Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

#3091680
Als feestcommissie (  ;D ) van onze hondenclub (VDH kringgroep, dus allemaal duitse herders en een mechelaar ) zijn wij op het idee gekomen om een spelletjesdag te organiseren. Eerst alleen met eigen leden als proefdag en als dat leuk is en goed bevalt ook voor andere verenigingen. Maar dan komt natuurlijk wel het moeilijkste, wat zijn nu leuke spelletjes? Hoe pakken we het leuk aan? We hebben zelf al aan een soort parcours gedacht, met wat slalommen, evenwichtsbalk, achteruit met hond in parkeren en misschien een doolhof waar de eigenaar doorheen gaat en de hond dus de goede uitgang moet vinden.

Of een soort afleidingsroute? Dus eerst een stuk volgen tussen speeltjes en voer door en daarna de hond voorroepen daar doorheen? (Nav een filmpje van een GR die ik ooit gezien heb die helemaal blij ging eten. Pad der verleiding oid?  ;) )

Hebben jullie nog originele ideeën? We willen het eerst goed uitgewerkt hebben, voordat we het aan de leden voor gaan leggen. Het moet wel veilig zijn en waarschijnlijk maar voor één hond tegelijk, omdat niet alle honden even makkelijk zijn met andere honden. Met trainen is dat nooit een probleem, maar in zo'n setting weet je het niet. Oefenen met slalommen en volgen is waarschijnlijk niet zo spannend, omdat we dat ook vaak oefenen met trainen.
#3091701
Balance en coördinatie dingetjes zijn altijd leuk, ook met grote honden. Staan op krukjes, voertonnen, hoopers erbij (makkelijk zelf te maken) tunnel erbij, misschien een paar zeer lage sprongetjes, daarbij kan je in het parcour al de evenwichtsbalk en slalom verwerken. Voor de jonge honden (pups) is zo'n ikea schommel een uitkomst.

Hersenwerk is altijd leuk, speelgoed genoeg te vinden daarvoor. Sumo, Kong, of zelf wat balletje balletje of zelf een spel ontwerpen, misschen ook iets met water. Koekhappen of een springtouw ophangen waar ze lapjes vlees vanaf moeten happen. Koekhappen voor gevorderden zeg maar.
#3091703
Een (poot)target aanleren, evt voor de mensen aan de zijkant is heel functioneel, hebben ze iets te doen + dan gaat de oefening misschien soepeler.. Daarna kun je stukjes hoopers o.i.d. doen..

Mijn trainster had laatste een geweldig parcours (helaas geen foto's van  >:( ) over balken en krukjes e.d., en had daar een paar hele grote ballen tussengeklemd, zodat de hond over de bal moest lopen.
Foto gejat http://clickerfun.nl/workshop-balans-en ... vorderden/
Afbeelding
#3091733
Krukjes enzovoorts zijn idd leuk! Sprongen hebben we ook, maar ze 'moeten' al zo veel springen. We zoeken nu echt spellen waar de eigenaar/geleider ook mee moet doen. En jammer genoeg zijn er een aantal die absoluut geen vlees willen voeren, of waarvan de honden erg allergisch zijn. We willen er waarschijnlijk ook een soort wedstrijdje van maken, dus op tijd of met punten. Maar die ballenbak en fles kan ik wel op de één of andere manier er tussen voegen. Zo snel mogelijk iets zoeken in de ballenbak (de bal oid) en die weer bij de baas brengen.  ;D

Qua hersenwerk, dat heb ik al opgeschreven voor een andere keer, als leuke workshop samen met balans en coördinatie. Misschien ook wel die dag, maar het moet eigenlijk zo min mogelijk kosten. Maar ik vind het onwijs gaaf en vooral de balans en coördinatie is echt een leuke optie, die nog goed is voor de hond ook!

Zou een aantal hoepels/vakken waar je een oefening in moet doen ook leuk zijn? Dus hond af leggen binnen de cirkel?
Door miik
#3091736
Wij moesten de honden zoveel mogelijk balletjes laten apporteren en dan mochten de bazen met die ballen blikken omgooien. De blikken gaven de punten... dus als de hond veel ballen had, meer kans ;)
Gebruikersavatar
Door pluk
#3091745
TessaThomas schreef:
Zou een aantal hoepels/vakken waar je een oefening in moet doen ook leuk zijn? Dus hond af leggen binnen de cirkel?
Doen we hier ook weleens, soort stoelendans. Twee versies: voor elke hond een hoepel, hond die als laatste zit is af of stoelendans met telkens 1hoepel te weinig. Hoepels kun je ook vervangen door krukje of ton waar ze met bijv voorpoten op moeten.

Bij Ian Dunbar gezien, leuk spel als honden goed onder appel staan: stoelendans baasjes en honden lopen in buitenste cirkel, voor baasjes in binnenste cirkel stoelen, als muziek stopt moeten honden blijven in bijv  af of zit buiten de cirkel, baasjes op stoel in binnenste cirkel, als hond opstaat moet baasje van stoel opstaan. Op youtube diverse filmpjes van te vinden.
#3091753
Pluk, dat is idd heel leuk, maar dan moeten we met groepjes gaan werken of honden uitsluiten. We hebben een aantal honden die niet samen kunnen (volle reuen) en een aantal honden die niet helemaal betrouwbaar blijven liggen/naar de eigenaar komen.
Gebruikersavatar
Door Onix
#3091760
Leuk plan zeg. Nog wat ideeën

Frikadellen apporteren
Volgen over verschillende ondergronden
Parcours afleggen met hond in de kruiwagen
Bal zoeken in kartonnen dozen
Zoveel mogelijk rare voorwerpen apporteren (denk knuffels, mandjes, bosje bloemen, gekookt ei etc)
Rally-O parcours
Geleider spijkerpoepen met een pensstaafje of stuk bullenpees terwijl de hond aan de voet blijft.
Koekhappen voor hond en baas
Waterestafette, met beker water en hond over horden springen. Wie binnen de tijd het meeste water binnen heeft gehaald wint.
Geleider zaklopen, hond ernaast.

Moet ik nog even doorgaan? Of heb je zo genoeg ideeën :biggrin2:
#3091783
Weet nog wel dat wij een keer zo'n dag hadden, dat we een parcours af moesten leggen in een zak (zaklopen) met een ei op een lepel, en de hond in een slappe lijn naast ons.
Diegene die als snelste het parcours afloopt met een heel ei op de lepel, die heeft gewonnen  :biggrin2:
Gebruikersavatar
Door pluk
#3091852
TessaThomas schreef: Pluk, dat is idd heel leuk, maar dan moeten we met groepjes gaan werken of honden uitsluiten. We hebben een aantal honden die niet samen kunnen (volle reuen) en een aantal honden die niet helemaal betrouwbaar blijven liggen/naar de eigenaar komen.
Dan zou ik er niet aan beginnen :biggrin2: Zou met Scott hier ook geen succes zijn..
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door