixjuh
#3096162
Pffff.... Zo moeilijk, die eerste keer bij de DA, kreeg ook een lading informatie over me heen gegooid, waarvan idd 40% van het verhaal over castratie, 50% over vaccinaties en 10% over algehele gezondheid.. Enige aspect van gedrag dat benoemd werd, zat in het castratieverhaal  ::)

Ik werd zowieso al onzeker van die eerste keer, kan me goed indenken dat mensen bij zulke situaties in paniek raken..  :-\
Succes met dit weer oplappen bij je pupkopers..
Door Jantina
#3096165
Ik vind het een steeds grotere boevenbende worden  :-X
(ok, heel erg over 1 kam geschoren maar tsjongejongejonge)
Door Hanny
#3096177
Jammer, dat je zelf niet weet, of de balletjes wel of niet waren ingedaald.
Dat zou makkelijker zijn geweest, dan had je het met de pupkopers kunnen bespreken.
Op die manier was het voor iedereen wat prettiger geweest.
Jammer, dat je op zo'n negatieve manier over hun arts denkt, daar schiet niemand iets mee op.

Hanny
Door Jantina
#3096185
Dat weet ik wel Hanny. Dat staat in mijn tekst, mijn DA heeft geconstateerd en in het paspoort genoteerd dat ze zijn ingedaald.
Nee, als mijn pupkopers mij met een afschrikwekkend toekomstbeeld (geschetst door de dierenarts) over hun kersverse puppy bellen dan ik niet positief over deze dierenarts zijn.
Jij wel blijkbaar.
Gebruikersavatar
Door Angelique
#3096204
Hanny schreef: Jammer, dat je zelf niet weet, of de balletjes wel of niet waren ingedaald.
Dat zou makkelijker zijn geweest, dan had je het met de pupkopers kunnen bespreken.
Op die manier was het voor iedereen wat prettiger geweest.
Jammer, dat je op zo'n negatieve manier over hun arts denkt, daar schiet niemand iets mee op.

Hanny
Nou weet je, jaren terug had ik een reupup met "stuiterballen" en die waren er met 6 weken. Met 9 weken waren we vij een collega van arts 1 en die voelde er maar eentje en toen kreeg ik ook datzelfde achterlijke verhaal. Nee hoor, als die er nu niet zaten kwamen ze noooooooit meer. Dezelfde avond zat die er weer enmet 12 weken hing alles prima op z'n plek.
Dus ja nee, als ik dit soort krachttermen hoor bij een pup van 9 weken, dan mag die da wat mij betreft ook de boom in. Dan zit je moedwillig mensen de stuipen op het lijf te jagen met je achterhaalde tumorenverhaaltje uit het jaar kruik. En zeg er maar wat van...dan staan juist deze artsen met het riedeltje klaar dat je vooral niet al die internetonzin moet geloven. Zich kapotschamen, dat moet die.
Door Lizzy
#3096208
Angelique schreef: Nou weet je, jaren terug had ik een reupup met "stuiterballen" en die waren er met 6 weken. Met 9 weken waren we vij een collega van arts 1 en die voelde er maar eentje en toen kreeg ik ook datzelfde achterlijke verhaal. Nee hoor, als die er nu niet zaten kwamen ze noooooooit meer. Dezelfde avond zat die er weer enmet 12 weken hing alles prima op z'n plek.
Dus ja nee, als ik dit soort krachttermen hoor bij een pup van 9 weken, dan mag die da wat mij betreft ook de boom in. Dan zit je moedwillig mensen de stuipen op het lijf te jagen met je achterhaalde tumorenverhaaltje uit het jaar kruik. En zeg er maar wat van...dan staan juist deze artsen met het riedeltje klaar dat je vooral niet al die internetonzin moet geloven. Zich kapotschamen, dat moet die.
Nou, dat vind ik nou ook. Van A tot Z.

Hij kraait volstrekte achterhaalde onzin Hanny en daar benne we nou wel eens een keertje klaar mee >:( >:( >:(. Gewoon een beetje nascholing volgen, dat lijkt me niet teveel gevraagd >:( >:(
Laatst gewijzigd door Lizzy op wo 08 apr 2015, 17:39, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Hanny
#3096497
Dat verhaal over tumoren enz. is al jaren achterhaald. Maar is dat officieel zo, of wordt dat gedacht?
Een kennis heeft een hond, die geen voelbare ballen heeft en daar wordt toch wel wat ingewikkeld over gedacht.
Ik weet het niet, wat zou de officiele lezing daarover zijn?  In de Hondenwereld heeft er langer geleden wel eens een stukje over gestaan, maar of dat medisch verantwoord was, weet ik niet meer.
Ik vind het wel verstandig om de avond voor vertrek nog even te checken, waarom niet.
Waarschijnlijk zouden mijn heel zorgzame dierenartsen volgens jullie mening  bij de boevenbende horen, dat doet gewoon zeer. Het zijn fantastische mensen, maar we denken niet over alles hetzelfde en dat moet toch kunnen.
Nogmaals lijkt het me niet verkeerd om met ietwat respect te praten over de arts van de pupmensen, gewoon een normale fatsoens regel.

