Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Bakker01
#3092316
Gigi heeft een grote schilfer van haar hoektand eraf waardoor de wortel bloot ligt.
Aankomende vrijdag krijgt ze een wortelkanaalbehandeling en slijpen ze de tand iets af.
Moet ik nog rekening houden met bepaald bevleesd bot wat even niet kan en wat juist wel kan?
Door Lil
#3092317
Dat zel de da/tandarts je vertellen. Boris mocht na het maken van een tand jaren geleden 1 week niet op harde dingen kauwen (toen voerde ik nog geen barf). Maar ik weet niet of ze nu zoveel jaren later betere vullingen hebben.
Gebruikersavatar
Door Sanyo
#3092321
Mijn hond heeft heel wat aantal jaren terug  een wortelkanaal behandeling gehad bij een tandheelkundig specialist.
De vulling die er in kwam werd uitgehard net UV licht en daarna mocht direct alles weer.
Door Lil
#3092343
Sanyo schreef: Mijn hond heeft heel wat aantal jaren terug  een wortelkanaal behandeling gehad bij een tandheelkundig specialist.
De vulling die er in kwam werd uitgehard net UV licht en daarna mocht direct alles weer.
Ja, dat was in de tijd van Boris nog niet. Dat was in de tijd dat ik als ik bij de tandarts was geweest ook x uur niet mocht eten. Nu doet mijn tandarts het ook met uv licht en mag ik meteen alles. Vandaar dat ik zei tenzij ze nu betere vullingen hebben.  :biggrin2: Bij Boris zat er nog amalgaan in.  :-X (zat, die is er snel uit gevallen).
Door Bakker01
#3092345
Oww als ze direct weer 'normaal' kunnen eten dan zou dat helemaal mooi zijn. Als dat niet het geval is heb ik nog wel van die KVV rollen liggen en anders plet ik wel kippennekken.
Door Lil
#3092350
Bakker01 schreef: Oww als ze direct weer 'normaal' kunnen eten dan zou dat helemaal mooi zijn. Als dat niet het geval is heb ik nog wel van die KVV rollen liggen en anders plet ik wel kippennekken.
Ik weet  het natuurlijk niet zeker, maar zou zeggen (hoe groot is de hond?) dat kippenek niet zo hard is.
Door Lil
#3092357
Bakker01 schreef: Ik vraag het sowieso even na van de week.

Het is een Amerikaanse Bulldog, dus kippennekken zijn hap-slik-wegjes :biggrin2:
Joh, daar hoeft hij helemaal niet op te kauwen.  :P :biggrin2:
Gebruikersavatar
Door Sanyo
#3092368
Lil schreef: Ja, dat was in de tijd van Boris nog niet. Dat was in de tijd dat ik als ik bij de tandarts was geweest ook x uur niet mocht eten. Nu doet mijn tandarts het ook met uv licht en mag ik meteen alles. Vandaar dat ik zei tenzij ze nu betere vullingen hebben.  :biggrin2: Bij Boris zat er nog amalgaan in.  :-X (zat, die is er snel uit gevallen).
Dit was inderdaad een witte vulling.
Indien gewenst kon zelfs het ontbrekende stukje er weer op gereconstrueerd worden, cosmetische behandeling dus :biggrin2:
Maar aangezien we frisbee deden, was pijn vrij zijn voor mij voldoende, ik was bang dat het er anders toch weer af zou gaan knappen met frisbeeën.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door