Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Gebruikersavatar
Door Kaela
#3091978
Vanmorgen even met Oscar de stad uit gereden voor een fijne wandeling. We zouden hem aangelijnd houden, want elke keer los en oefenen is to much voor hem. Dus zouden we lekker ontspannen langs het fietspad gaan lopen.
In de wei naast het fietspad stonden 4 schapen met hun lammetjes:

Afbeelding

Veels te dichtbij en het ging gelijk aan het huppelen, dus veel te spannend voor Oscar. Maar ja, ik was ik kwatzwijm en wilde foto's. Dat was dus niet zo'n succes. Er gebeurde niets ergs hoor, maar Oscar druk en schapen naar het achterste veldje gehold. Dus op de terugweg zouden we goed met Oscar bezig, zodat het beter ging. Nou, dat ging het ook! Oscar bleef beter bij ons, keek wel wat naar de schapen maar kwam dan zijn worst halen. Schaapjes bleven rustig op het voorste veld.

Komt de eigenaar naar buiten om ons een compliment te geven! Hij vond dat we goed met Oscar bezig waren en wat fijn dat mijn schaapjes dan rustig blijven! Nou, dat is nou eens leuk om te horen! Dus heel even staan kletsen, wat Oscar zo kort na de schapen ook wel moeilijk vond, maar goed deed. Die meneer vertelde dat er heel vaak honden achter zijn schapen aan zitten en dat er maar weinig mensen zo hun best lopen te doen als wij. Ik denk dat ie de heenweg niet gezien heeft  ::) hihi. Maar zelfs de heenweg was niets vergeleken met wat hij vertelde. Een schaap is een oor kwijt geraakt aan een hond en ze raken steeds in paniek als er een hond achter ze aan komt.

Jammer genoeg zat er 20 meter verder een kat achter een struik verstopt en dat was teveel van het goede. Daar kon geen worst meer tegenop. Dus hebben we vlak bij de auto afgesloten met worstjes zoeken in het gras, om hem te kalmeren. Tot zover onze kalme stressvrije wandeling haha.
Door Lizzy
#3091981
Dat is zeker mooi, zo'n compliment! Leuk! En ook leuk dat je hebt kunnen laten zien dat niet alle hondeneigenaren hetzelfde zijn!

Ja, en dan die kat is nou ff jammer :biggrin2:
Door Borke
#3091992
Wat gaaf dat dat zo goed ging en wat leuk dat die schapeneigenaar jullie een terecht compliment maakte.

Hou vol en je weet niet wat je meemaakt als je een paar jaar verder bent!
8)

Sofi wilde vroeger luid blaffend achter alle vee aan rennen, schapen, paarden, runderen, echt drama.
Recent hoogtepunt na  8 jaar trainen, is dat Leo in het begrazingsgebied liep en er een paard naar hem toe kwam lopen. Alsof het Leo's paard was, kwam hij heel doelgericht naar hem toe lopen.
Leo stond daar met Sofi aan de slappe 2 meter lijn en uteindelijk stond dat paard pal voor hen.
Leo aaide het paard over de neus en Sofi stond er rustig wachtend naast... zo ontzettend gaaf  :D
Dat voor dezelfde hond die toen ze 2 jaar was luid blaffend achter paarden aan rende op het strand...
Door monster
#3092009
Dribbel stond altijd neus aan neus met de schapen in de buurt. Likte zelfs aan de neus. Schaapjes kenden hem precies, de lieverd.
Door Aprilsnow
#3092144
Wat fijn om ook van een ander waardering te krijgen. En ook te horen dat het vaak zoveel anders gaat.

..... jammer van de poes maar wel heel herkenbaar... zal je altijd net zien. Wel goed dat hij met het zoeken dan toch herstelt. Toppie
Gebruikersavatar
Door Radja
#3093569
Jullie verdienen het om zo'n mooi compliment te krijgen! Jij bent zoveel met jouw mooie jongen bezig en dat mag best beloond worden met een compliment!
Door kaszi
#3093636
Jullie zijn goed bezig!!!!!

Vorige week weer foto's gezien van dode schapen door het toedoen van (een) hond(en) 
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door