Hanny
Door Jantina
#3096538
Maar Hanny, wat voor respectloos zeg ik er nou over dan? Ik vraag me alleen af waarom dat nou zo moet. Is dat respectloos? Echt waar?  Maar jij vindt het blijkbaar erg moeilijk om te lezen want ik schrijf - voor de 2e keer - dat mijn dierenarts ze met de controle keurig gevoeld heeft en zo ook het paspoort heeft ingevuld. kan jij me dan uitleggen waarom jij vind dat ik de avond voor vertrek langs de dierenarts had moeten gaan?
Door Too
#3096567
Hanny volgens mij lees je heel wat anders dan ik nl. dat Jantina teleurgesteld/gefrustreerd is door de reactie van pupkopers' dierenarts.
Als de dierenarts in kwestie vstandig was geweest had hij/zij gezegd dat de balletjes op dit moment niet te voelen zijn. . . t hele castratie drama is op dit moment helemaal niet aan de orde, ballen die veel later indalen zijn geen uitzondering.  Bovendien is t een achterhaald verhaal en zou de da in kwestie wel wat nascholing kunnen doen
Gebruikersavatar
Door dinky89
#3096586
Ik lees in het stuk van Jantina vooral verwondering waarom er nu al een doembeeld wordt geschetst door de da terwijl de kans groot is dat het helemaal loos alarm is, zeker omdat ze over 3 weken al terugkomen bij diezelfde da.
Door Parelridder
#3096933
Ow afschuwelijk, je pupmensen zo bezorgd maken, volkomen onnodig.. Ik kan me goed voorstellen dat dit je erg geraakt heeft.
Of er helemaal geen verhoogd risico is op teelbalkanker bij een cryptochoride  reu weet ik niet. Ik weet wel dat de opvatting over de noodzaak te castreren (al zeker 5) jaren geleden is gewijzigd - ook onder dierenartsen - en ik neem aan dat dit tenminste iets zegt over de voors/tegens hiervan. Maar linksom of rechtsom vind ik dit verhaal veel te vroeg afgestoken: 9 weken... Het kan soms wel een half jaar duren voor ze (blijvend) zijn ingedaald!
Melden dat ze weer zijn terug gefloept, dat dit vaker voor komt en dat het soms wel een half jaar kan duren, maar dat hij een volgende keer weer even zal voelen lijkt me persoonlijk voldoende voor nu. Als pups zo heel jong zijn ben je toch al gemakkelijker bezorgd, dan slaat dit in als een bom!
'k Heb zelf een pupkoper gehad die op zeker moment vertelde dat de pup chronische oogontsteking had. Dit zou komen tgv een (herpes?) virus in het nest. Pup moest nu levenslang oogzalf met antibiotica gedruppeld krijgen en weerstandverhogende homeopatische tabletten, die de da verkocht. Ik was verbijsterd en wist van geen virus. Bij navraag bleek er geen enkel onderzoek gedaan te zijn waaruit die conclusie getrokken kon worden, het was zomaar een aanname!
Ik vond het nogal wat: levenslang medicatie, van pup af aan.. En al die tijd liep 't puppy met rode oogjes :-\ Ik belde in overleg met de pupkoper een oogspecialist en legde deze e.e.a. voor. Ik maakte een afspraak voor hen, voor onderzoek, waar de pupkoper graag aan mee werkte. Pupkoper voelde zich bijzonder geholpen door de oogspecialist, welke goed liet mee kijken, alles wat onderzocht werd heeft uitgelegd en conclusie: volkomen gezond. De ogen sloten nog niet voldoende aan, waardoor er nog makkelijk irritaties in het oog ontstonden als hij aan 't strand gespeeld had. Zaak dus om de oogjes na zo'n soort aktiviteit even schoon te spoelen zolang hij nog zo klein was. De oogzalf (met ab) en homeopatische tabletjes konden de prullenbak in. En al rap was daarmee ook de oogirritatie voorbij, die kennelijk gevolg was van de druppels!!
Had die pupkoper mij niet op de hoogte gebracht, dan had ze de volkomen overbodige, levenslange behandeling voortgezet én nog lang in de rats gezeten (ze maakte zich natuurlijk giga zorgen over hoe zich dit zou ontwikkelen, want de da had er een vreselijk verhaal bij afgestoken).
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door